Συμπτώματα και θεραπεία της ροδόχρου ακμής

Τα συμπτώματα ροδόχρου συχνά αρχίζουν με επεισόδια έξαψης, όπου το δέρμα γίνεται κόκκινο για μικρό χρονικό διάστημα, αλλά άλλα συμπτώματα μπορεί να αναπτυχθούν καθώς η κατάσταση εξελίσσεται. Η ροδοκήλη είναι μια μακροχρόνια φλεγμονώδης δερματολογική κατάσταση που πλήττει περίπου 16 εκατομμύρια ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες. Εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα ηλικίας μεταξύ 30 και 60 ετών και επηρεάζει κυρίως γυναίκες και άτομα με δίκαιη επιδερμίδα. Ωστόσο, αυτή η κατάσταση του δέρματος μπορεί να επηρεάσει οποιονδήποτε σε οποιαδήποτε ηλικία και, εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, θα επιδεινωθεί με την πάροδο του χρόνου. Ενώ οι γυναίκες έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν συμπτώματα ροδόχρου ακμής, οι άνδρες είναι πιο πιθανό να πάρουν πιο σοβαρά περιστατικά ροδόχρου ακμής.

Τα συμπτώματα ροδόχρου ακμής

Τα συμπτώματα ροδόχρου ακμής μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μερικά σημαντικά συμπτώματα της πάθησης είναι:

 • Προσωρινή ερυθρότητα ή έξαψη του δέρματος, γνωστή επίσης ως παροδικό ερύθημα.
 • Επίμονη ερυθρότητα του δέρματος, γνωστή και ως μη παροδικό ερύθημα.
 • Κόκκινα σπυράκια στο δέρμα και ορατά αιμοφόρα αγγεία.

Τα δευτερεύοντα συμπτώματα ροδόχρου ακμής περιλαμβάνουν επιδερμικές πλάκες χαρακτηριζόμενες από ευρεία, ανυψωμένα τμήματα του δέρματος, ξηρό δέρμα, τσούξιμο και καύση, πύκνωση του δέρματος και κοκκινωπό και βολβώδη ανάπτυξη στη μύτη, γνωστή και ως ρινοφυμία. Η ρινοπάθεια είναι μια κατάσταση που προκαλείται από τους διευρυμένους σμηγματογόνους αδένες κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Είναι πιο πιθανό να εμφανιστεί στους άντρες παρά στις γυναίκες.

Η ροδόχρωμη αιτία προκαλεί

Η αιτία της ροδόχρου ακμής είναι άγνωστη αλλά είναι γενικά αποδεκτό ότι οι πάσχοντες έχουν ασυνήθιστο βαθμό αγγειακής υπερδραστηριότητας, καθώς τείνουν να εκδηλώνουν έντονη και παρατεταμένη έκπλυση του προσώπου σε απόκριση σε έναν αριθμό ερεθισμάτων, συμπεριλαμβανομένης της κατάποσης θερμών υγρών (ιδιαίτερα τα υψηλής καφεΐνης, όπως το τσάι και ο καφές). Μετά από λίγο καιρό, η έξαψη γίνεται μόνιμη λόγω της επίμονης διεύρυνσης των μικρών αιμοφόρων αγγείων του προσώπου. Φαίνεται πιθανό ότι και οι γενετικοί παράγοντες παίζουν κάποιο ρόλο σε αυτή την κατάσταση. Η συχνότητα της ροδόχρου ακτινοβολίας εκτιμάται ότι ανέρχεται στο 10% του ενήλικου σουηδικού πληθυσμού. Είναι πιο συνηθισμένο μεταξύ εκείνων της κελτικής καταγωγής και είναι λιγότερο συνηθισμένο σε σκούρα χρωματισμένους αγώνες. Σε μια πρόσφατα δημοσιευμένη μελέτη, το οικογενειακό ιστορικό ροδόχρου ακμής, το κάπνισμα και η ευαισθησία στο ηλιακό φως ήταν οι σημαντικοί παράγοντες πρόβλεψης για τη ροδόχρου ακμή.

Θεραπεία της ροδόχρου ακμής

Σήμερα δεν υπάρχει θεραπεία για τη ροδόχρου ακμή, αλλά η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στον έλεγχο των συμπτωμάτων ροδόχρου ακμής. Η μακροχρόνια θεραπεία είναι συνήθως απαραίτητη. Για τους περισσότερους ανθρώπους, η θεραπεία περιλαμβάνει ένα συνδυασμό μέτρων αυτοβοήθειας και φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, όπως:

 • Αποφυγή γνωστών σκανδάλων – για παράδειγμα, αποφυγή ποτών που περιέχουν αλκοόλ ή καφεΐνη.
 • Κρέμα – φάρμακο που εφαρμόζεται απευθείας στο δέρμα για τη μείωση των κηλίδων και της ερυθρότητας.

Το Revitol Rosacea Cream είναι ένα από τα λίγα φάρμακα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά. Αποτελείται από έναν τέλειο συνδυασμό φυσικών αντιφλεγμονωδών συστατικών, σχεδιασμένα να λειτουργούν γρήγορα για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων ροδόχρου ακμής. Το Revitol Rosacea Cream σας βοηθά στη μείωση της ερυθρότητας. Υπάρχουν διαθέσιμα φυσικά μέσα καταπολέμησης βακτηρίων, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να εξοντώσουν τα βακτηρίδια από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό το προϊόν βοηθά στην αποφυγή ξεμπλοκάρισμα ροδόχρου ακμής και αποφεύγει να σχηματίζει σπυράκια πια. Τα ενεργά συστατικά του Revitol Rosacea Cream περιλαμβάνουν:

 • Camellia sinensis.
 • Οξεικό τοκοφερυλεστέρα.
 • Σκουαλένιο.
 • Υαλουρονικό νάτριο.
 • Αλλαντοΐνη.
 • Εκχύλισμα ρίζας γλυκόριζας.
 • Ελαιο νυχτολούλουδου.

Πρόσφατες μελέτες έχουν δείξει σαφώς τις θετικές πλευρές του Revitol Rosacea Cream. Τώρα, ήρθε η ώρα να δώσετε σε αυτό το προϊόν μια δοκιμή! Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το Revitol Rosacea Cream με την επίσκεψη στην επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>