Τα οφέλη της κουρκούμης για την απώλεια βάρους

Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να διαχειριστείτε το βάρος. Πολλά βότανα και μπαχαρικά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη διαχείριση απώλειας βάρους. Εδώ, θα επικεντρωθούμε στη χρήση κουρκούμης για απώλεια βάρους. Το κουρκούμη είναι ένα από τα πιο απολαυστικά καρυκεύματα. Το ρίζωμα του κουρκούμη χρησιμοποιείται σε ξηρή ή φρέσκια μορφή στο μαγείρεμα, τα καλλυντικά και τα φυτικά φάρμακα. Έχει πολλές βιοδραστικές ενώσεις που προσδίδουν αρκετά φαρμακευτικά οφέλη σε αυτό το μπαχαρικό. Η πιο δραστική και ευπροσάρμοστη από αυτές τις ενώσεις είναι τα κουρκουμινοειδή, ειδικά η κουρκουμίνη. Οι άλλες ενώσεις που υπάρχουν στο κουρκούμη περιλαμβάνουν πτητικά έλαια, βιταμίνες, κάλιο, νάτριο, σίδηρο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και ίνες. Αυτές οι ενώσεις παρέχουν κουρκούμη με αντιφλεγμονώδεις, αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές, αναλγητικές, θερμογενείς ιδιότητες και πολλά άλλα. Γι ‘αυτό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κουρκούμη για την απώλεια βάρους.

Η αποτελεσματικότητα του κουρκούμη για την απώλεια βάρους

Εκείνοι που συμβαδίζουν με τα μανιτάρια απώλειας βάρους μπορεί να γνωρίζουν ότι το κουρκούμη είναι ένα συνηθισμένο συστατικό σε προϊόντα απώλειας βάρους και ότι το κουρκούμη τσάι είναι ένα από τα αγαπημένα με παρατηρητές βάρους. Το κουρκούμη έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και μπορεί να προλάβει και να αντιμετωπίσει διάφορες καταστάσεις όπως ο διαβήτης, η αρθρίτιδα, η νόσος του Αλτσχάιμερ και ο καρκίνος, χάρη στην κουρκουμίνη. Ο πρωταρχικός λόγος για την αύξηση του σωματικού βάρους είναι η κατανάλωση περισσότερων θερμίδων από όσες έχουν καεί. Οι υπερβολικές θερμίδες αποθηκεύονται στο σώμα ως λίπος, είτε ως σπλαχνικό λίπος γύρω από ζωτικά όργανα είτε ως υποδόρια λίπος κάτω από το δέρμα. Η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να οφείλεται σε σωματική αδράνεια ή σε άλλες συνθήκες υγείας όπως ο υποθυρεοειδισμός, το άγχος, η κατάθλιψη, η χρόνια φλεγμονή και το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών. Εκτός από την καταπολέμηση της παχυσαρκίας άμεσα μέσω πολλαπλών μηχανισμών, κουρκούμη μπορεί επίσης να καταπολεμήσει όλους αυτούς τους παράγοντες κινδύνου.

Πώς λειτουργεί η κουρκούμη για την απώλεια βάρους

Όπως έχουμε πει πριν, το κουρκούμη περιέχει ένα ενεργό συστατικό σε αυτό που ονομάζεται κουρκουμίνη. Η κουρκουμίνη έχει θετική επίδραση στην απώλεια βάρους λόγω όλων των ακόλουθων τρόπων που βελτιώνει την υγεία ενός ατόμου:

  • Μειωμένη φλεγμονή.

Ένας από τους κύριους λόγους που οι naturopaths συνιστούν στους ασθενείς τους να παίρνουν κουρκούμη είναι η χρόνια φλεγμονή. Η φλεγμονή είναι μια φυσική απάντηση που το σώμα έχει σε τραυματισμούς, λοιμώξεις και τραύματα. Αλλά όταν κάποιος έχει προβλήματα με το ανοσοποιητικό του σύστημα εξαιτίας του άγχους ή μιας διαταραχής του αυτοάνοσου συστήματος, η φλεγμονή παίρνει γρήγορα το χέρι. Αυτό σημαίνει ότι, αντί να βοηθήσει να θεραπεύσει το σώμα, αρχίζει να προσβάλει υγιή ιστό. Οι αρτηρίες, οι αρθρώσεις και τα όργανα μπορούν όλοι να επηρεαστούν από αυτό. Και όσο περισσότερη φλεγμονή έχει κάποιος, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να χάσουν βάρος επειδή το σώμα θα είναι σε μια αδύναμη, ανθυγιεινή κατάσταση.

  • Αποτοξίνωση.

Ένα άλλο πλεονέκτημα της κουρκούμης για την απώλεια βάρους είναι η φυσική της ικανότητα καθαρισμού. Όταν λαμβάνεται καθημερινά, βοηθά στην εξάτμιση των τοξινών που έχουν συσσωρευτεί στο συκώτι. Και δεδομένου ότι το ήπαρ παίζει σημαντικό ρόλο στο μεταβολισμό των λιπών, μπορεί να συμβάλει στην αύξηση της πιθανότητας απώλειας βάρους όταν είναι σε θέση να λειτουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερα. Η κύρια δουλειά του ήπατος είναι να καθαρίσει το αίμα των τοξινών. Αυτό μπορεί κανονικά να το κάνει αρκετά από μόνο του. Αλλά εάν ένα άτομο πίνει υπερβολικά ή συχνά παίρνει συνταγή ή χωρίς συνταγή φάρμακα, μπορεί να γίνει υπερφορτωμένο.

  • Αφαίρεση παρασίτων.

Ενώ μπορεί να ακούγεται περίεργο, οι άνθρωποι έχουν υψηλό κίνδυνο εμφάνισης παρασιτικής μόλυνσης, ειδικά εκείνοι που τρώνε ωμό κρέας, ζουν σε τροπικά κλίματα ή δεν έχουν πρόσβαση σε καθαρό πόσιμο νερό. Αυτό είναι προβληματικό για την απώλεια βάρους, επειδή τα παράσιτα αποστραγγίζουν τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ένα άτομο για να παραμείνει υγιές και να έχει την ενέργεια που χρειάζονται για έναν ενεργό τρόπο ζωής. Το κουρκούμη λειτουργεί ως ένας αποτελεσματικός αντιπαρασιτικός παράγοντας για την εξάλειψη των παρασίτων από το σώμα, έτσι ένα άτομο μπορεί να θεραπεύσει.

  • Μείωση του σχηματισμού νέων αιμοφόρων αγγείων.

Έρευνες έδειξαν ότι όταν κάποιος κερδίσει βάρος, ο οργανισμός αποκρίνεται αυξάνοντας την ανάπτυξη αιμοφόρων αγγείων στην περιοχή για να επιτρέψει την ανάπτυξη λίπους. Αν ληφθεί κουρκουμά, μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού των νέων αιμοφόρων αγγείων αν και έτσι η αύξηση του σωματικού βάρους γίνεται πιο δύσκολη. Δεν βλάπτει καμία από τις υπάρχουσες αρτηρίες ή αιμοφόρα αγγεία.

Σκεφτείτε να πάρετε το TurmericPlus

Το TurmericPlus μπαίνει στην αγορά για να αποτελέσει έναν θαυμάσιο συνεργάτη για την απώλεια βάρους στο ταξίδι σας προς το ιδανικό σώμα. Το TurmericPlus συνδυάζει ένα συνδυασμό 100% φυσικών συστατικών για να σας βοηθήσει στην απώλεια βάρους. Αυτά περιλαμβάνουν κουρκουμινοειδή, BioPerine, κυτταρίνη, στεατικό μαγνήσιο και φυσικά κουρκουμά. Τα οφέλη από την κουρκούμη για απώλεια βάρους είναι αναμφισβήτητα. Τα συστατικά του TurmericPlus δρουν ως αποτελεσματικά αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες, βελτιώνουν την ανοσία του σώματος και την κυκλοφορία του αίματος, ενισχύουν το μεταβολισμό σας και καταπολεμούν τις βλαβερές ασθένειες. Έτσι δεν μπορείτε να δείτε το TurmericPlus ως απλό προϊόν απώλειας βάρους, καθώς σας δίνει πολύ περισσότερα και κάνει το σώμα σας πιο υγιές. Θέλετε να μάθετε περισσότερα για το TurmericPlus; Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>