Συμβουλές πρόληψης αλωπεκίας: 3 συμβουλές που μπορούν να σας σώσουν τα μαλλιά

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αλωπεκίας ή τριχόπτωσης. Όποιο είδος αλωπεκίας υποφέρετε, οι συμβουλές μας για την πρόληψη της αλωπεκίας θα σας βοηθήσουν να σώσετε τα μαλλιά σας. Είναι σαν κάτι από ένα κακό όνειρο. Βγείτε έξω από το ντους, στεγνώστε τα μαλλιά σας, και είστε έκπληκτοι για να ανακαλύψετε ένα λαμπερό κομμάτι φαλάκρα στο πίσω μέρος ή το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής. Για τα 6,6 εκατομμύρια Αμερικανούς που πάσχουν από αλωπεκία, αυτό το κακό όνειρο θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα τους ανά πάσα στιγμή. Για μια τέτοια κοινή ασθένεια, δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που δεν γνωρίζουν την πρόληψη της αλωπεκίας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γράφεται αυτό το άρθρο.

Τύποι αλωπεκίας

Οι άνθρωποι γνωρίζουν την αλωπεκία ως απλά “τριχόπτωση”, αλλά στην πραγματικότητα υπάρχουν διαφορετικοί τύποι αλωπεκίας. Τα παρακάτω είναι μόνο μερικοί τύποι αλωπεκίας:

  • Alopecia areata – άτομα με αυτό το είδος αλωπεκίας βιώνουν την αιφνίδια ή μερικές φορές μη αναγνωρισμένη πτώση των μαλλιών σε μπαλώματα ή σημεία. Τα μπαλώματα μπορούν να ποικίλουν σε μέγεθος από 1/8 ίντσα έως 4 ίντσες σε διάμετρο, οι πληγείσες περιοχές είναι συνήθως ελαφρύτερες ως προς το χρώμα λόγω της κακής παροχής αίματος στην περιοχή.
  • Ανδρογενετική αλωπεκία – επίσης γνωστή ως φαλάκρα αρσενικού τύπου που εμφανίζεται τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αυτή η διαταραχή μπορεί να ξεκινήσει μετά την εφηβεία στις γυναίκες. Αναπτύσσεται γενικά αργά από 15 έως 30 έτη και αυξάνεται με την ηλικία.
  • Αλωπεκία έλξης – η συνηθέστερη φαλακτική διαταραχή μεταξύ νεαρών γυναικών και κοριτσιών με μαλλιά με μεγάλη υφή. Η φαλάκρα εμφανίζεται όταν η τρίχα τραβιέται σε σφιχτό που σημαίνει ότι η τρίχα βγαίνει κυριολεκτικά έξω από το θυλάκιο, βγάζοντας τη ρίζα της τρίχας και τον βολβό. Η καταστροφή του στελέχους τρίχας μπορεί να προκαλέσει λευκές προσκρούσεις και πύον ή μπορεί να εμφανιστεί κλιμάκωση γύρω από την πληγείσα περιοχή.

Αποτελεσματικές συμβουλές πρόληψης αλωπεκίας

Εδώ είναι 3 συμβουλές πρόληψης της αλωπεκίας στις οποίες μπορείτε να βασιστείτε:

  • Μεσογειακή διατροφή: Μια δίαιτα που περιέχει ωμά λαχανικά και φρέσκα βότανα, όπως η μεσογειακή διατροφή, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο ανδρογενετικής αλωπεκίας ή να επιβραδύνει την εμφάνισή της. Θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα εάν καταναλώνετε υψηλές ποσότητες αυτών των τροφίμων – όπως μαϊντανό, βασιλικό, πράσινο σαλάτα – περισσότερο από τρεις ημέρες την εβδομάδα.
  • Αιθέρια έλαια: τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση και την πρόληψη της τριχόπτωσης Μια μελέτη του 1998 διένυσε 86 άτομα με αλωπεκία σε δύο ομάδες, εκ των οποίων το έλαιο κέδρου αναμειγνύεται με λεβάντα και δενδρολίβανο στα κρανία τους. Μετά από επτά μήνες, το 43% αυτής της ομάδας εμφάνισε βελτίωση της κατάστασής τους.
  • Γιόγκα: Η τριχόπτωση μπορεί επίσης να προκληθεί από άγχος. Έτσι, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτές τις γιόγκα που ανακουφίζει από το άγχος για να αποτρέψετε και να επιβραδύνετε την τριχόπτωση: Σκύλος προς τα κάτω, Εμπρόσθια στροφή, Κασετίνα, Όρθιο, Ψάρεμα και γονατιστή.

Πρόληψη της αλωπεκίας με φαρμακευτική αγωγή

Η πρόληψη της αλλοπενίας μπορεί επίσης να περιλαμβάνει τη χρήση φαρμάκων. Ορισμένα φάρμακα όπως το Propecia και το Rogaine έχουν αποδειχθεί ότι επιβραδύνουν την τριχόπτωση και ακόμη συμβάλλουν στην προώθηση της ανάπτυξης νέων τριχών. Το Propecia (finasteride) είναι συνταγογραφούμενη από του στόματος φάρμακα που προορίζεται για άνδρες. Αυτό το φάρμακο λειτουργεί αποτελεσματικά για όσους είναι κάτω των 60 ετών. Εν τω μεταξύ, το πιο κατάλληλο φάρμακο για τις γυναίκες είναι Rogaine ή minoxidil. Το Rogaine έρχεται με τη μορφή υγρού ή αφρού που μαλακώνει το τριχωτό της κεφαλής κάθε μέρα. Εάν θέλετε να πάρετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το φάρμακο για αλωπεκία, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>