Τα καλύτερα συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση

Με τόσες συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση στην αγορά, το ερώτημα παραμένει: Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος για εσάς; Πολλές γυναίκες θα βιώσουν την εμμηνόπαυση. Με αυτό το στάδιο, ωστόσο, φέρνει επίσης μια σειρά από συμπτώματα, όπως καυτές παλμούς, αϋπνία, αλλαγή στη σεξουαλική ορμή, νυχτερινές εφιδρώσεις και αλλαγές στη διάθεση. Για να διευκολύνετε αυτά τα συμπτώματα, υπάρχουν αρκετές επιλογές που μπορεί να σας βοηθήσουν, συμπεριλαμβανομένων των συμπληρωμάτων για την εμμηνόπαυση.

Φυσικά συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση

Τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορούν να αποτελέσουν πηγή πόνου και δυσφορίας. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετές επιλογές για να βοηθήσετε στη διαχείριση ανεπιθύμητων συμπτωμάτων και να προσαρμοστούν σε αυτή τη φάση της ζωής σας. Όχι μόνο τα μερικά από τα καλύτερα συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση είναι απολύτως φυσικά, αλλά μειώνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης χρόνιων παθήσεων. Με την ενσωμάτωση των φυσικών συμπληρωμάτων για την εμμηνόπαυση στην καθημερινή σας αγωγή, μπορείτε να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα που σχετίζονται με αυτά, προστατεύοντας ταυτόχρονα τη μακροπρόθεσμη υγεία σας. Εδώ είναι τέσσερις δημοφιλείς επιλογές των φυσικών συμπληρωμάτων για την εμμηνόπαυση:

  • Φυτοοιστρογόνα.

Τα φυτοοιστρογόνα είναι χημικές ενώσεις που απαντώνται φυσιολογικά σε φυτά-ενώσεις που ενεργούν ως οιστρογόνα και επηρεάζουν το οιστρογόνο του οργανισμού, όταν το καταναλώνουν. Η έρευνα δείχνει ότι τα φυτοοιστρογόνα μπορούν να μειώσουν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, συμπεριλαμβανομένων των εξάψεων και των νυχτερινών ιδρωτών, του άγχους και άλλων προβλημάτων διάθεσης και των γνωστικών δυσκολιών, συμπεριλαμβανομένης της κακής μνήμης και της έλλειψης συγκέντρωσης.

  • Κόκκινο τριφύλλι.

Μια ισοφλαβόνη που εξάγεται από το εργοστάσιο κόκκινου τριφυλλιού, μελέτες δείχνουν ότι αυτό το συμπλήρωμα μπορεί να μειώσει τις καυτές λάμψεις και τους νυχτερινούς ιδρώτες. Υπάρχουν επίσης στοιχεία που υποδηλώνουν ότι το κόκκινο τριφύλλι μπορεί να έχει αντι-άγχος, βοηθώντας στη μείωση του άγχους και στην προώθηση της χαλάρωσης. Για το λόγο αυτό, το κόκκινο τριφύλλι μπορεί επίσης να βοηθήσει στον ύπνο.

  • Βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής. Η βιταμίνη Ε μπορεί επίσης να συμβάλει στη μείωση του στρες και του κινδύνου κατάθλιψης, καθώς και στην προστασία της καρδιάς και του εγκεφάλου σας. Η έρευνα προτείνει επίσης ότι η βιταμίνη Ε μπορεί να βοηθήσει τις γυναίκες με εμμηνόπαυση με ζεστές αναβρασμό και νυχτερινές εφιδρώσεις.

  • Προγεστερόνη.

Το συμπλήρωμα προγεστερόνης έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει στην ανακούφιση των εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, να μειώσει τα σημάδια γήρανσης του δέρματος και να αποτρέψει την οστική απώλεια που θα μπορούσε να οδηγήσει σε οστεοπόρωση. Το συμπλήρωμα προγεστερόνης είναι διαθέσιμο από τον πάγκο και παρασκευάζεται με φυσική φυτική προγεστερόνη που προέρχεται είτε από σόγια είτε από άγρια ​​ζάχαρη. Μπορεί να έρχεται με τη μορφή χάπια, κρέμες και πηκτές.

Τα πιο συνιστώμενα φυσικά συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση

Θεωρούμε ότι η προγεστερόνη είναι ένα από τα σημαντικότερα συμπληρώματα για την εμμηνόπαυση. Υπάρχουν παρανοήσεις σχετικά με την προγεστερόνη. Για χρόνια θεωρήθηκε ότι ήταν απλή ορμόνη φύλου. Ωστόσο, η έρευνα έδειξε ότι η προγεστερόνη είναι ζωτικής σημασίας για τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Τα χαμηλά επίπεδα προγεστερόνης μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα κατά τη διάρκεια της προμηνόπαυσης, της περιμενώσεως και της μετεμμηνοπάθειας. Και το συμπλήρωμα προγεστερόνης είναι μια δημοφιλής, χωρίς θεραπεία θεραπεία που βοηθά στην αποκατάσταση αυτής της ορμονικής ισορροπίας. Σε αντίθεση με άλλες ορμόνες, η έρευνα έχει βρει ότι η προγεστερόνη χορηγείται στο σώμα με μεγαλύτερη βέλτιστη εφαρμογή όταν εφαρμόζεται μέσω του δέρματος αντί να λαμβάνεται από το στόμα. Έτσι, αν προγραμματίζετε να αγοράσετε ένα συμπλήρωμα προγεστερόνης, σκεφτείτε να επιλέξετε ένα που θα έρχεται με τη μορφή κρέμας. Εάν δεν έχετε ιδέα καθόλου για την καλύτερη κρέμα προγεστερόνης για να αγοράσετε, τότε σας προτείνουμε το Proferia – μία υψηλής ποιότητας φυσική κρέμα προγεστερόνης. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Proferia, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>