Τα οφέλη της πρωτεΐνης ορού γάλακτος για διαβητικούς

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος δεν είναι μόνο ασφαλής για τους διαβητικούς, αλλά προσφέρει και οφέλη. Σε αυτό το άρθρο θα συζητήσουμε τα οφέλη της πρωτεΐνης ορού γάλακτος για τους διαβητικούς. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες πρωτεΐνες που υπάρχουν στο γάλα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Η άλλη σημαντική πρωτεΐνη στα γαλακτοκομικά προϊόντα είναι η καζεΐνη – πολλοί άνθρωποι έχουν ευαισθησία στην καζεΐνη, αλλά λίγοι άνθρωποι φαίνεται να έχουν οποιαδήποτε ευαισθησία στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Η πρωτεΐνη ορρού γάλακτος χρησιμοποιείται για διάφορους σκοπούς – χρησιμοποιείται για να διατηρεί καθημερινές προσλήψεις πρωτεϊνών, να δημιουργεί μυϊκή μάζα και να αυξάνει την απώλεια λίπους. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί ακόμη και να βοηθήσει με τον διαβήτη. Ως εκ τούτου, οι διατροφολόγοι και οι γιατροί συστήνουν έντονα πρωτεΐνη ορρού γάλακτος για διαβητικούς.

Σχετικά με την ασφάλεια της πρωτεΐνης ορρού γάλακτος για διαβητικούς

Το κούνημα πρωτεϊνών ορού γάλακτος γίνεται όλο και πιο δημοφιλές αυτές τις μέρες. Εάν έχετε διαβήτη, είναι φυσικό να αναρωτιέστε πώς αυτό το ρόφημα θα επηρεάσει το σάκχαρό σας στο αίμα. Τούτου λεχθέντος, δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφεύγουμε το κούνημα των πρωτεϊνών ορού γάλακτος. Δεν υπάρχει αμφιβολία για την ασφάλεια της πρωτεΐνης ορού γάλακτος για τους διαβητικούς. Μπορείτε να βρείτε αποδείξεις που υποστηρίζονται από έρευνες και πραγματικές εμπειρίες από άτομα που επιβεβαιώνουν ότι η πρωτεΐνη ορρού γάλακτος είναι ασφαλής για τους διαβητικούς. Φρέσκα ή κατεψυγμένα φρούτα και φρέσκα λαχανικά μπορούν να προστεθούν σε ένα κούνημα πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Κανένα τρόφιμο δεν είναι περιορισμένο εάν έχετε διαβήτη. Ακόμα, είναι σημαντικό να περιορίσετε τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες που είναι πιο πιθανό να αυξήσουν το σάκχαρο του αίματός σας. Εάν είναι δυνατόν, προσθέστε ίνες στο πρωτεϊνικό ποτό σας. Βοηθά στην επιβράδυνση της απορρόφησης σακχάρου από το σώμα σας. Πλιγούρι βρώμης, αλεσμένο λιναρόσπορο, σπόροι τσίι και πίτυρα σιταριού έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και είναι φιλικές προς τις πρωτεΐνες και τα ποτά. Πολλά προκατασκευασμένα κουνέλια πρωτεϊνών ορού γάλακτος φορτώνονται με ραφιναρισμένη ζάχαρη. Το καλύτερο στοίχημά σας είναι να τα κάνετε στο σπίτι όπου μπορείτε να ελέγξετε τα συστατικά.

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος βοηθά στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2

Σύμφωνα με δύο ξεχωριστές μελέτες, η κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος πριν από το πρωινό θα μπορούσε να βοηθήσει στην πρόληψη ή στον έλεγχο του διαβήτη τύπου 2. Τα ευρήματα διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι άνδρες και τα αρσενικά με διαβήτη τύπου 2 είχαν καλύτερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά την κατανάλωση της πρώτης πρωτεΐνης. Μία από τις μελέτες έδειξε επίσης ότι βοήθησε στην καταστολή της όρεξης. Η πρώτη μελέτη εξέτασε πόσο 20 γραμμάρια πρωτεΐνης ορού γάλακτος επηρέαζαν 12 παχύσαρκους άνδρες, προτού πάρουν μέρος σε 30 λεπτά φωτός με τα πόδια και έφαγαν ένα βαρέως πρωινό με υδατάνθρακες. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο συνδυασμός της πρωτεΐνης και της άσκησης συνέβαλαν στον έλεγχο των σακχάρων στο αίμα. Συνολικά 11 άνδρες με διαβήτη τύπου 2 συμμετείχαν στη δεύτερη μελέτη. Τους δόθηκαν 15 γραμμάρια πρωτεΐνης ορού γάλακτος πριν το πρωινό και πάλι, τα σάκχαρα αίματός τους παρέμειναν σταθερά. Όπως είπαμε προηγουμένως, η ασφάλεια και τα οφέλη της πρωτεΐνης ορού γάλακτος για διαβητικούς έχουν αποδειχθεί με μελέτες. Οι δύο ξεχωριστές μελέτες έχουν ήδη παρουσιαστεί στο Επαγγελματικό Συνέδριο Diabetes UK.

Συμπέρασμα: Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι καλή για τους διαβητικούς

Η διατήρηση των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα όσο το δυνατόν πιο σταθερή μετά το φαγητό είναι ένα σημαντικό κλειδί για τη διαχείριση του διαβήτη. Επομένως, μη διστάσετε να προτείνετε πρωτεΐνες ορού γάλακτος για διαβητικούς. Η κατανάλωση ακόμη και μικρής ποσότητας πρωτεΐνης ορού γάλακτος πριν από το γεύμα μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποφύγουν υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα και να τους βοηθήσει να αισθάνονται πιο ικανοποιημένοι μετά από τις ώρες φαγητού. Συμπερασματικά, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος θα σας βοηθήσει να περιορίσετε την πείνα, να ανακάμψετε γρήγορα από την άσκηση και να χάσετε λίπος διατηρώντας ταυτόχρονα τους μυς. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πρωτεΐνη ορού γάλακτος εάν έχετε διαβήτη. Στην πραγματικότητα, μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερο έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα σας. Ωστόσο, μην ξεχάσετε να μιλήσετε με το γιατρό σας προτού πάρετε κουνήματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Ή μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω σύμβολο για να βρείτε μερικές καλές συμβουλές σχετικά με την κατανάλωση πρωτεΐνης ορού γάλακτος για να βοηθήσετε με τον διαβήτη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>