Στυτική δυσλειτουργία: έννοια και επισκόπηση

Σχεδόν όλοι οι ενήλικες γνωρίζουν την έννοια της στυτικής δυσλειτουργίας. Η στυτική δυσλειτουργία είναι όταν δεν μπορείτε να πάρετε ή να διατηρήσετε μια στύση που σας επιτρέπει να κάνετε σεξ. Οι περισσότερες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας έχουν φυσική αιτία. Είναι πραγματικά φυσιολογικό για τους άνδρες να βιώνουν στύση δυσλειτουργία από καιρό σε καιρό, ίσως από την κούραση ή την κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ. Η συνεχιζόμενη στυτική δυσλειτουργία, ωστόσο, πρέπει να διερευνηθεί από γιατρό. Τα άτομα με διαβήτη διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, ειδικά εάν ο διαβήτης τους δεν ελέγχεται καλά. Οι θεραπείες περιλαμβάνουν συμβουλευτική, φάρμακα από το στόμα, συσκευές κενού, ενέσεις πέους και εμφυτεύματα. Διαβάστε παρακάτω για να κατανοήσετε καλύτερα την έννοια της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η στυτική δυσλειτουργία σημαίνει: τι πρέπει να γνωρίζετε

Η στυτική δυσλειτουργία είναι η αδυναμία να αποκτήσετε ή να διατηρήσετε μια στύση αρκετή για να έχετε σεξουαλική επαφή. Είναι επίσης μερικές φορές αναφέρεται ως ανικανότητα. Περιστασιακή στυτική δυσλειτουργία δεν είναι ασυνήθιστη. Πολλοί άνδρες το δοκιμάζουν σε περιόδους άγχους. Η συχνή στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελεί ένδειξη προβλημάτων υγείας που χρειάζονται θεραπεία. Μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι συναισθηματικών ή σχέσεων δυσκολιών που μπορεί να χρειαστεί να αντιμετωπιστούν από έναν επαγγελματία. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα ανδρικά σεξουαλικά προβλήματα που προκαλούνται από τη στυτική δυσλειτουργία. Άλλοι τύποι αρσενικών σεξουαλικών δυσλειτουργιών περιλαμβάνουν:

 • Πρόωρη εκσπερμάτωση.
 • Καθυστερημένη ή απουσία εκσπερμάτωσης.
 • Έλλειψη ενδιαφέροντος για σεξ.

Τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας

Η μόνη γνώση της σημασίας της στυτικής δυσλειτουργίας δεν είναι αρκετή, πρέπει επίσης να γνωρίζετε τα συμπτώματα για να αντιμετωπίσετε αυτό το σεξουαλικό πρόβλημα. Τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας ενδέχεται να περιλαμβάνουν επίμονη:

 • Έλλειψη στύσης.
 • Τα προβλήματα που διατηρούν μια στύση.
 • Μειωμένη σεξουαλική επιθυμία.

Ένας οικογενειακός γιατρός είναι ένα καλό μέρος για να ξεκινήσετε όταν έχετε προβλήματα στύσης. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν:

 • Έχετε ανησυχίες για τις στύσεις σας ή αντιμετωπίζετε άλλα σεξουαλικά προβλήματα όπως η πρόωρη ή καθυστερημένη εκσπερμάτιση.
 • Έχετε διαβήτη, καρδιακές παθήσεις ή άλλη γνωστή κατάσταση υγείας που μπορεί να σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία.

Οι αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας

Για να κατανοήσετε πλήρως τη στυτική δυσλειτουργία, πρέπει επίσης να μάθετε τα αίτια της στυτικής δυσλειτουργίας. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε προβλήματα υγείας, συναισθηματικά προβλήματα ή και από τα δύο. Μερικοί γνωστοί παράγοντες κινδύνου είναι:

 • Ηλικία άνω των 50 ετών.
 • Έχετε υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (διαβήτη).
 • Υψηλή αρτηριακή πίεση.
 • Έχει καρδιαγγειακή νόσο.
 • Υψηλή χοληστερόλη.
 • Κάπνισμα.
 • Χρήση ναρκωτικών ή κατανάλωση υπερβολικού αλκοόλ.
 • Είναι παχύσαρκοι.
 • Έλλειψη άσκησης.

Παρόλο που η στυτική δυσλειτουργία γίνεται πιο συνηθισμένη καθώς οι άνδρες μεγαλώνουν, η γήρανση δεν προκαλεί πάντα στυτική δυσλειτουργία. Μερικοί άνδρες παραμένουν σεξουαλικά λειτουργικοί στη δεκαετία του ’80. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να αποτελέσει πρόωρη ένδειξη ενός σοβαρότερου προβλήματος υγείας. Η εύρεση και θεραπεία του λόγου της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ένα ζωτικό πρώτο βήμα.

Πώς να αντιμετωπίσετε τη στυτική δυσλειτουργία

Αυτό το άρθρο σχετικά με την έννοια της στυτικής δυσλειτουργίας δεν θα είναι πλήρες χωρίς να σας λέει πώς να θεραπεύετε τη στυτική δυσλειτουργία. Σήμερα, οι θεραπείες για τη στυτική δυσλειτουργία είναι πολύ καλύτερες από ό, τι πριν, και το πρόβλημα συχνά εξαφανίζεται. Η θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας εξαρτάται από την αιτία. Δεδομένου ότι οι περισσότερες περιπτώσεις στυτικής δυσλειτουργίας προκαλούνται από τη φυσική κατάσταση, ας αρχίσουμε τη θεραπεία με μια προσέγγιση των φυσικών αιτιών.

 • Εάν η στυτική δυσλειτουργία προκαλείται από τη στένωση των αιμοφόρων αγγείων του πέους, την υψηλή αρτηριακή πίεση, τη υψηλή χοληστερόλη, η θεραπεία καταναλώνει υγιεινά τρόφιμα για να μειωθεί η αρτηριακή πίεση και η χοληστερόλη.
 • Εάν η στυτική δυσλειτουργία σας προκαλείται από ορμονικά προβλήματα, τότε πρέπει να πάρετε το σωστό συμπλήρωμα – για παράδειγμα, αυτό που μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα τεστοστερόνης σας.
 • Το συνταγογραφούμενο φάρμακο μπορεί επίσης να αποτελέσει αιτία για στυτική δυσλειτουργία. Εάν αντιμετωπίζετε αυτήν την κατάσταση, σταματήστε να παίρνετε τα φάρμακά σας.

Πάνω απ ‘όλα, είναι καλύτερο να αποφευχθεί η στυτική δυσλειτουργία. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να βρείτε τους σωστούς τρόπους για να αποτρέψετε τη στυτική δυσλειτουργία που περιλαμβάνει αλλαγές τρόπου ζωής και διατροφής.

Male Extra

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>