Τα οφέλη της πιπερίνης για απώλεια βάρους

Η πιπεριίνη είναι ένα απόσπασμα από μαύρο πιπέρι. Σε αυτό το άρθρο θα ρίξουμε μια ματιά στα οφέλη της πιπερίνης για την απώλεια βάρους. Όταν ξεκινάτε ένα πρόγραμμα απώλειας βάρους, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι καλύπτετε όλες τις γωνίες. Και για τα καλύτερα αποτελέσματα θα πρέπει να κάνετε την έρευνά σας – ποιες είναι οι καλύτερες θρεπτικές ουσίες που θα επιταχύνουν την πρόοδό σας; Και ποιες από αυτές θα σας αφήσουν εκτός φόρμας; Εδώ θα δούμε το εκχύλισμα μαύρου πιπεριού και το ενεργό συστατικό του – πιπερίτη. Μπορεί να μην είναι η πρώτη θρεπτική ουσία που έρχεται στο μυαλό όταν σκέφτεστε την απώλεια βάρους. Αλλά μπορούμε πραγματικά να χρησιμοποιήσουμε πιπερίνη για τον σκοπό απώλειας βάρους; Μάθετε σε αυτό το άρθρο.

Μαύρο πιπέρι: η ιστορία

Οι ερευνητές αναφέρουν ότι τα οφέλη της μαύρης πιπεριάς και του μαύρου πιπεριού είναι γνωστά εδώ και αιώνες στην παραδοσιακή ανατολική ιατρική, στην οποία χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της χολέρας, της διάρροιας και άλλων γαστρεντερικών προβλημάτων. Ωστόσο, λίγα είναι γνωστά για το πώς λειτουργεί το μαύρο πιπέρι μέσα στην κυκλοφορία του αίματος που θα μπορούσε να εξηγήσει αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα. Στη μελέτη τους, οι ερευνητές εξέτασαν τις επιδράσεις της πιπερίνης στην έκφραση γονιδίων σε λιπώδη ιστό στο εργαστήριο και σε μοντέλα υπολογιστών. Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η πιπερίνη παρεμβαίνει στη δραστηριότητα των γονιδίων που είναι υπεύθυνα για το σχηματισμό νέων λιπωδών κυττάρων. Οι ερευνητές λένε ότι αυτό το όφελος από το μαύρο πιπέρι δημιουργεί μια αλυσιδωτή αντίδραση που βοηθά στη διατήρηση του σχηματισμού λίπους υπό έλεγχο και με άλλους τρόπους. Συνολικά, τα αποτελέσματά τους υποδηλώνουν ότι η πιπερίνη μπορεί να είναι μολύβδινη φυσική ένωση για τη θεραπεία των σχετιζόμενων με το λίπος διαταραχών.

3 λόγοι για να χρησιμοποιήσετε πιπερίνη για απώλεια βάρους

Υπάρχουν τρεις κύριοι λόγοι για τους οποίους μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπερίνη για απώλεια βάρους:

  • Η πιπεριίνη έχει σημαντική δραστικότητα κατά της παχυσαρκίας.

Η πιπεριίνη σε μαύρη πιπεριά έχει μειωμένη περιεκτικότητα σε λιπαρά και μειώνει τα λιπιδικά αποτελέσματα σε μια μικρή δόση των 40mg / kg. Αυτή η πιπερίνη έχει σημαντική δραστικότητα κατά της παχυσαρκίας. Μια μελέτη στην Ιαπωνία διερεύνησε την καταστολή της συσσώρευσης σωματικού λίπους σε ασθενείς που έλαβαν λήψη πιπερίνης. Μετά από 4 εβδομάδες, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι το μαύρο πιπέρι μειώνει σημαντικά τη συσσώρευση σωματικού λίπους λόγω της περιεκτικότητας σε πιπερίνη σε αυτό. Μια μελέτη που διεξήχθη στην Κορέα διερεύνησε την αντι-αδιπογενή δράση της μαύρης πιπεριάς και της κύριας συστατικής πιπερίνης της. Η μελέτη έδειξε ότι η πιπερίνη που υπάρχει σε μαύρο πιπέρι επιβραδύνει τη διαφοροποίηση των λιπωδών κυττάρων. Έτσι, αποτρέπεται ο σχηματισμός νέων λιποκυττάρων. Όλες αυτές οι μελέτες υποδηλώνουν σαφώς ότι η πιπερίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην καταστολή της συσσώρευσης σωματικού λίπους.

  • Η πιπερίνη ενισχύει το μεταβολισμό.

Η πιπεριίνη που υπάρχει στο μαύρο πιπέρι είναι μια θερμογενής ένωση. Βοηθά στην επιτάχυνση του μεταβολισμού και την αύξηση των θερμιδικών δαπανών με την τόνωση της παραγωγής θερμότητας στο σώμα. Η πιπερίνη έχει σημαντικό αντίκτυπο στο ρυθμό μεταβολισμού, την κορεσμό και την οξείδωση του λίπους εξαιτίας των θερμογόνων ιδιοτήτων του. Η πιπεριίνη μέσω των θερμογενών ιδιοτήτων της ενισχύει το μεταβολισμό των λιπιδίων, την κορεσμό και την οξείδωση του λίπους. Αυτό μπορεί να κάνει θαύματα στην προώθηση της απώλειας βάρους.

  • Η πιπεριίνη προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες που προκαλείται στην παχυσαρκία.

Το οξειδωτικό στρες είναι μια ανισορροπία στην παραγωγή αντιδραστικών ειδών οξυγόνου (ελεύθερες ρίζες) και η ικανότητα του σώματος να εξουδετερώνει τις επιβλαβείς επιδράσεις μέσω της εξουδετέρωσής τους. Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι ένας σημαντικός παράγοντας κινδύνου για την πρόκληση οξειδωτικού στρες. Μια επιστημονική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η πιπερίνη μπορεί να μειώσει σημαντικά το υπερβολικό λίπος που προκάλεσε το οξειδωτικό στρες στα κύτταρα. Η υπεροξείδωση λιπιδίων περιλαμβάνει την οξειδωτική αποικοδόμηση των λιπιδίων που οδηγεί στη δημιουργία ελεύθερων ριζών που βλάπτουν τα κύτταρα. Μια μελέτη ανασκόπησης έδειξε ότι η πιπερίνη προλαμβάνει το οξειδωτικό στρες περιορίζοντας την υπεροξείδωση των λιπιδίων. Μια άλλη ανασκόπηση έδειξε ότι η πιπερίνη που υπάρχει στο μαύρο πιπέρι δρα ως ένας αποτελεσματικός αντιοξειδωτικός παράγοντας που μειώνει το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τη δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά.

Οι μελέτες για την πιπερίνη για απώλεια βάρους

Το μαύρο πιπέρι είναι ένας πιθανός καυστήρας λίπους. Μια μελέτη το 2012 εξέτασε την επίδραση της πιπερίνης, μιας από τις χημικές ουσίες που βρέθηκαν σε μαύρο πιπέρι, στα λιπώδη κύτταρα σε μια μελέτη δοκιμαστικών σωλήνων και διαπίστωσε ότι η πιπερίνη εμπόδισε την ανάπτυξη νέων ώριμων λιποκυττάρων. Τα αποτελέσματα αυτά δείχνουν ότι η πιπερίνη είναι ικανή να αποτρέψει την ανάπτυξη νέων λιπιδίων. Με άλλα λόγια, μπορούμε να πούμε ότι εμποδίζει την παχυσαρκία. Μια μεταγενέστερη μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2013, διαπίστωσε ότι οι άνθρωποι που έφαγαν μαύρο πιπέρι είχαν αισθητή αύξηση στην καύση θερμίδων τους καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας. Δεδομένου ότι η καύση περισσότερων θερμίδων είναι απαραίτητη για την απώλεια λίπους, συμπεριλαμβανομένου του λίπους της κοιλιάς, αυτό υποδηλώνει τη σημαντική επίδραση της πιπερίνης στην απώλεια βάρους. Λοιπόν, αν προσπαθείτε να χάσετε βάρος, μην ξεχάσετε να συμπεριλάβετε μαύρο πιπέρι στην καθημερινή διατροφή σας! Ή αν σκέφτεστε να καταναλώνετε ένα συμπλήρωμα απώλειας βάρους, αναζητήστε ένα που περιέχει πιπερίνη. Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να βρείτε το καλύτερο συμπλήρωμα που περιέχει πιπερίνη.

Capsiplex

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>