Σούπερ τροφή για χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων

Μπορείτε να βελτιώσετε την ποιότητα του σπέρματος σας επιλέγοντας το σωστό φαγητό. Έτσι, για να φροντίσετε την υγεία σας και να δοκιμάσετε σούπερ φαγητό για χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων. Σε κάποιο σημείο της ζωής, όλοι ονειρεύονται να έχουν μωρά. Αν σκοπεύετε να αποκτήσετε ένα μωρό και θέλετε να αυξήσετε τη μητρότητα σας ως άντρας, ένας από τους φυσικούς τρόπους να το κάνετε είναι να έχετε χορτοφαγική τροφή για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Ωστόσο, μπορείτε επίσης να έχετε κάποια τροφή με βάση το κρέας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε ποια τρόφιμα για χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων.

Σούπερ υγιεινή τροφή για χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων

Τα παρακάτω είναι τα κορυφαία 7 τρόφιμα για χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, που θα σας βοηθήσουν να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας.

 • Στρείδια.

Τα στρείδια είναι μία από τις καλύτερες πηγές ψευδαργύρου του ανθρώπου σας, που βοηθούν στην παραγωγή σπέρματος. Επίσης, δεν βλάπτει ότι είναι αφροδισιακό, γι ‘αυτό το φορτώστε με 15mg την ημέρα – περίπου 50g στρείδια – και θα κάνετε μωρά πριν το ξέρτε.

 • Μαύρη σοκολάτα.

Η σκοτεινή σοκολάτα περιέχει ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί ότι διπλασιάζει το σπέρμα και τον όγκο του σπέρματος. Είναι επίσης υψηλό σε αντιοξειδωτικά – αρκετά για να ανταγωνιστεί ροδιές και μούρα acai. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα μεγάλο όπλο κατά των ελεύθερων ριζών, τα δυσάρεστα μόρια που βρέθηκαν στη ρύπανση και τις τοξίνες που συνδέονται με την ανδρική υπογονιμότητα. Αλλά μην πηγαίνετε στη θάλασσα – η τοποθέτηση σε βάρος μπορεί να προκαλέσει ανισορροπίες στην τεστοστερόνη που θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων. Μερικά τετράγωνα την ημέρα είναι άφθονα.

 • Σπαράγγια.

Τα σπαράγγια είναι ένα άλλο όπλο ενάντια στις δυσάρεστες ελεύθερες ρίζες. Είναι επίσης γεμάτη με βιταμίνη C, η οποία προστατεύει το σπέρμα από ζημιές και αυξάνει την κινητικότητα και τον όγκο του – έτσι ο άνθρωπος σας θα έχει περισσότερους κολυμβητές και θα κινηθούν γρηγορότερα.

 • Μπανάνες.

Οι μπανάνες έχουν βρεθεί ότι αυξάνουν την αρσενική λίμπιντο και ρυθμίζουν τις ορμόνες φύλου εξαιτίας ενός ενζύμου που ονομάζεται βρομελαΐνη. Είναι επίσης γεμάτες με βιταμίνες C, A και B1 που θα ενισχύσουν την ικανότητα του οργανισμού να παράγει σπέρμα.

 • Σπανάκι.

Το φολικό οξύ είναι ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη υγιούς σπέρματος. Σπανάκι και άλλοι τύποι φυλλώδη πράσινα λαχανικά είναι μια πλούσια πηγή αυτής της βιταμίνης. Όταν τα επίπεδα του φυλλικού οξέος είναι χαμηλά, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα να παράγετε εσφαλμένα σπερματοζωάρια. Αυτό θα οδηγήσει στο σπέρμα που θα έχει έναν σκληρό χρόνο να φτάσει στο αυγό και να διεισδύσει στο προστατευτικό φράγμα του. Επίσης, υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα εμφάνισης γενετικών ελαττωμάτων εξαιτίας των ελαττωματικών χρωμοσωμικών ανωμαλιών των σπερματοζωαρίων.

 • Μπρόκολο.

Εκτός από το σπανάκι, ένα άλλο πράσινο λαχανικό γεμάτο φολικό οξύ είναι το μπρόκολο. Το φυλλικό οξύ, επίσης γνωστό ως βιταμίνη Β9, είναι ήδη γνωστό ότι βοηθά τις γυναίκες να συλλάβουν και πλέον αναγνωρίζεται ως σημαντικό στην αρσενική γονιμότητα. Σε μία μελέτη, οι άνδρες που λαμβάνουν ημερήσια δόση αύξησαν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων τους κατά 70%.

 • Καρύδια.

Τα καρύδια είναι γεμάτα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που συμβάλλουν στην αύξηση του όγκου και της παραγωγής του σπέρματος αυξάνοντας τη ροή του αίματος στους όρχεις. Είναι επίσης γεμάτη αργινίνη, γνωστή για την αύξηση του όγκου σπέρματος. Περιέχει δύο φορές περισσότερα αντιοξειδωτικά από άλλα καρύδια, βοηθώντας σας να καταπολεμήσετε τις τοξίνες στο αίμα σας.

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής είναι επίσης σημαντικές

Ένας χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων έχει συχνά συνδεθεί με παράγοντες όπως η έλλειψη ψευδαργύρου ή η έλλειψη βιταμινών. Έτσι, κάνοντας κάποιες διατροφικές αλλαγές μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος να φέρετε αυτό το σπερματοζωάριο. Ωστόσο, η κατανάλωση τροφής για χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων δεν είναι αρκετή. Θα χρειαστείτε επίσης αλλαγές στον τρόπο ζωής, όπως:

 • Κάνοντας αρκετή άσκηση.
 • Χάνω βάρος.
 • Να σταματήσετε το κάπνισμα.
 • Αποφυγή ορισμένων φαρμάκων που περιλαμβάνουν αντιβιοτικά, αντι-ανδρογόνα και αντιφλεγμονώδη.
 • Μείωση του άγχους.
 • Να έχετε αρκετό ύπνο.
 • Δοκιμάστε ένα φυτικό συμπλήρωμα.

Εάν εσείς και ο σύντροφός σας έχετε πρόβλημα να συλλάβετε, πιστεύετε απλώς ότι υπάρχουν πάντα φυσικές λύσεις. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να πάρετε άλλες συμβουλές που μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να συλλάβετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>