Πώς να χρησιμοποιήσετε το κουρκούμη για τη μείωση της φλεγμονής

Το κουρκούμη είναι ένα μπαχαρικό που έχει ζεστή, πικάντικη και πικρή γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κουρκούμη για τη μείωση της φλεγμονής επειδή περιέχει κουρκουμίνη – ένα αντιοξειδωτικό. Το κουρκούμη προέρχεται από τη ρίζα του φυτού κουρκουμά. Σχετίζεται με το τζίντζερ. Η κουρκουμίνη, μια ουσία στο κουρκούμη, μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής στο σώμα, γι ‘αυτό έχει πωληθεί ευρέως ως συμπλήρωμα. Έχει επίσης προσφερθεί ως αντιοξειδωτικό. Το κουρκούμη εφαρμόζεται επίσης στο δέρμα για πόνο ή πρήξιμο. Έτσι, είναι κουρκούμη ένα αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες; Η απάντηση είναι ναι. Υπάρχουν πολλές μελέτες για την υποστήριξη της αποτελεσματικότητας της κουρκούμης για τη μείωση της φλεγμονής.

Η σημασία της κουρκούμης για τη μείωση της φλεγμονής

Η φλεγμονή είναι εξαιρετικά σημαντική. Βοηθά το σώμα σας να παλεψει ξένους εισβολείς και έχει επίσης ρόλο στην αποκατάσταση ζημιών. Χωρίς φλεγμονή, τα παθογόνα όπως τα βακτήρια θα μπορούσαν εύκολα να αναλάβουν το σώμα σας και να σας σκοτώσουν. Αν και η οξεία, βραχυπρόθεσμη φλεγμονή είναι ευεργετική, μπορεί να αποτελέσει μείζον πρόβλημα όταν γίνεται χρόνια και προσβάλλει ακατάλληλα τους ιστούς του σώματός σας. Η χρόνια φλεγμονή χαμηλού επιπέδου παίζει σημαντικό ρόλο σχεδόν σε κάθε χρόνια ασθένεια. Αυτό περιλαμβάνει τις καρδιακές παθήσεις, τον καρκίνο, το μεταβολικό σύνδρομο, τον Αλτσχάιμερ και διάφορες εκφυλιστικές καταστάσεις. Επομένως, οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της χρόνιας φλεγμονής είναι πιθανής σημασίας για την πρόληψη και ακόμη και τη θεραπεία αυτών των ασθενειών. Η κουρκουμίνη είναι έντονα αντιφλεγμονώδης. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο ισχυρό ώστε να ταιριάζει με την αποτελεσματικότητα ορισμένων αντιφλεγμονωδών φαρμάκων, χωρίς τις παρενέργειες. Turmeric περιέχει το δραστικό συστατικό κουρκουμίνη, η οποία είναι ένα αντιοξειδωτικό που αποδεικνύει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες σε καταστάσεις όπως αρθρίτιδα, μυϊκές διαστρέμματα και άλλους τραυματισμούς. Ως εκ τούτου, συνιστάται πολύ να χρησιμοποιείτε κουρκούμη για τη μείωση της φλεγμονής.

Χρησιμοποιώντας κουρκούμη για τη μείωση της φλεγμονής

Η χρόνια φλεγμονή συμβάλλει σε πολλές κοινές ασθένειες. Η κουρκουμίνη, το ενεργό συστατικό στο κουρκούμη, μπορεί να καταστείλει πολλά μόρια που είναι γνωστό ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη φλεγμονή. Η απλή προσθήκη κουρκούμης στο καθημερινό σας μαγείρεμα θα αυξήσει την κατανάλωση και θα ενισχύσει τη γεύση, αλλά υπάρχουν και άλλες μέθοδοι για τη χρήση κουρκούμης για τη μείωση της φλεγμονής.

  • Ωρα για τσάι.

Ενώ η χρήση κουρκούμης στην παραδοσιακή ασιατική κουζίνα, όπως οι κάρυδες, είναι κοινή στην κουζίνα, ένα ζεστό ρόφημα είναι ένας άλλος τρόπος να απολαύσετε το μπαχαρικό και να θεραπεύσετε πιθανή φλεγμονή. Για να φτιάξετε μια κατσαρόλα από τσάι κουρκούμης, απλώς βράστε 4 φλιτζάνια νερό και προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη. Σιγοβράστε για 10 λεπτά πριν στραγγίσετε σε ένα φλιτζάνι. Προσθέστε λεμόνι ή μέλι για γεύση. Η προσθήκη τζίντζερ παρέχει ένα επιπλέον φυσικό αντιφλεγμονώδες.

  • Τρίψτε λίγο.

Μία άλλη μέθοδος για την αντιμετώπιση φλεγμονής με κουρκουμά περιλαμβάνει μια τοπική εφαρμογή. Turmeric σκόνη αναμειγνύεται με συστατικά όπως ζεστό νερό, ζεστό γάλα ή σησαμέλαιο δημιουργεί μια πάστα που, όταν εφαρμόζεται στο δέρμα, βοηθά στη μείωση της φλεγμονής και οίδημα. Στην Ayurvedic ιατρική, η κουρκούμη χρησιμοποιείται συχνά για να καθαρίσει τα τραύματα, να μειώσει τη φλεγμονή και να προωθήσει την επούλωση.

  • Αποφύγετε τη γεύση.

Εάν η γεύση του κουρκούμη δεν είναι ελκυστική, τα συμπληρώματα διατροφής προσφέρουν μια άλλη μέθοδο αύξησης της κατανάλωσης κουρκούμης για να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής. 1,000 χιλιοστόγραμμα συμπληρωμάτων κουρκούμης την ημέρα συνιστάται για ασθενείς που πάσχουν από φλεγμονή των αρθρώσεων. Μια άλλη σύσταση είναι 400 έως 600 χιλιοστόγραμμα τρεις φορές την ημέρα. Τα συμπληρώματα κουρκούμης διατίθενται σε δισκία ή κάψουλες.

Το συνιστώμενο συμπλήρωμα κουρκούμης

Δοκιμάσαμε μερικά διαφορετικά προϊόντα, αλλά το TurmericPlus είναι το πιο αποτελεσματικό φυσικό αντιφλεγμονώδες στην αγορά. Το TurmericPlus είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα υγείας που δεν απαιτεί από εσάς να αλλάξετε τον τρόπο ζωής σας για να δείτε την αποτελεσματικότητά του. Προωθεί τη συνολική υγεία του σώματος και του νου σας και τα αποτελέσματά της είναι σχεδόν άμεσα. Αυτό το συμπλήρωμα υγείας με κορυφαία βαθμολογία επικεντρώνεται στην τόνωση μιας αντιφλεγμονώδους αντίδρασης που μπορεί να ανακουφίσει τον πόνο των αρθρώσεων, αλλά μπορεί επίσης να διαδραματίσει κάποιο ρόλο στην εξάλειψη των επιπλέον κιλών. Το TurmericPlus είναι κατασκευασμένο από αξιόπιστο κατασκευαστή και περιέχει μόνο φυσικά συστατικά, πράγμα που σημαίνει ότι είστε ασφαλείς από οποιεσδήποτε παρενέργειες. Εάν αναζητούσατε μια φόρμουλα με βάση κουρκουμά για να ενισχύσετε την υγεία σας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτό είναι το σωστό. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το TurmericPlus, μπορείτε να μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>