Συμπλήρωμα CLA και θηλασμός

Αυτή η ανάρτηση αφορά συμπλήρωμα CLA και θηλασμό. Θα συζητήσουμε αν είναι καλό ή κακό να λαμβάνετε CLA ενώ θηλάζετε. Το συμπλήρωμα CLA και ο θηλασμός είναι ένα δύσκολο θέμα. Αυτό είναι φυσικά επειδή το CLA είναι ευρέως γνωστό ως ένα υγιές και ασφαλές συμπλήρωμα, ειδικά για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, ποια είναι η επίδραση του CLA για μια θηλάζουσα μητέρα; Έχουν γίνει έρευνες, αλλά όχι όλοι οι ερευνητές δημοσιεύουν τα ευρήματά τους.

Συζευγμένο λινολεϊκό οξύ

Το CLA ή το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι ένα πολυακόρεστο λίπος που βρίσκεται στο λινελαϊκό οξύ, ένα βασικό λιπαρό οξύ που βρίσκεται κυρίως στα φυτικά έλαια. Φυσικά, το CLA είναι ένα προϊόν πέψης από μικρόβια στο πρώτο στομάχι (rumens) ζώων που τρώνε χόρτα, όπως αγελάδες, έτσι βρίσκεται κυρίως στο βόειο κρέας που τρέφονται με χόρτο και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Το CLA έχει αποδειχθεί ότι έχει πολλά οφέλη για την υγεία, εδώ είναι μερικά από αυτά:

  • Καίει λίπος στο σώμα και βοηθά στην απώλεια βάρους.
  • Καταπολεμά τη φλεγμονή και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Αποτρέπει τους καρκίνους.
  • Διαχειρίζεται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη.
  • Δημιουργεί και διατηρεί ισχυρά οστά.

Ακούγεται καλά, σωστά; Τι γίνεται με το συμπλήρωμα CLA και το θηλασμό; Το CLA θα βοηθήσει μια μητέρα να έχει πιο υγιές γάλα;

Μελέτη για το συμπλήρωμα CLA και τον θηλασμό

Σύμφωνα με μια μελέτη, η λήψη CLA μπορεί να αυξήσει το επίπεδο δυνητικά υγιεινών λιπαρών οξέων στο μητρικό γάλα. Το συζευγμένο λινολεϊκό οξύ είναι μια ομάδα λιπαρών οξέων με πιθανά οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένων των αντικαρκινικών και αντιοξειδωτικών επιδράσεων. Στη μελέτη, επτά θηλάζουσες μητέρες έτρωγαν μπισκότα φτιαγμένα με εμπλουτισμένο με CLA βούτυρο ή με κανονικό βούτυρο. Οι γυναίκες στη συνέχεια αντλούν δείγματα του μητρικού τους γάλακτος κάθε τέσσερις έως έξι ώρες για δύο ημέρες. Τα εμπλουτισμένα cookies περιείχαν περίπου οκτώ φορές περισσότερο CLA από τα κανονικά cookies. Το μητρικό γάλα από γυναίκες που έτρωγαν μπισκότα εμπλουτισμένα με CLA είχε σημαντικά υψηλότερα επίπεδα CLA. Κατά τη διάρκεια της περιόδου 48 ωρών μελέτης, τα επίπεδα CLA ήταν 46 τοις εκατό υψηλότερα στο γάλα από γυναίκες που κατανάλωναν CLA-εμπλουτισμένα μπισκότα, σε σύγκριση με εκείνους που έτρωγαν κανονικά μπισκότα. Οι ερευνητές ενδιαφέρονται για τα οφέλη για την υγεία του CLA, συμπεριλαμβανομένων ενδεχόμενων μειώσεων του κινδύνου καρδιακών παθήσεων. Το CLA απαντάται φυσικά σε τρόφιμα όπως το βούτυρο, το γάλα, το τυρί και ορισμένα κρέατα. Εν τω μεταξύ, μερικά εμπορικά διαθέσιμα συμπληρώματα CLA παράγονται από την επεξεργασία φυτικών ελαίων όπως το έλαιο κνήκου. Αυτή η μελέτη υποδηλώνει ότι η εμφάνιση CLA στο ανθρώπινο μητρικό γάλα μπορεί να αυξηθεί με τη λήψη τροφής πλούσιας σε CLA στη μητρική διατροφή. Δεδομένων των πιθανών πλεονεκτημάτων του CLA για την υγεία και την ανάπτυξη των βρεφών, απαιτούνται περαιτέρω μελέτες για να διαπιστωθεί πώς η πρόσληψη CLA από τα τρόφιμα ή το συμπλήρωμα επηρεάζει τα επίπεδα CLA στο μητρικό γάλα και αν τα υψηλότερα επίπεδα CLA μεταφράζονται σε επιπρόσθετα οφέλη για τα βρέφη που θηλάζουν.

Συμπλήρωμα CLA και θηλασμός: ποιο είναι το συμπέρασμα;

Στην περίπτωση του συμπλήρωμα CLA και του θηλασμού, οι ερευνητές της διατροφής δεν έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα. Συμφωνούν μόνο ότι το CLA έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία, αλλά δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν εάν το συμπλήρωμα CLA θα ήταν καλό ή ούτε για μια θηλάζουσα μητέρα. Τα επίπεδα CLA στο μητρικό γάλα μπορούν να αυξηθούν καταναλώνοντας συμπλήρωμα CLA, αλλά δεν υπάρχει επιστημονικό συμπέρασμα ότι τα υψηλά επίπεδα CLA στο μητρικό γάλα θα προσφέρουν οφέλη για το μωρό. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε τώρα είναι απλώς να περιμένουμε την περαιτέρω επιστημονική έρευνα. Κατά την αναμονή, ίσως να θέλετε να μάθετε το καλύτερο συμπλήρωμα CLA που διατίθεται στην αγορά. Λοιπόν, ένα από τα καλύτερα πωλούμενα συμπληρώματα είναι το CLAV2. Αυτό το συμπλήρωμα CLA περιέχει 80% CLA από το φυσιολογικό λάδι καστανιάς. Το CLAV2 προσφέρει μεγάλα οφέλη για την υγεία. Αυτό το συμπλήρωμα χρησιμοποιείται ακόμη και από επαγγελματίες αθλητές και bodybuilders. Λοιπόν, αν ενδιαφέρεστε να βελτιώσετε την υγεία και τη φυσική σας κατάσταση με CLA, μη διστάσετε να κάνετε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>