Τα ευεργετικά αποτελέσματα του συμπληρώματος CLA για διαβητικούς

Πολλοί ερευνητές και γιατροί συστήνουν συμπλήρωμα CLA για διαβητικούς, είναι επειδή η κανονική πρόσληψη CLA μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο έλεγχο βάρους και διαχείριση ασθενειών. Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ (CLA) είναι υγιή λιπαρά οξέα. Το CLA είναι παρόν σε γαλακτοκομικά προϊόντα και κρέας από μηρυκαστικά και σε πολύ χαμηλές ποσότητες στο σώμα μας. Σύμφωνα με τους ερευνητές, το CLA φαίνεται να προστατεύει τα κύτταρα που προγραμματίζονται να γίνουν διαβητικά ενάντια στην ανάπτυξη του διαβήτη και αποτρέπει επίσης τις ασθένειες που οδηγούν σε αθηροσκλήρωση, χρόνια φλεγμονή και καρκίνο του παχέος εντέρου. Χαρακτηρισμένο ως συμπλήρωμα διατροφής, το CLA πιστεύεται ότι αλλάζει την ισορροπία μεταξύ των λιποκυττάρων και των μυϊκών κυττάρων στο σώμα.

Τι είναι το CLA

Το CLA είναι συζευγμένο λινολεϊκό οξύ. Οι γαλακτοκομικές τροφές και το κρέας περιέχουν CLA. Διατίθεται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής. Το CLA περιέχει ένα μείγμα διαφορετικών χημικών μορφών – ή ισομερών – του λινολεϊκού οξέος, ενός τύπου λίπους που χρειάζεται το σώμα σας για να λειτουργήσει σωστά. Προκαταρκτικά ευρήματα υποδεικνύουν ότι το CLA μπορεί να έχει ευεργετικά αποτελέσματα όσον αφορά τον διαβήτη, καθώς και άλλες ασθένειες. Ωστόσο, όποιος πάσχει από διαβήτη πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό του πριν χρησιμοποιήσει αυτό το συμπλήρωμα.

CLA: είναι πραγματικά καλό για διαβητικούς;

Μερικοί ερευνητές πιστεύουν στην καλοσύνη του συμπλήρωμα CLA για διαβητικούς, αλλά άλλοι ερευνητές λένε ότι το CLA δεν είναι ευεργετικό για τον διαβητικό. Γιατί υπάρχει διαφορά στο συμπέρασμα; Λοιπόν, τα περισσότερα CLA συμπληρώματα στην αγορά περιέχουν δύο μορφές της ένωσης, γνωστές ως ισομερή. Τα ισομερή είναι μόρια που έχουν τον ίδιο μοριακό τύπο αλλά τα άτομα είναι διατεταγμένα διαφορετικά στο χώρο. Στην περίπτωση του CLA, ένα ισομερές γνωστό ως cis-9-trans-11 CLA έχει ευεργετικά αποτελέσματα, αλλά η άλλη μορφή, trans-10-cis-12 CLA, μπορεί να είναι επιζήμια και μπορεί να προκαλέσει διαβητική κατάσταση. Ευτυχώς, ορισμένοι ερευνητές βρήκαν τώρα έναν τρόπο να συνθέσουν επιλεκτικά το ευεργετικό cis-9-trans-11 CLA σε μεγάλες ποσότητες. Συμπερασματικά, ένα συμπλήρωμα CLA υψηλής ποιότητας με τη σωστή μοριακή σύνθεση θα είναι καλό για διαβητικούς. Αυτό το συμπλήρωμα CLA μπορεί να προστεθεί στην καθημερινή διατροφή για να βοηθήσει στη διαχείριση του διαβήτη.

Μελέτη για συμπλήρωμα CLA για διαβητικούς

Σε μια κλινική μελέτη, οι διαβητικοί που προσέθεσαν CLA στη δίαιτά τους είχαν χαμηλότερη σωματική μάζα καθώς και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μέχρι το τέλος της μελέτης οκτώ εβδομάδων. Η υπεργλυκαιμία ή το υψηλό σάκχαρο στο αίμα αποτελεί χαρακτηριστικό γνώρισμα του διαβήτη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι υψηλότερα επίπεδα CLA στην κυκλοφορία του αίματος οδήγησαν σε χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης, μια ορμόνη που πιστεύεται ότι ρυθμίζει τα επίπεδα λίπους. Πολλοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τα υψηλά επίπεδα λεπτίνης μπορεί να παίζουν ρόλο στην παχυσαρκία, έναν από τους μεγαλύτερους παράγοντες κινδύνου για τον διαβήτη ενηλίκων. Μια άλλη μελέτη διαπίστωσε ότι η μέτρια μείωση του σωματικού βάρους οδήγησε σε μείωση κατά 58% της επίπτωσης του διαβήτη σε μια ομάδα ανθρώπων που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο ανάπτυξης της νόσου. Έτσι, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι θετικές συνέπειες του συμπλήρωμα CLA για διαβητικούς είναι πραγματικές.

Ένας οδηγός για να επιλέξετε το σωστό συμπλήρωμα CLA για διαβητικούς

Για να μπορείτε να επιλέξετε το καλύτερο συμπλήρωμα CLA για διαβητικούς, θα πρέπει να κατανοήσετε τις πηγές CLA. Το CLA απαντάται φυσιολογικά στο λίπος του γάλακτος και στο κρέας των μηρυκαστικών – τα ζώα που μασούν το γάλα τους, όπως οι αγελάδες και τα πρόβατα. Η ποσότητα CLA σε αυτά τα τρόφιμα εξαρτάται από το τι έχει φάει το ζώο. Η περιεκτικότητα σε CLA του γάλακτος από αγελάδες που τρέφονται με χόρτο είναι πενταπλάσια από εκείνη των αγελάδων που τρέφονται με σιτηρά. Το CLA πωλείται επίσης ως συμπλήρωμα διατροφής. Τα συμπληρώματα δεν προέρχονται από μηρυκαστικά, αλλά παράγονται με την τροποποίηση φυτικών ελαίων. Εξαιτίας αυτού, οι δύο πηγές έχουν ελαφρώς διαφορετικές χημικές δομές. Λοιπόν, το καλύτερο συμπλήρωμα CLA για διαβητικούς είναι αυτό που προέρχεται από φυτικές πηγές. Έτσι, το συμπλήρωμα θα είναι επίσης κατάλληλο για χορτοφάγους. Μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για να βρείτε το σωστό μέρος για να αγοράσετε συμπλήρωμα CLA για διαβητικούς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>