Συνηθισμένα σημάδια γυναικείας στειρότητας και τι πρέπει να γίνει στη συνέχεια

Τα σημάδια της γυναικείας υπογονιμότητας μπορεί να διαφέρουν πολύ. Εάν ανησυχείτε, είναι σημαντικό να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Ο προγραμματισμός μιας εγκυμοσύνης μπορεί να είναι συναρπαστικός και περιλαμβάνει πολλή προετοιμασία. Ένα σημαντικό πράγμα που πρέπει να θυμάστε είναι τα επίπεδα γονιμότητας και εάν εμφανίζετε οποιαδήποτε σημάδια υπογονιμότητας. Με άλλα λόγια, προσπαθήσατε να μείνετε έγκυος (μέσω τακτικού, απροστάτευτου σεξ) για πάνω από ένα χρόνο και δεν έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε. Αλλά ποια είναι τα σημάδια της γυναικείας στειρότητας και πώς να τα αντιμετωπίσουμε;

5 κοινά σημεία γυναικείας στειρότητας

Το 10-15% των ζευγαριών στις ΗΠΑ είναι στείρα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι που μια γυναίκα δυσκολεύεται να συλλάβει. Εάν αναρωτιέστε αν είστε ή όχι μια από αυτές τις γυναίκες, σκεφτείτε εάν τα ακόλουθα σημάδια γυναικείας στειρότητας μπορεί να έχουν κάποια σχέση με σας.

  • Παράτυπη περίοδο.

Ο κύκλος της μέσης γυναίκας είναι περίπου 28 ημέρες. Ωστόσο, εάν ο κύκλος διαρκεί από 21 έως 35 ημέρες, εξακολουθεί να θεωρείται φυσιολογικός, εφόσον είναι συνεπής. Με ακανόνιστες περιόδους, ο κύκλος είναι τόσο απρόβλεπτος ώστε είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πότε θα έρθει ο επόμενος. Αυτό οφείλεται σε ορμονικά προβλήματα όπως η υπογλυκαιμία ή υπερλειτουργία του θυρεοειδούς, η υπερπρολακτιναιμία ή το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών – που μπορούν να οδηγήσουν σε υπογονιμότητα.

  • Οδυνηρές ή βαριές περιόδους.

Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν κράμπες με τις περιόδους τους. Αλλά οι επώδυνες περίοδοι που παρεμβαίνουν στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να είναι σύμπτωμα ενδομητρίωσης.

  • Δεν υπάρχουν περιόδους.

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις γυναίκες να έχουν ένα μήνα μακριά εδώ και εκεί. Παράγοντες όπως το στρες ή οι βαριές προπονήσεις μπορεί να προκαλέσουν την προσωρινή εξαφάνιση της περιόδου σας. Αλλά αν δεν είχατε περίοδο σε μήνες, ήρθε η ώρα να ελέγξετε τη γονιμότητά σας.

  • Συμπτώματα ορμονικών διακυμάνσεων.

Τα σημάδια των ορμονικών διακυμάνσεων στις γυναίκες μπορεί να υποδεικνύουν πιθανά προβλήματα γονιμότητας. Συζητήστε με το γιατρό σας εάν αντιμετωπίζετε δερματικά προβλήματα, μειωμένη σεξουαλική ορμή, ανάπτυξη τριχών του προσώπου, αραίωση μαλλιών και αύξηση βάρους.

  • Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ.

Ορισμένες γυναίκες έχουν υποστεί οδυνηρό σεξ ολόκληρη τη ζωή τους, γι ‘αυτό και έχουν πεισθεί ότι είναι φυσιολογικό. Αλλά δεν είναι. Θα μπορούσε να σχετίζεται με ορμονικά προβλήματα, με ενδομητρίωση ή με άλλες υποκείμενες παθήσεις που θα μπορούσαν επίσης να συμβάλλουν στην υπογονιμότητα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τα σημάδια της γυναικείας υπογονιμότητας

Εάν είστε γυναίκα που έχει τα σημάδια γυναικείας στειρότητας αλλά ελπίζοντας να μείνετε έγκυος στο μέλλον, μπορεί να βελτιώσετε τις πιθανότητές σας να έχετε κανονική γονιμότητα αν:

  • Διατηρήστε κανονικό βάρος. Οι υπέρβαροι και οι υποβαθμισμένες γυναίκες διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο διαταραχών της ωορρηξίας. Αν χρειαστεί να χάσετε βάρος, ασκείστε μετρίως. Η έντονη, έντονη άσκηση άνω των πέντε ωρών την εβδομάδα έχει συσχετιστεί με μειωμένη ωορρηξία.
  • Κόψε το κάπνισμα. Ο καπνός έχει πολλαπλές αρνητικές επιπτώσεις στη γονιμότητα, για να μην αναφέρουμε τη γενική υγεία και την υγεία ενός εμβρύου. Αν καπνίζετε και σκέφτεστε την εγκυμοσύνη, κλείστε τώρα.
  • Αποφύγετε το αλκοόλ. Η βαριά χρήση αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη γονιμότητα. Και οποιαδήποτε χρήση αλκοόλ μπορεί να επηρεάσει την υγεία ενός αναπτυσσόμενου εμβρύου. Αν σκοπεύετε να μείνετε έγκυος, αποφύγετε το αλκοόλ και μην πίνετε αλκοόλ ενώ είστε έγκυος.
  • Μειώστε το άγχος. Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που βιώνουν ψυχολογικό στρες είχαν φτωχότερα αποτελέσματα με τη θεραπεία της υπογονιμότητας. Εάν μπορείτε, βρείτε έναν τρόπο να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος.
  • Περιορίστε την καφεΐνη. Οι έρευνες υποδεικνύουν ότι ο περιορισμός της πρόσληψης καφεΐνης σε λιγότερο από 200 χιλιοστόγραμμα ημερησίως δεν πρέπει να επηρεάζει την ικανότητά σας να μείνετε έγκυος. Αυτό είναι περίπου ένα έως δύο φλιτζάνια 6 έως 8 ουγγιές καφέ την ημέρα.

PregnancyMiracle: έξυπνος τρόπος για τη βελτίωση της γυναικείας γονιμότητας

PregnancyMiracle από Lisa Olson είναι ένα ολιστικό και αρχαίο κινεζικό σύστημα για να μείνετε έγκυος. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό βιβλίο με 250 σελίδες στερεού περιεχομένου. Ο συγγραφέας ήταν στείρος για 14 χρόνια και προσπάθησε να φανταστεί κάθε μέθοδος. Μετά από χρόνια έρευνας και απόπειρες, έμεινε τελικά έγκυος στην ηλικία των 43 ετών. Στη συνέχεια, συνέταξε ό, τι έμαθε σε ένα βιβλίο. Το βιβλίο PregnancyMiracle παρέχει λεπτομερείς τεχνικές και μεθόδους για το πώς θα μείνετε έγκυες σε μόλις δύο μήνες μετά την δοκιμή του συστήματος. Το σύστημα είναι απολύτως φυσικό. Επικεντρώνεται στην ολιστική ανανέωση του αναπαραγωγικού συστήματος της γυναίκας. Η βασική ιδέα του βιβλίου είναι η λύση σε πέντε βήματα για την πλήρη θεραπεία της στειρότητας. Ανεξάρτητα από το είδος της στειρότητας που έχετε, τα βήματα θα λειτουργήσουν για σας. Αυτό το βιβλίο δεν αφορά την παρακολούθηση της περιόδου ωορρηξίας. Πρόκειται περισσότερο για μια ολοκληρωμένη προσέγγιση που συνδυάζει τη διαιτητική αλλαγή, τις αλλαγές στον τρόπο ζωής, έχοντας τη σωστή νοοτροπία και εφαρμόζοντας τις σωστές τεχνικές για την εγκυμοσύνη. Ανεξάρτητα από τα σημάδια της γυναικείας στειρότητας που αντιμετωπίζετε, το PregnancyMiracle προσφέρει φυσικές και ολιστικές λύσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων υπογονιμότητας. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>