Τα μεγάλα οφέλη του CLA για bodybuilding

Μπορεί να φαίνεται περίεργο να χρησιμοποιείτε CLA για bodybuilding, αλλά αυτό υπονοεί η επιστήμη! Αυτό το λιπαρό οξύ μπορεί να μειώσει το σωματικό λίπος αυξάνοντας παράλληλα τη μυϊκή μάζα. Το CLA είναι τεχνικά ένα δια-λιπαρό, αλλά αντιπροσωπεύεται φυσικά σε ανθρώπους πηγές τροφίμων και διαφορετικά από τα βιομηχανικά παραγόμενα trans-λίπη, όπως το φυτικό έλαιο. Όπως πολλοί φυσικοί παράγοντες, το CLA έχει μια οργανική, σημαντική θέση στη διατροφή μας. Λόγω ορισμένων θετικών αποτελεσμάτων σε μελέτες, συνιστάται συχνά η χρήση CLA για bodybuilding και καύση λίπους.

Πιθανά οφέλη από το CLA για bodybuilding

Εδώ είναι τα πιθανά οφέλη που προσφέρει το CLA για bodybuilding:

  • Απώλεια βάρους και αυξημένος ρυθμός μεταβολισμού.

Ο κύριος λόγος για τη χρήση του CLA για bodybuilding είναι η σύνδεσή του με το βάρος. Καταργούμε ορισμένους από τους μηχανισμούς που εξηγούν πώς μπορεί να γίνει αυτό το CLA. o Μείωση σωματικού λίπους. Το τεκμηριωμένο όφελος του CLA στη μείωση του σωματικού λίπους εξηγείται από δύο κύριες θεωρίες δράσης:

  1. Μείωση της πρόσληψης λιπιδίων σε λιποκύτταρα (λιπώδη κύτταρα) με αναστολή ενός συγκεκριμένου ενζύμου που ονομάζεται λιποπρωτεϊνική λιπάση.
  2. Μείωση της συσσώρευσης τριακυλογλυκερόλης στα λιπώδη κύτταρα. Η τριακυλογλυκερόλη είναι ένα λιπίδιο του αίματος που επιτρέπει τη μεταφορά γλυκόζης και λίπους από το ήπαρ.

o Αύξηση του μεταβολισμού. Το CLA εμπλέκεται σε μια σειρά μεταβολικών αντιδράσεων που ρυθμίζουν τον ιστό του λίπους στο σώμα. Θεωρείται ότι με την αύξηση του βασικού μεταβολικού ρυθμού, το CLA δρα για να μεταβάλει την αναλογία σωματικού λίπους προς μυς και να αυξήσει την ενεργειακή δαπάνη.

  • Ενισχυμένη μυϊκή ανάπτυξη.

Παρά τη μείωση του ποσοστού σωματικού λίπους, συχνά δεν παρατηρείται συνολική μείωση του βάρους. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το CLA έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει αποτελεσματικά τον λόγο των μυών προς το λίπος και ενεργεί για να ενισχύσει την ανάπτυξη της άλιπης μυϊκής μάζας. Καθώς οι μύες μεταβολικά ενεργούν, η αύξηση της μυϊκής μάζας σημαίνει ότι το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες σε ηρεμία. Αυτό σημαίνει ότι όσο περισσότερος μυς έχετε από την επεξεργασία, τόσο περισσότερη ενέργεια θα χρειαστείτε και σε κατάσταση ηρεμίας.

Άλλα πλεονεκτήματα του CLA

Τα οφέλη του CLA για bodybuilding δεν δίνουν πάντα προσοχή, ειδικά για εκείνους που επικεντρώνονται περισσότερο σε θέματα υγείας. Μερικοί άνθρωποι θέλουν μόνο συμπληρώματα υγείας που μπορούν να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσουν τη χοληστερόλη και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ευτυχώς, το CLA μπορεί να κάνει όλα αυτά. Εδώ είναι τι μπορεί να κάνει το CLA για την υγεία σας:

  • Μειώνει τη χοληστερόλη και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα.

Το CLA έχει αποδειχθεί ότι συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, της ευαισθησίας στην ινσουλίνη και των επιπέδων της γλυκόζης στο αίμα, μειώνοντας τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης και καρδιαγγειακών παθήσεων.

  • Υποστηρίζει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Όταν κάνει δίαιτα και ασκεί τακτικά, το σώμα μπορεί να καταρρεύσει και να γίνει πιο ευαίσθητο στις ασθένειες. Ωστόσο, η συμπλήρωση με CLA μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος. Σε αρκετές μελέτες, το CLA έχει αποδειχθεί ότι αυξάνει την ανταπόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος και μπορεί επίσης να δράσει για την πρόληψη των καταβολικών επιδράσεων του ανοσοποιητικού συστήματος κατά τη διάρκεια ασθενειών.

Πηγές CLA

Το CLA μπορεί να βρεθεί σε ορισμένα τρόφιμα που καταναλώνονται συνήθως, ιδίως σε ζωικά προϊόντα, συμπεριλαμβανομένων προϊόντων κρέατος και γαλακτοκομικών (μη αποκορυφωμένων). Συγκεκριμένα, βρίσκεται στο κρέας από μηρυκαστικά ζώα (όπως αγελάδες και αρνίσια που απορροφούν τα θρεπτικά συστατικά σε εξειδικευμένο στομάχι με τη ζύμωση φυτικών τροφών όπως το χόρτο). Για να αποκτήσετε όλα τα οφέλη του CLA για bodybuilding, το ποσό που καταναλώνεται μέσω της διατροφής και μόνο δεν είναι πάντα αρκετό. CLA δισκία και κάψουλες μπορούν να προστεθούν στο σχέδιο διατροφής σας και το καθεστώς εκπαίδευσης. Αυτά επίσης ωφελούν χορτοφάγους που δεν καταναλώνουν CLA μέσω πηγών κρέατος. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να βρείτε το καλύτερο συμπλήρωμα CLA για bodybuilding.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>