Συμπτώματα και θεραπείες έκζεμα

Τα συμπτώματα του έκζεμα συνήθως αρχίζουν ως φαγούρα που, όταν γδαρθεί, εκδηλώνεται σε εξάνθημα. Το εξάνθημα μπορεί να εμφανιστεί οπουδήποτε στο σώμα. Η θέση του εκζέματος στο σώμα εξαρτάται από την ηλικία του ατόμου. Στα βρέφη και τα πολύ μικρά παιδιά, το έκζεμα συνήθως περιλαμβάνει το πρόσωπο, το στήθος και το πίσω μέρος του τριχωτού της κεφαλής, καθώς αυτά είναι οι περιοχές όπου το παιδί είναι σε θέση να γρατσουνίσει. Τα συμπτώματα έκζεμα δεν εμφανίζονται συνήθως στην περιοχή της πάνας, εκτός αν το παιδί είναι σε θέση να το ξύσει εκεί. Στα μεγαλύτερα παιδιά και τους ενήλικες, η θέση του εκζέματος περιλαμβάνει συχνά το δέρμα στην καμπή των αγκώνων και πίσω από τα γόνατα, καθώς αυτές οι “κάμψεις” είναι οι πιο εύκολα γρατζουνισμένες. Το έκζεμα μπορεί επίσης να εμπλέκει το πρόσωπο, τα βλέφαρα και μπορεί να περιορίζεται στις παλάμες των χεριών και των πέλμων των ποδιών, ιδιαίτερα στους ενήλικες.

Έκζεμα: τι είναι στην πραγματικότητα

Το έκζεμα, που ονομάζεται επίσης ατοπική δερματίτιδα, είναι μια κοινή αλλεργική δερματική νόσο που ξεκινάει συνήθως στην πρώιμη παιδική ηλικία. Μπορεί να συσχετιστεί με λοίμωξη (βακτήρια, μύκητες, μαγιά και ιούς) του δέρματος. Οι μισοί ασθενείς με μέτριο έως σοβαρό έκζεμα πάσχουν επίσης από άσθμα, αλλεργική ρινίτιδα και τροφικές αλλεργίες. Το κύριο σύμπτωμα είναι το φαγούρα του δέρματος. Το δέρμα είναι επίσης συχνά ξηρό. Το ξύσιμο κάνει το δέρμα κόκκινο, χαλασμένο και παχύ. Το έκζεμα θεωρείται τώρα ότι οφείλεται σε ένα “διαπερατό” φράγμα του δέρματος. Αυτό επιτρέπει στο νερό να διαρρεύσει, κάνοντας το δέρμα στεγνό. Το διαπερατό δέρμα μπορεί να προκληθεί από γονίδια που κληρονομούνται από τους γονείς ή από παράγοντες στο περιβάλλον:

 • Τα ελαττώματα στο γονίδιο Filaggrin προκαλούν μέτριο έως σοβαρό έκζεμα έως και το ένα τρίτο των ανθρώπων της βορειοευρωπαϊκής και ανατολικής ασιατικής καταγωγής.
 • Η έκθεση σε σαπούνια, απορρυπαντικά, ακάρεα οικιακής σκόνης, γύρη, ορμή ζώων και κάποια βακτήρια, τα οποία περιέχουν πρωτεΐνες που ονομάζονται “πρωτεάσες”, μπορούν να προκαλέσουν έκζεμα. Οι πρωτεάσες διασπούν τους δεσμούς μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και κάνουν το φράγμα του δέρματος διαρρεύσιμο.

Τα κοινά συμπτώματα έκζεμα

Τα άτομα με έκζεμα έχουν πολύ ξηρό, φαγούρα δέρμα και εξανθήματα σε διάφορα μέρη του σώματος – ιδιαίτερα το πρόσωπο, τα χέρια, τα πόδια, τα εσωτερικά των αγκώνων και πίσω από τα γόνατα. Οι δερματικές βλάβες μπορεί επίσης να αναπτυχθούν στους καρπούς, τους αστραγάλους, τις πλευρές του λαιμού ή γύρω από το στόμα. Το κύριο σύμπτωμα έκζεμα είναι ο κνησμός, που μπορεί να οδηγήσει σε συχνές γρατζουνιές και τρίψιμο που περαιτέρω ερεθίζουν και φλεγμονώδη το δέρμα. Αυτό μπορεί, με τη σειρά του, να οδηγήσει σε αυξημένο κνησμό και γρατζουνιές, πράγμα που κάνει το έκζεμα χειρότερο. Άλλα συμπτώματα έκζεμα περιλαμβάνουν:

 • Ακατέργαστες, δερματικές επιδερμίδες από χρόνιες γρατζουνιές και τρίψιμο.
 • Κόκκινα, ανυψωμένα χτυπήματα – ιδιαίτερα μετά από έκθεση σε αλλεργιογόνο, κατά τη διάρκεια καταιγίδων ή μετά από άσκηση ή λήψη ζεστού λουτρού ή ντους.
 • Αυξημένες πτυχές του δέρματος στις παλάμες των χεριών.
 • Μια επιπλέον πτυχή του δέρματος που αναπτύσσεται κάτω από το μάτι, που ονομάζεται ατοπική πτυχή.
 • Μικρή απώλεια φρυδιών ή βλεφαρίδων από το ξύσιμο ή το τρίψιμο.
 • Μικρές, τραχίες προσκρούσεις στο πρόσωπο, στους βραχίονες και στους μηρούς.
 • Κολλώδη επιθέματα δέρματος που μπορεί να είναι ορθογώνια και κόκκινα.
 • Κυψέλες ή παλμούς (μικρές, ανυψωμένες) που ξεφλουδίζουν ή κρούουν όταν γρατσουνιστεί.
 • Το δέρμα είναι πρησμένο και επώδυνο.
 • Αλλάζει το χρώμα του δέρματος.
 • Αποφόρτιση στο αυτί ή αιμορραγία εάν εμφανιστεί έκζεμα στο κανάλι του αυτιού.

Θεραπεία έκζεμα

Ορισμένες θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των συμπτωμάτων έκζεμα, αν και πολλά παιδιά διαπιστώνουν ότι τα συμπτώματά τους δεν επανεμφανίζονται καθώς μεγαλώνουν. Οι κύριες θεραπείες για το έκζεμα είναι:

 • Μαλακτικά (ενυδατικά) που χρησιμοποιούνται κάθε μέρα για να σταματήσουν το δέρμα να στεγνώσει.
 • Τοπικές λύσεις – κρέμες που χρησιμοποιούνται για τη μείωση της διόγκωσης και της ερυθρότητας κατά τη διάρκεια της έκρηξης.

Αυτό που πρέπει να ξέρετε είναι ότι αυτές οι δύο θεραπείες μπορούν να εξυπηρετηθούν από το Revitol Eczema Cream. Το Revitol Eczema είναι μια κρέμα περιποίησης υψηλής ποιότητας που λειτουργεί ως ενυδατική κρέμα και τοπική λύση. Εκτεταμένες κλινικές και δερματολογικές εξετάσεις έδειξαν ότι το Revitol Eczema Cream είναι σε θέση να μειώσει την κνησμό και τον ερεθισμό που συνδέονται με το έκζεμα και να είναι ασφαλές για όλους και αρκετά ευγενικό για χρήση σε παιδιά και μωρά. Το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης είναι η δύναμη πίσω από το Revitol Eczema Cream. Αυτό είναι το ίδιο συστατικό που χρησιμοποιήθηκε για όσο διάστημα γνωρίζουμε στο δέρμα – είναι γνωστό ως μία από τις καλύτερες δερματικές θεραπείες που υπήρχαν ποτέ. Συμπερασματικά, το Revitol Eczema Cream είναι:

 • Κλινικά αποδεδειγμένο.
 • Αναπτύχθηκε από κορυφαίους δερματολόγους.
 • Ασφαλές και λειτουργεί σε όλες τις ηλικίες από τα μωρά προς τα πάνω.
 • Αποδεδειγμένο για άμεση ανακούφιση από την επαφή.
 • 100% εγγύηση ικανοποίησης.

Το Revitol Eczema Cream αξίζει να το δοκιμάσετε! Για να παραγγείλετε αυτό το εξαιρετικό προϊόν, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>