Στυτική δυσλειτουργία μετά από 30: πώς να αποτρέψετε αυτή την κατάσταση

Πολλοί άνδρες υποφέρουν από στυτική δυσλειτουργία μετά από 30, αλλά αυτό δεν οφείλεται πάντα σε ιατρικό πρόβλημα. Ωστόσο, ορισμένοι ενήλικοι άνδρες αναπτύσσουν ιατρική κατάσταση που ονομάζεται στυτική δυσλειτουργία. Οι κύριες αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας μετά την ηλικία των 30 ετών έχουν να κάνουν με καρδιαγγειακά προβλήματα, τα οποία μπορεί να επηρεάσουν τη ροή του αίματος στο πέος και είναι πιο πιθανό να συμβούν στη μεσαία και μεγαλύτερη ηλικία.

Τι είναι η στυτική δυσλειτουργία

Η στυτική δυσλειτουργία είναι μια κατάσταση που συμβαίνει όταν το πέος δεν λαμβάνει αρκετό αίμα για να δημιουργήσει μια στύση ικανή να έχει σεξουαλική επαφή. Για τους άνδρες με στυτική δυσλειτουργία, αυτό συμβαίνει επανειλημμένα και επηρεάζει την ικανότητα ενός ανθρώπου να διατηρεί μια ενεργό σεξουαλική ζωή. Ενώ πολλοί άνδρες πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία μετά από 30, αυτό το σεξουαλικό πρόβλημα μπορεί να επηρεάσει και νεότερους άντρες. Μπορεί να είναι τόσο απογοητευτικό και ενοχλητικό για έναν άνθρωπο να παραδεχτεί ότι έχει στυτική δυσλειτουργία. Ωστόσο, λίγοι άντρες θέλουν να αναγνωρίσουν ότι μπορεί να το έχουν.

Γιατί οι άνδρες έχουν στυτική δυσλειτουργία μετά από 30;

Υπάρχουν πολλά πιθανά αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας μετά από 30. Οι άνδρες ενηλίκων μπορούν να διαπιστώσουν ότι η κόπωση επηρεάζει την ικανότητά τους να έχουν στύση περισσότερο από ό, τι όταν ήταν νεότεροι. Οι παράγοντες κατάστασης που μπορεί να προκαλέσουν στυτική δυσλειτουργία μετά από 30 περιλαμβάνουν:

 • Άγχος. Το άγχος προκαλεί την απελευθέρωση εγκεφαλικών χημικών ουσιών που μπορούν να διατηρήσουν μια στύση ακόμα και από την αρχή. Το κλασικό παράδειγμα είναι το άγχος της απόδοσης. Μια αποτυχία στύσης μπορεί να οδηγήσει σε φόβο και άγχος που μπορεί να προκαλέσει ένα προσωρινό πρόβλημα με τη στυτική δυσλειτουργία.
 • Κόπωση. Μερικές φορές μπορεί να είσαι πολύ κουρασμένος στο ταγκό. Η κόπωση μπορεί να μειώσει την επιθυμία για σεξ και να προσπαθεί να κάνει σεξ όταν κουράζεται είναι μια κοινή αιτία της στυτικής δυσλειτουργίας. Αυτό μπορεί να ισχύει ιδιαίτερα αν συνήθως κάνετε σεξ το βράδυ.
 • Αλκοόλ. Το αλκοόλ είναι ένας κοινός ένοχος σε περιπτώσεις βραχυπρόθεσμης στυτικής δυσλειτουργίας. Αν και ένα ποτό ή δύο μπορεί να διαλύσει το στρες και το άγχος, το υπερβολικό αλκοόλ μειώνει τη σεξουαλική σας ανταπόκριση.
 • Φάρμακα. Πολλά κοινά φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων χωρίς ιατρική συνταγή, μπορούν να προκαλέσουν βραχυπρόθεσμη στυτική δυσλειτουργία.
 • Προβλήματα με προφυλακτικά. Η έλλειψη εξοικείωσης με το πώς να χρησιμοποιήσετε ένα προφυλακτικό ή να διακόψετε τη ροή του σεξ για να βάλετε σε προφυλακτικό μπορεί να προκαλέσει αποπληθωρισμό της στύσης και προσωρινή στυτική δυσλειτουργία, ειδικά για νέους άνδρες.
 • Ζητήματα σχέσεων. Η κακή επικοινωνία, ο ανεπίλυτος θυμός και άλλα θέματα σχέσεων μπορεί να οδηγήσουν σε στυτική δυσλειτουργία κατάστασης.

Η καρδιαγγειακή πάθηση συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία

Η καρδιαγγειακή πάθηση συνδέεται με τη στυτική δυσλειτουργία. Η ίδια διαδικασία που δημιουργεί καρδιαγγειακές παθήσεις μπορεί επίσης να προκαλέσει στυτική δυσλειτουργία. Εάν ένας άνθρωπος δεν οδηγεί υγιεινή διατροφή από τη νεαρή του ηλικία, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ότι θα υποφέρει από καρδιαγγειακές παθήσεις όταν φτάσει τους 30. Και αυτό σημαίνει επίσης ότι θα πάθει στυτική δυσλειτουργία. Σε πολλές περιπτώσεις, η στυτική δυσλειτουργία εμφανίζεται νωρίτερα. Στο παρελθόν, η συσσώρευση πλακών στις αρτηρίες του σώματός σας (αθηροσκλήρωση) πιστεύεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο η στυτική δυσλειτουργία συχνά προηγείται των καρδιακών προβλημάτων. Η ιδέα ήταν ότι η συσσώρευση πλάκας μειώνει τη ροή του αίματος στο πέος, καθιστώντας δύσκολη την στύση. Ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν τώρα ότι η στυτική δυσλειτουργία που προηγήθηκε καρδιακών προβλημάτων οφείλεται συχνότερα στη δυσλειτουργία της εσωτερικής επένδυσης των αιμοφόρων αγγείων (ενδοθήλιο) και των λείων μυών. Η ενδοθηλιακή δυσλειτουργία προκαλεί ανεπαρκή παροχή αίματος στην καρδιά και εξασθενεί τη ροή του αίματος στο πέος και βοηθά στην ανάπτυξη της αθηροσκλήρωσης. Εκτός από την κοινή χρήση μιας κοινής ασθένειας, η στυτική δυσλειτουργία και οι καρδιακές παθήσεις μοιράζονται επίσης πολλούς παράγοντες κινδύνου, όπως:

 • Διαβήτης. Οι άνδρες που πάσχουν από διαβήτη διατρέχουν υψηλό κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας και καρδιακών παθήσεων.
 • Υψηλή πίεση του αίματος. Με τον καιρό, η υψηλή αρτηριακή πίεση καταστρέφει την επένδυση των αρτηριών σας και επιταχύνει τη διαδικασία των αγγειακών παθήσεων. Ορισμένα φάρμακα υψηλής αρτηριακής πίεσης, όπως τα θειαζιδικά διουρητικά, μπορούν επίσης να επηρεάσουν τη σεξουαλική λειτουργία.
 • Υψηλή χοληστερόλη. Ένα υψηλό επίπεδο κακής χοληστερόλης μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση.
 • Χαμηλή τεστοστερόνη. Οι άνδρες με χαμηλή τεστοστερόνη έχουν υψηλότερα ποσοστά στυτικής δυσλειτουργίας και καρδιαγγειακών παθήσεων σε σύγκριση με τους άνδρες με φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης.

Πώς να αποτρέψετε τη στυτική δυσλειτουργία μετά από 30

Είτε υποφέρετε από στυτική δυσλειτουργία είτε ελπίζετε να αποφύγετε αυτήν την κατάσταση, δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για καλύτερη υγεία και καλύτερη σεξουαλική ζωή:

 1. Ξεκινήστε το περπάτημα.
 2. Τρώτε σωστά.
 3. Δώστε προσοχή στην καρδιαγγειακή σας υγεία.
 4. Το μέγεθος των μεγεθών, ώστε να πάρει λεπτή και να παραμείνει λεπτή.
 5. Κάνετε ασκήσεις άσκησης, συνιστώνται πυελικό δάπεδο.

Για περισσότερα σχετικά με τη διάγνωση, τη θεραπεία και την εκμάθηση πώς να ξεπεραστεί η στυτική δυσλειτουργία μετά από 30, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>