Τα καλύτερα βότανα για θεραπεία εμμηνόπαυσης

Οι γυναίκες έχουν συνήθως χρησιμοποιήσει μερικά βότανα για θεραπεία εμμηνόπαυσης. Τα βότανα συμβάλλουν επίσης στη βελτίωση της συνολικής ποιότητας ζωής των γυναικών. Τα βότανα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη διαχείριση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης, όπως εξάψεις, νυχτερινές εφιδρώσεις, αλλαγές στη διάθεση, αϋπνία, κόπωση, σεξουαλική δυσλειτουργία και ξηρότητα του κόλπου. Η χρήση βότανα για τη θεραπεία της εμμηνόπαυσης βασίζεται σε μακρόχρονη παραδοσιακή χρήση, κάποια από τα οποία υποστηρίζονται από επιστημονικά στοιχεία.

Τι είναι η εμμηνόπαυση;

Η εμμηνόπαυση ορίζεται ως το χρονικό σημείο κατά το οποίο οι εμμηνορρυσιακοί κύκλοι σταματούν μόνιμα λόγω γήρανσης. Η διάγνωση γίνεται συνήθως αναδρομικά αφού η γυναίκα έχει χάσει την εμμηνόπαυση για 12 διαδοχικούς μήνες. Σηματοδοτεί το μόνιμο τέλος της γονιμότητας και η μέση ηλικία της εμμηνόπαυσης είναι 51 έτη. Η εμμηνόπαυση σχετίζεται επίσης με χαμηλότερα επίπεδα αναπαραγωγικών ορμονών, ειδικά οιστρογόνων. Το χαμηλό οιστρογόνο μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα:

  • Αγγειοκινητική αστάθεια (όπως εξάψεις και νυχτερινές εφιδρώσεις).
  • Ψυχολογικές αλλαγές (όπως μεταβολές της διάθεσης, κατάθλιψη και δυσκολία συγκέντρωσης).
  • Αυπνία.
  • Ατροφία γεννητικών οργάνων (όπως κολπική ξηρότητα, οδυνηρή επαφή και ακράτεια ούρων).
  • Μεταβολές στο δέρμα (όπως αραίωση και μειωμένη ελαστικότητα).

Βότανα για συμπτώματα εμμηνόπαυσης

Η θεραπεία αντικατάστασης ορμονών είναι η γενική θεραπεία για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης. Ωστόσο, πρόσφατες επιστημονικές μελέτες συσχετίζουν τη θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης με αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών συμβαμάτων, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρκίνου του μαστού. Αυτές οι μελέτες έχουν προκαλέσει κύματα κλονισμού τόσο στην ιατρική όσο και στην καταναλωτική κοινότητα. Παρόλο που είναι πολύ σαφές ότι η θεραπεία ορμονικής αντικατάστασης βοηθά στην ανακούφιση από τις καυτές λάμψεις και την ξηρότητα του κόλπου. Οι συμπτωματικές γυναίκες, ωστόσο, μπορούν να σκεφτούν δύο φορές πριν επιλέξουν τους πρόσφατα περιγραφόμενους κινδύνους της ορμονοθεραπείας. Οι εναλλακτικές θεραπείες για τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης μπορεί να γίνουν πιο δημοφιλείς. Τα παρακάτω είναι τα καλύτερα βότανα για τη θεραπεία της εμμηνόπαυσης:

  • Άγρια ζαμπόν: Το άγριο ψάρι είναι μια εναλλακτική λύση για τη θεραπεία αντικατάστασης οιστρογόνων για τη θεραπεία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Το άγριο άρωμα μπορεί να αυξήσει ή να σταθεροποιήσει τα επίπεδα οιστρογόνων στο σώμα για να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων ενός ατόμου.
  • Τσουκνίδα: Θεραπευτές και σοφοί θεωρούν ότι είναι ένας αξιόπιστος φίλος και ένα από τα καλύτερα βότανα για την εμμηνόπαυση και την ορμονική υγεία. Η τσουκνίδα εκτιμάται για τις θρεπτικές και αποκαταστατικές της ιδιότητες, την υποστήριξή της στην υγεία των αρθρώσεων και του δέρματος, ακόμα και την ικανότητά της να ξαναζεδώνει τον κολπικό ιστό!
  • Χαμομήλι: Το χαμομήλι είναι ένα ήπιο ηρεμιστικό και η χαλαρωτική του δράση μπορεί να είναι χρήσιμη για την ενίσχυση του ύπνου και του άγχους.
  • Αλόη βέρα: Η αλόη βέρα έχει φυσικές ικανότητες καθαρισμού που βοηθούν το πεπτικό σύστημα να απορροφά θρεπτικά συστατικά από τα τρόφιμα που τρώμε στο αίμα, προάγοντας παράλληλα την ανάπτυξη φιλικών βακτηριδίων. Ο μοναδικός πολυσακχαρίτης, ακεμαννάνη και άλλα θρεπτικά συστατικά στην αλόη βοηθούν στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος.
  • Watercress: Το Watercress είναι πλούσιο σε βιταμίνη K και ασβέστιο – και τα δύο κλειδιά για τη διατήρηση ισχυρών, υγιεινών οστών. Το νεροτριβείο μπορεί επίσης να μειώσει τη γήρανση του δέρματος, καταστέλλει την απώλεια κολλαγόνου και ελαστίνης και επίσης αυξάνει την παραγωγή κολλαγόνου.

Proferia: τοπική κρέμα που περιέχει βότανα για εμμηνόπαυση

Το Proferia είναι μια τοπική κρέμα προγεστερόνης που περιέχει τα πιο ωφέλιμα βότανα για τη θεραπεία της εμμηνόπαυσης. Αυτά τα βότανα περιλαμβάνουν τα ακόλουθα: άγρια ​​ζάχαρη, τσουκνίδα, χαμομήλι, αλόη βέρα, καλαμπόκι, πεύκο, κόκκινη αμπέλια, κάστανο κλπ. Το μίγμα των φυσικών συστατικών στο Proferia συμβάλλει στη φυσιολογική ορμονική ισορροπία. Το Proferia βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης χωρίς την ανάγκη συνταγογραφούμενου φαρμάκου. Το Proferia δεν περιέχει συνθετικές ορμόνες, πετρέλαιο, λανολίνη ή άλλα συστατικά που προέρχονται από ζώα. Αυτό το προϊόν είναι πραγματικά ασφαλές και φυσικό, μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας των ορμονών και να αντιμετωπίσει τις επιδράσεις της κυριαρχίας των οιστρογόνων ως κύρια αιτία των συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Το Proferia πρόκειται να εφαρμοστεί σε λεπτές περιοχές του δέρματος, όπως ο λαιμός, τα στήθη, στα χέρια κλπ. Μια τυπική δοσολογία του Proferia ποικίλλει ανάλογα με το άτομο και τα συμπτώματα που αντιμετωπίζουν. Συνιστούμε καθημερινά 1/4 έως 1/2 κουταλάκι του γλυκού της Proferia. Κάντε κλικ παρακάτω για να πάρετε το Proferia σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>