Τα κοινά σημάδια της εμμηνόπαυσης

Οι γυναίκες μπορεί να έχουν διαφορετικά σημάδια εμμηνόπαυσης. Αυτό συμβαίνει επειδή τα οιστρογόνα χρησιμοποιούνται από πολλά μέρη του σώματός σας. Καθώς έχετε λιγότερα οιστρογόνα, θα μπορούσατε να έχετε διάφορα συμπτώματα. Τα συμπτώματα και τα σημάδια της εμμηνόπαυσης είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα. Πολλές γυναίκες εμφανίζουν πολύ ήπια συμπτώματα που αντιμετωπίζονται εύκολα με αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως αποφεύγοντας την καφεΐνη ή μεταφέροντας ένα φορητό ανεμιστήρα για χρήση όταν ένα ζεστό φλας χτυπά. Εν τω μεταξύ, μερικές γυναίκες δεν χρειάζονται καθόλου θεραπεία. Άλλα συμπτώματα μπορεί να είναι πιο προβληματικά.

Η εμμηνόπαυση με μια ματιά

Κάθε γυναίκα επηρεάζεται από την εμμηνόπαυση με κάποιο τρόπο – είτε εμφανίζουν συμπτώματα είτε άλλες φυσικές αλλαγές. Η εμμηνόπαυση εμφανίζεται όταν δεν έχετε εμμηνορροϊκή περίοδο για 12 μήνες. Η εμμηνόπαυση είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής που συμβαίνει περίπου την ηλικία των 51 ετών αλλά μπορεί επίσης να συμβεί νωρίτερα για μερικούς λόγους, μεταξύ άλλων μετά από:

 • Χειρουργική για την αφαίρεση των ωοθηκών και / ή της μήτρας.
 • Χημειοθεραπεία.
 • Ακτινοθεραπεία στη λεκάνη σας.

Στην εμμηνόπαυση, σταματάτε να παράγετε οιστρογόνα (την κύρια ορμόνη φύλου στις γυναίκες) και αυτό μπορεί να οδηγήσει στα συμπτώματα και τα σημάδια της εμμηνόπαυσης. Τα επίπεδα οιστρογόνων μπορεί να ποικίλλουν κατά το χρόνο που φτάνει μέχρι την τελική εμμηνορροϊκή περίοδο (που ονομάζεται περιμενώπαυση).

Ποια είναι τα σημάδια της εμμηνόπαυσης;

Κατά τους μήνες ή τα έτη που οδηγούν στην εμμηνόπαυση (perimenopause), ενδέχεται να εμφανίσετε αυτά τα σημεία και συμπτώματα:

 • Παράτυπη περίοδο.
 • Κολπική ξηρότητα.
 • Εξάψεις.
 • Κρύο.
 • Νυχτερινές εφιδρώσεις.
 • Προβλήματα ύπνου.
 • Αλλαγές διάθεσης.
 • Αύξηση βάρους και επιβράδυνση του μεταβολισμού.
 • Αραίωση μαλλιών και ξηρό δέρμα.
 • Απώλεια της πληρότητας του μαστού.

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της εμμηνόπαυσης είναι διαφορετικά για κάθε γυναίκα. Πιθανότατα, θα δείτε κάποια παρατυπία στις περιόδους σας πριν τελειώσουν. Οι περιόδους παράβασης κατά τη διάρκεια της περιμενώσεως είναι κοινές και αναμενόμενες. Συχνά, οι περίοδοι της εμμηνόρροιας θα παραλείψουν ένα μήνα και θα επιστρέψουν ή θα παραλείψουν αρκετούς μήνες και στη συνέχεια θα αρχίσουν και πάλι τους μηνιαίους κύκλους για μερικούς μήνες. Οι περίοδοι τείνουν να συμβαίνουν σε βραχύτερους κύκλους, επομένως είναι πιο κοντά. Παρά τις παράτυπες περιόδους, η εγκυμοσύνη είναι δυνατή. Αν έχετε παραλείψει μια περίοδο αλλά δεν είστε σίγουροι ότι έχετε ξεκινήσει τη μετάβαση από την εμμηνόπαυση, σκεφτείτε ένα τεστ εγκυμοσύνης.

Αντιμετώπιση των συμπτωμάτων και σημείων της εμμηνόπαυσης

Όταν αντιμετωπίζετε τα συμπτώματα και τα σημάδια της εμμηνόπαυσης, η συμπλήρωση με τα οιστρογόνα δεν είναι πάντα η καλύτερη λύση, επειδή το οιστρογόνο μπορεί στην πραγματικότητα να είναι η αιτία του προβλήματος. Το οιστρογόνο βρίσκεται σε πολλά από τα προϊόντα που καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση, οπότε μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η πηγή του προκειμένου να αποφευχθεί. Σας συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε το Proferia που είναι μια φυσική κρέμα προγεστερόνης που μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων. Το Proferia παρέχει προγεστερόνη για να προάγει τα υγιή επίπεδα ορμονών χωρίς τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα της περίσσειας οιστρογόνου. Η προγεστερόνη διαδραματίζει ζωτικό ρόλο που το οιστρογόνο δεν έχει, λόγω του γεγονότος ότι αποτελεί πρόδρομο για πολλές άλλες ορμόνες στο σώμα. Η προγεστερόνη είναι επίσης ηρεμώντας και εξουδετερώνει πολλά από τα δυσάρεστα συμπτώματα που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει με υπερβολικό οιστρογόνο. Έτσι, εάν τα συμπτώματα ή τα σημάδια της εμμηνόπαυσης σας έχουν ενοχλήσει, μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε το Proferia. Το Proferia είναι απίστευτα βολικό και αποτελεσματικό – εφαρμόζεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, αυτή η κρέμα επιτρέπει στην απορρόφηση της προγεστερόνης μέσω του δέρματος. Κάντε κλικ παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του Proferia.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>