Σημάδια και θεραπεία της κυτταρίτιδας

Τα σημάδια κυτταρίτιδας είναι σχετικά εύκολα αναγνωρίσιμα. Η κατάσταση χαρακτηρίζεται από υπολείμματα λίπους κάτω από το δέρμα που προκαλούν μια ανομοιογενή, στρογγυλή, κοφτερή εμφάνιση. Η κυτταρίτιδα είναι ο χειρότερος εφιάλτης κάθε γυναίκας, αν και μπορεί να επηρεάσει πραγματικά κάποιον μετά την έναρξη της εφηβείας. Αυτή η κατάσταση που δίνει στους μηρούς σας την εμφάνιση του τυροκομείου μπορεί να μην είναι ιατρικά επικίνδυνη, αλλά μπορεί να επηρεάσει την εμφάνιση και την εμπιστοσύνη σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε περισσότερα για την κυτταρίτιδα και για τα σημάδια και τις αιτίες της κυτταρίτιδας. Θα μάθετε επίσης πώς να μειώσετε ή να αποτρέψετε τη δημιουργία σημάτων κυτταρίτιδας.

Τι είναι η κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα είναι μια καλλυντική κατάσταση που κάνει το δέρμα σας να εμφανίζεται ανώμαλο και χαραγμένο. Είναι πολύ κοινό και επηρεάζει έως και το 98% των γυναικών. Η κυτταρίτιδα μπορεί επίσης να επηρεάσει τους άνδρες. Η κυτταρίτιδα συνήθως αναπτύσσεται στους μηρούς, την κοιλιά και τους γλουτούς. Ενώ η κυτταρίτιδα δεν αποτελεί απειλή για τη σωματική σας υγεία, συχνά θεωρείται ως δυσάρεστη και ανεπιθύμητη. Αυτό μπορεί να αποτελέσει πηγή άγχους και άγχους για όσους το έχουν.

Σημάδια κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα είναι πιο συχνή στις γυναίκες και συνήθως εμφανίζεται σε μια τοπική περιοχή του σώματος, όπως στο στομάχι, τους μηρούς, τους γοφούς και τους γλουτούς. Μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άλλες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων των στήθη, των άνω χεριών, της πλάτης και του λαιμού. Οι περιοχές του σώματος που επηρεάζονται από την κυτταρίτιδα συχνά περιγράφονται ως τυποποιημένο τυρί cottage ή φλούδα πορτοκαλιού. Σε ήπιες περιπτώσεις, ο σχηματισμός οπών μόνο παρατηρείται όταν το δέρμα πιέζεται ή συμπιέζεται. Άλλες ενδείξεις περιλαμβάνουν πάχυνση του δέρματος, δροσερή αίσθηση στο δέρμα και σπασμένα αιμοφόρα αγγεία. Σε σοβαρές περιπτώσεις, η κυτταρίτιδα μπορεί να προκαλέσει την επιδερμίδα στην πληγείσα περιοχή να γίνει πιο ευαίσθητη και να υποστεί μώλωπες πιο εύκολα από το κανονικό. Η αυξημένη ευαισθησία, οι υπερβολικοί μώλωπες και άλλα συμπτώματα μπορεί να υποδεικνύουν μια πιο σοβαρή κατάσταση και πρέπει να αναφέρονται σε έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης. Τα σημάδια κυτταρίτιδας μπορούν να εμφανιστούν σε άτομα με λεπτό ή κανονικό βάρος, καθώς και σε άτομα που είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

Οι αιτίες της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από αλλαγές στη δομή των λιπωδών κυττάρων και των συνδετικών ιστών που βρίσκονται κάτω από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτές οι αλλαγές μπορούν να κάνουν τα λιπώδη σας κύτταρα να γίνουν πολύ μεγάλα και να σπρώξουν προς τα έξω στον συνδετικό ιστό κάτω από το δέρμα σας. Επιπλέον, οι αλλαγές στην παροχή αίματος σε περιοχές που έχουν προσβληθεί από κυτταρίτιδα μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την επιπλέον συλλογή υγρών στον ιστό. Αυτό δίνει στο δέρμα σας την ανώμαλη εμφάνιση που σχετίζεται με την κυτταρίτιδα. Η ακατάλληλη διατροφή και οι κακές διατροφικές συνήθειες συμβάλλουν στο σχηματισμό σημείων κυτταρίτιδας. Η τακτική πρόσληψη αλκοόλ, λιπαρών τροφών και ζαχαρούχων τροφίμων αποτελούν όλους τους αιτίες της κυτταρίτιδας. Άλλοι παράγοντες που προκαλούν την κυτταρίτιδα περιλαμβάνουν:

  • Ανεπαρκής πρόσληψη νερού.
  • Τάση, άγχος και κάπνισμα: Το κάπνισμα προκαλεί συστολή των τριχοειδών αγγείων. Το άγχος και η τάση προάγουν την τοξική συσσώρευση.
  • Λιγότερο τρόπο ζωής και απουσία άσκησης στην καθημερινή ρουτίνα.
  • Γήρανση: Απώλεια του τόνου του δέρματος λόγω μειωμένης ελαστικότητας του συνδετικού ιστού.

Πώς να μειώσετε ή να αποτρέψετε το σχηματισμό σημάτων κυτταρίτιδας

Αυτό που είναι ενθαρρυντικό να γνωρίζετε είναι ότι η κυτταρίτιδα δεν είναι μια ασθένεια, αλλά ένα σημάδι ότι ο τρόπος ζωής σας δεν είναι υγιής. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε ή να αποτρέψετε τη δημιουργία σημάτων κυτταρίτιδας είναι μέσω ενός συνδυασμού λογικής διατροφής, τακτικής άσκησης και μασάζ. Αυτά τα βήματα θα διασφαλίσουν ότι διατηρείτε το βάρος σας και διατηρείτε το σώμα σας σε καλή κατάσταση. Για καλύτερα αποτελέσματα, θα χρειαστεί επίσης να χρησιμοποιήσετε το Dermology Cellulite Cream. Dermology Cellulite Cream είναι η τέλεια θεραπεία για να απαλλαγείτε από την κυτταρίτιδα. Τα ενεργά συστατικά του Dermology Cellulite Cream περιλαμβάνουν καφεΐνη, ρετινόλη Α και μερικές φυτικές ενώσεις. Μπορούν να κάνουν την κυτταρίτιδα να εξαφανιστεί από το δέρμα σας:

  • Σπάσιμο λίπους.
  • Βελτίωση της ροής του αίματος.
  • Βελτίωση της ελαστικότητας του δέρματος.
  • Μείωση της κατακράτησης υγρών.
  • Ξεπλύνετε τις τοξίνες.

Είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιήσετε το Dermology Cellulite Cream. Απλά πρέπει να εφαρμόζετε την κρέμα τακτικά και σταθερά στην περιοχή του σώματός σας όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για την εμφάνιση αποτελεσμάτων, οπότε το κλειδί είναι συνέπεια. Εάν είστε συνεπείς, θα λάβετε γρήγορα αποτελέσματα μέσα σε μια εβδομάδα μετά τη χρήση! Μπορείτε να πάρετε το Dermology Cellulite Cream στην επίσημη ιστοσελίδα αυτού του προϊόντος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>