Στυτική δυσλειτουργία και διαβήτης: πάρτε τον έλεγχο σήμερα

Η στυτική δυσλειτουργία και ο διαβήτης συνδέονται, αλλά μην ανησυχείτε επειδή υπάρχουν βήματα που μπορείτε να πάρετε για να ελέγξετε τα δύο προβλήματα. Η στυτική δυσλειτουργία – η αδυναμία λήψης ή διατήρησης μιας στύσης αρκετά σθεναρής για το σεξ – είναι συνηθισμένη στους άνδρες που πάσχουν από διαβήτη, ειδικά σε αυτούς με διαβήτη τύπου 2. Μπορεί να προέρχεται από βλάβες στα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία που προκαλούνται από τον κακό μακροπρόθεσμο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Μπορεί να σας αφήσει εσάς και το σύντροφό σας να αισθάνεστε απογοητευμένοι και αποθαρρυμένοι. Λάβετε μέτρα για να αντιμετωπίσετε τη στυτική δυσλειτουργία και τον διαβήτη – και να επαναφέρετε τη σεξουαλική σας ζωή στο προσκήνιο.

Πώς συνδέεται η στυτική δυσλειτουργία και ο διαβήτης;

Οι αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας σε άνδρες με διαβήτη είναι περίπλοκες και περιλαμβάνουν καταστροφές στο νεύρο, στα αιμοφόρα αγγεία και στη μυϊκή λειτουργία. Για να πάρει μια στύση, οι άνδρες χρειάζονται υγιή αιμοφόρα αγγεία, νεύρα, αρσενικές ορμόνες και επιθυμία να διεγερθούν σεξουαλικά. Ο διαβήτης μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα που ελέγχουν τη στύση. Επομένως, ακόμα κι αν έχετε φυσιολογικές ποσότητες αρσενικών ορμονών και έχετε την επιθυμία να κάνετε σεξ, μπορεί ακόμα να μην είστε σε θέση να επιτύχετε σταθερή ανέγερση.

Πώς να πάρει τον έλεγχο τόσο της στυτικής δυσλειτουργίας όσο και του διαβήτη

Υπάρχουν αρκετές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε για τη διαχείριση της στυτικής δυσλειτουργίας και του διαβήτη. Μπορείς:

  • Χρησιμοποιήστε ασκήσεις χαλάρωσης για τη διαχείριση της πίεσης που σχετίζεται με τη δυσλειτουργία της στυτικής δυσλειτουργίας και τον έλεγχο της πίεσης του αίματος. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει την ικανότητά σας να πάρετε μια στύση. Οι ασκήσεις χαλάρωσης μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα στρες κάτω και να μειώσετε τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας.
  • Άσκηση για τη βελτίωση της ροής του αίματος. Προσθέτοντας τακτική άσκηση στη ρουτίνα σας βοηθάτε να ελέγχετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, να βελτιώνετε την κυκλοφορία, να μειώνετε τα επίπεδα στρες και να βελτιώνετε τα επίπεδα ενέργειας. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση της στυτικής δυσλειτουργίας.
  • Αλλάξτε τη διατροφή για να ελέγξετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Μια σωστή διατροφή που έχει σχεδιαστεί για να διατηρεί τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο μπορεί επίσης να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας και τη διάθεσή σας, τα οποία και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του κινδύνου στυτικής δυσλειτουργίας.
  • Χάνω βάρος. Εάν μπορείτε να χάσετε το βάρος σας, μπορεί να συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και να βελτιώσει τα επίπεδα της καλής χοληστερόλης και της τεστοστερόνης.
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Το να πίνετε περισσότερα από δύο ποτά την ημέρα μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία σας και να συμβάλει στη στυτική δυσλειτουργία. Το να είσαι ήπια ήρεμα μπορεί επίσης να δυσκολευτεί να επιτύχει μια στύση και να παρεμβαίνει στη σεξουαλική λειτουργία.
  • Σταμάτα το κάπνισμα. Το κάπνισμα περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα σας. Αυτό μειώνει τη ροή αίματος στο πέος, επιδεινώνοντας τη στυτική δυσλειτουργία.

Τελικές λέξεις

Μερικοί άνθρωποι αισθάνονται απογοήτευση για τη στυτική δυσλειτουργία και τον διαβήτη. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι είναι διαχειρίσιμοι και ακόμη και θεραπεύσιμοι. Η στυτική δυσλειτουργία είναι πολύ συχνή και μπορεί συνήθως να αντιστραφεί χρησιμοποιώντας φυσικές θεραπείες ή φάρμακα για τη θεραπεία των υποκείμενων αιτιών. Η έγκαιρη παρέμβαση μπορεί συχνά να ανιχνεύσει μια σοβαρή ιατρική κατάσταση και ο προσδιορισμός της αιτίας της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί επίσης να αυξήσει την πιθανότητα αντιστροφής της. Μιλήστε με έναν γιατρό σχετικά με την καλύτερη πορεία θεραπείας τόσο για τη στυτική δυσλειτουργία όσο και για τον διαβήτη. Ή μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>