Τα αίτια της παχυσαρκίας και η θεραπεία

Υπάρχουν πολλές αιτίες παχυσαρκίας. Η παχυσαρκία είναι μια σύνθετη και χρόνια ασθένεια, δεν είναι απλώς αποτέλεσμα υπερφαγίας. Η παχυσαρκία είναι μια ιατρική κατάσταση που συμβαίνει όταν ένα άτομο μεταφέρει υπερβολικό βάρος ή σωματικό λίπος που μπορεί να επηρεάσει την υγεία του. Ένας γιατρός συνήθως υποδηλώνει ότι ένα άτομο έχει παχυσαρκία αν έχει υψηλό δείκτη μάζας σώματος. Ο δείκτης μάζας σώματος είναι ένα εργαλείο που οι γιατροί χρησιμοποιούν για να αξιολογήσουν εάν ένα άτομο έχει το κατάλληλο βάρος για την ηλικία, το φύλο και το ύψος του. Η μέτρηση συνδυάζει το ύψος και το βάρος. Ένας δείκτης μάζας σώματος μεταξύ 25 και 29,9 δείχνει ότι ένα άτομο μεταφέρει υπερβολικό βάρος. Ένας δείκτης μάζας σώματος 30 ή παραπάνω δείχνει ότι ένα άτομο μπορεί να έχει παχυσαρκία.

Συνέπειες της παχυσαρκίας

Η παχυσαρκία αποτελεί σοβαρή ανησυχία επειδή συνδέεται με τα φτωχότερα αποτελέσματα ψυχικής υγείας, τη μειωμένη ποιότητα ζωής και τις κύριες αιτίες θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες και παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένου του διαβήτη, των καρδιακών παθήσεων, του εγκεφαλικού επεισοδίου και ορισμένων μορφών καρκίνου. Η διατήρηση ενός υγιούς βάρους ή η απώλεια μέσω διατροφής και άσκησης είναι ένας τρόπος πρόληψης ή μείωσης της παχυσαρκίας. Διαβάστε τώρα για να μάθετε τα αίτια της παχυσαρκίας.

Τι προκαλεί η παχυσαρκία;

Η παχυσαρκία είναι περίπλοκη. Κερδίζετε βάρος όταν καταναλώνετε περισσότερες θερμίδες από ό, τι κάψετε. Αλλά άλλα πράγματα μπορεί να είναι αιτίες παχυσαρκίας, όπως:

  • Τι και πώς τρώτε.

Τρώγοντας ανθυγιεινά τρόφιμα και υπερκατανάλωση είναι εύκολο στον πολιτισμό μας σήμερα. Πολλά πράγματα επηρεάζουν τη διατροφική συμπεριφορά, συμπεριλαμβανομένων των συναισθημάτων, των συνηθειών και της πρόσβασης στα τρόφιμα. Τα σημερινά καταστήματα είναι γεμάτα με επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία είναι δύσκολο να αντισταθούν. Τα προϊόντα αυτά προωθούν την υπερκατανάλωση τροφής και οδηγούν στην παχυσαρκία.

  • Πόσο ενεργή είστε.

Σύγχρονες ανέσεις – όπως ανελκυστήρες, αυτοκίνητα και τηλεχειριστήριο για τη δραστηριότητα της τηλεόρασης από τη ζωή μας. Όσο λιγότερο κινείται ένας άνθρωπος, τόσο λιγότερες θερμίδες καίγονται. Επίσης, η σωματική δραστηριότητα επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας των ορμονών ενός ατόμου και οι ορμόνες επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο το σώμα επεξεργάζεται τα τρόφιμα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι η σωματική δραστηριότητα μπορεί να βοηθήσει να διατηρηθούν τα επίπεδα της ινσουλίνης σταθερά και ότι τα ασταθή επίπεδα ινσουλίνης μπορεί να οδηγήσουν σε αύξηση βάρους.

  • Η γενετική σας.

Η παχυσαρκία έχει ισχυρό γενετικό συστατικό. Τα παιδιά των παχύσαρκων γονέων είναι πολύ πιο πιθανό να γίνουν παχύσαρκοι από τα παιδιά των φτωχών γονέων. Αυτό δεν σημαίνει ότι η παχυσαρκία είναι εντελώς προκαθορισμένη. Αυτό που τρώτε μπορεί να έχει σημαντικό αποτέλεσμα για το ποια γονίδια εκφράζονται και ποια όχι. Οι μη βιομηχανοποιημένες κοινωνίες γίνονται γρήγορα παχύσαρκες όταν αρχίζουν να τρώνε μια τυπική δυτική διατροφή. Τα γονίδιά τους δεν άλλαξαν, αλλά το περιβάλλον και τα σήματα που έστειλαν στα γονίδιά τους. Με απλά λόγια, τα γενετικά συστατικά επηρεάζουν την ευαισθησία σας στην αύξηση του βάρους. Μελέτες σε όμοια δίδυμα το αποδεικνύουν πολύ καλά.

  • Φάρμακα ή προβλήματα υγείας.

Ορισμένες καταστάσεις και φάρμακα μπορεί επίσης να προκαλέσουν αύξηση βάρους. Παραδείγματα περιλαμβάνουν το σύνδρομο Cushing ή ο υποθυρεοειδισμός και η λήψη ορισμένων αντικαταθλιπτικών ή κορτικοστεροειδών.

Πώς να αποφύγετε τα αίτια της παχυσαρκίας

Η βελτίωση των διατροφικών συνηθειών και η αύξηση της σωματικής δραστηριότητας διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στην αποφυγή αιτιών παχυσαρκίας. Οι συστάσεις για ενήλικες περιλαμβάνουν:

  • Διατηρήστε ένα ημερολόγιο τροφίμων για το τι φάγατε, όπου εσείς έφαγατε και πώς αισθανόταν πριν και μετά την κατανάλωσή σας.
  • Φάτε 5 με 9 μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως. Μια λαχανική που σερβίρεται είναι 1 φλιτζάνι ωμό λαχανικό ή 1/2 φλιτζάνι μαγειρεμένα λαχανικά ή χυμός λαχανικών. Ένα φρούτο που σερβίρεται είναι 1 κομμάτι μικρού έως μέτριου φρέσκου φρούτου, 1/2 φλιτζάνι κονσερβοποιημένα ή φρέσκα φρούτα ή χυμοί φρούτων ή 1/4 φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα.
  • Επιλέγετε τρόφιμα ολικής αλέσεως, όπως καστανό ρύζι και ψωμί ολικής αλέσεως. Μην τρώτε πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα με λευκή ζάχαρη, αλεύρι, σιρόπι καλαμποκιού υψηλής περιεκτικότητας σε φρουκτόζη και κορεσμένα λιπαρά.
  • Στόχος για μέσο όρο από 60 έως 90 λεπτά μέτριας έως έντονης σωματικής δραστηριότητας, 3 έως 4 ημέρες κάθε εβδομάδα. Παραδείγματα μέτριας έντασης άσκησης περπατούν σε απόσταση 15 λεπτών με τα πόδια, ή το ξεσκονίζωμα και το τράβηγμα ενός κήπου. Το τρέξιμο ή το παιχνίδι με τένις είναι παραδείγματα πιο έντονων δραστηριοτήτων.
  • Ψάξτε για τρόπους να έχετε ακόμα 10 ή 15 λεπτά κάποιου είδους δραστηριότητας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Περπατώντας γύρω από το μπλοκ ή πάνω-κάτω μερικές πτήσεις σκαλοπατιών είναι μια καλή αρχή.

Θεραπεία της παχυσαρκίας

Το PhenQ είναι μια από τις καλύτερες θεραπείες για την παχυσαρκία. Πρόκειται για ένα φυσικό συμπλήρωμα διατροφής με λίπος που στοχεύει σε άνδρες και γυναίκες με περιττό βάρος, αποθηκευμένο λίπος και ανεξέλεγκτη όρεξη. Το PhenQ είναι αποτελεσματικό επειδή συνδυάζει τη δύναμη των διαφόρων συμπληρωμάτων απώλειας βάρους σε ένα χάπι. Αυτό το χάπι σας βοηθά να καίτε το αποθηκευμένο λίπος, καταστέλλει την όρεξή σας, εμποδίζει την παραγωγή λίπους και βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας. Το PhenQ κατασκευάζεται από την Wolfson Berg Limited, έναν αξιόπιστο ηγέτη στον τομέα των συμπληρωμάτων. Φτιαγμένο από υψηλής ποιότητας φυσικά συστατικά και μια φόρμουλα υποστηριζόμενη από την επιστήμη, το PhenQ είναι ισχυρότερο και ανώτερο από άλλα χάπια απώλειας βάρους στην αγορά. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του PhenQ για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το ισχυρό συμπλήρωμα διατροφής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>