Τα οφέλη της κουρκούμης για την υγεία των μυών

Το κουρκούμη έχει κερδίσει τη φήμη ως μέσο ευρείας ωφέλειας για την υγεία. Η έρευνα έχει αποδείξει επίσης τη χρησιμότητα της κουρκούμης για την υγεία των μυών. Το κουρκούμη περιέχει κουρκουμίνη, η οποία έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ορισμένες έρευνες έδειξαν ότι η κουρκουμίνη μπορεί να μειώσει τους φλεγμονώδεις δείκτες μετά από άσκηση. Η λήψη ενός συμπληρώματος κουρκουμίνης ή η ενσωμάτωση κουρκούμης σε μια υγιεινή διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη χαλάρωση των μυών. Έτσι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουρκούμη για την υγεία των μυών.

Μυϊκά προβλήματα

Η εμπειρία της μυϊκής στενοχώριας και του πόνου κατά καιρούς είναι κοινή. Ενώ μερικά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή μπορούν να βοηθήσουν, πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν φυσικά χαλαρωτικά μυών αντί. Υπάρχουν πολλές πιθανές αιτίες μυϊκής στενότητας, πόνου και μειωμένου εύρους κίνησης, όπως:

  • Άσκηση, ιδιαίτερα άγνωστη άσκηση.
  • Ενας πόνος στην πλάτη.
  • Εγκυμοσύνη.
  • Συμπτώματα ινομυαλγίας.

Οι άνθρωποι που επιθυμούν να αποφύγουν συνθετικά ναρκωτικά, όπως η ιβουπροφαίνη, μπορεί να βρουν ωφέλιμους φυσικούς χαλαρωτικούς μυς. Αυτά περιλαμβάνουν κουρκουμά. Η χρήση του κουρκούμη για την υγεία των μυών δεν είναι κάτι νέο, οι ινδοί άνθρωποι γνωρίζουν για τα οφέλη των μπαχαρικών από την αρχαιότητα.

Κουρκούμη για την υγεία των μυών: ποια είναι τα οφέλη;

Όπως έχουμε πει πριν, το κουρκούμη περιέχει μια χημική ένωση που ονομάζεται κουρκουμίνη. Αυτό είναι που δίνει το μπαχαρικό λαμπρό χρώμα του, αν και η έρευνα δείχνει ότι μπορεί επίσης να έχει θετικό αντίκτυπο στην υγεία των μυών μας.

  • Το κουρκούμη έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Οι ελεύθερες ρίζες είναι μόρια που μπορούν να βλάψουν τους ιστούς και τα κύτταρα του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των μυών. Καθώς μεγαλώνουμε, το σώμα γίνεται λιγότερο ικανό να αντιμετωπίσει τις ελεύθερες ρίζες που μπορούν να συμβάλουν σε προβλήματα όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, οι φλεγμονές και οι ρυτίδες. Τα αντιοξειδωτικά είναι σημαντικά εδώ καθώς προσπαθούν να εξουδετερώσουν αυτές τις ελεύθερες ρίζες προστατεύοντας έτσι τα κύτταρα και τους ιστούς. Δεδομένου ότι η κουρκουμίνη είναι ένα φυσικό αντιοξειδωτικό, αυτό σημαίνει ότι το κουρκούμη μπορεί να προσφέρει κάποια προστασία από τις ελεύθερες ρίζες.

  • Το κουρκούμη μειώνει τη φλεγμονή.

Μελέτες έχουν δείξει ευρέως ότι το κουρκούμη είναι αντιφλεγμονώδες. Συνθήκες όπως η αρθρίτιδα μπορεί να οδηγήσουν σε φλεγμονή και δυσκαμψία και έτσι το μπαχαρικό μπορεί να είναι επωφελές εδώ καθώς εμποδίζει φλεγμονώδη ένζυμα και πρωτεΐνες. Αυτές οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες δείχνουν επίσης ότι το κουρκούμη θα μπορούσε να είναι επωφελές για τους πάσχοντες από μυοσίτιδα.

  • Το κουρκούμη μπορεί να βοηθήσει τους πονάριους μύες μετά την άσκηση.

Το κουρτίνη θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του πόνου που εμφανίζεται μετά την άσκηση. Μια συγκεκριμένη μελέτη, για παράδειγμα, είχε τους συμμετέχοντες να κάνουν καταλήψεις στα πόδια, γλουτιαία τμήματα και πολλά άλλα, και έπειτα έκαναν μέτρηση του πόνου τους, αφού έλαβαν είτε κουρκουμίνη είτε ένα εικονικό φάρμακο. Εκείνοι που έλαβαν κουρκουμίνη παρουσίασαν μείωση στον μυϊκό πόνο τους, συν ανακάμψουν πιο γρήγορα από την προπόνηση. Ένας άλλος ερευνητής διαπίστωσε ότι το κουρκούμη θα μπορούσε να διευκολύνει την καθυστερημένη έναρξη της μυϊκής πληρότητας όταν εφαρμόζεται τοπικά στους μύες. Αυτό μπορεί να είναι κάτω από τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μπαχαρικού. Αυτό οδήγησε τους ερευνητές και στις δύο μελέτες να είναι πολύ σίγουροι για την αποτελεσματικότητα του κουρκούμη για την υγεία των μυών.

συμπέρασμα

Το κουρκούμη είναι ένα φαγητό με ευρύ φάσμα φαρμακευτικών ιδιοτήτων και οφέλη για την υγεία. Οι επαγγελματίες και οι μελέτες έχουν δείξει ακόμη ότι το κουρκούμη είναι μια σημαντική ανακάλυψη στις superfoods. Η καθημερινή κατανάλωση του κουρκούμη δεν μπορεί μόνο να υποστηρίξει την υγεία των αρθρώσεων και των μυών, αλλά και να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, να υποστηρίξει τον υγιή έλεγχο της αρτηριακής πίεσης και να παράγει δυνητικά γνωστικά οφέλη. Εάν θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη της κουρκούμης για την υγεία των μυών, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>