Πώς να χρησιμοποιήσετε τη διατροφή κετο για απώλεια βάρους

Η παχυσαρκία έχει γίνει ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα υγείας στον κόσμο. Αυτό το άρθρο εξηγεί πώς να χρησιμοποιήσετε τη διατροφή κετο για απώλεια βάρους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δίαιτα κετο για την απώλεια βάρους, επειδή αυτός ο τρόπος κατανάλωσης βάζει το σώμα σας σε κατάσταση κέτωσης, η οποία τελικά σας επιτρέπει να χρησιμοποιείτε λίπος για ενέργεια. Η καύση λίπους είναι μόνο ένα από τα πολλά οφέλη της κετόζης που βελτιώνει τη γενική υγεία και το καθιστά αποτελεσματικό εργαλείο για την απώλεια βάρους. Το Κέτο έχει πολλούς οπαδούς για έναν καλό λόγο: σας κάνει να αισθάνεστε υπέροχα. Οι Κέτο διαιτοί αισθάνονται πιο κορεσμένοι καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας και έχουν αυξημένα ενεργειακά επίπεδα, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά, οδηγώντας σε:

 • Λιγότεροι πόθοι.
 • Κατώτερη θερμιδική πρόσληψη.
 • Περισσότερο αυτοέλεγχος.
 • Περισσότερη σωματική δραστηριότητα.

Αυτά τα οφέλη συμβάλλουν στην απώλεια βάρους και σε άλλα οφέλη για την υγεία.

Κέτο δίαιτα για απώλεια βάρους

Υπάρχουν ισχυρά στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα της διατροφής κετο για την απώλεια βάρους. Αυτή η δίαιτα μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε λίπος και να διατηρήσετε τη μυϊκή μάζα. Πολλές μελέτες έχουν συγκρίνει τη συνιστώμενη δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά σε δίαιτα κετο για απώλεια βάρους. Τα ευρήματα συχνά δείχνουν ότι η διατροφή κετο είναι ανώτερη, ακόμα και όταν η συνολική πρόσληψη θερμίδων ταιριάζει. Σε μια μελέτη, οι άνθρωποι σε διατροφή κετογόνου έχασαν 2,2 φορές περισσότερο βάρος από όσους είχαν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά. Τα τριγλυκερίδια και τα καλά επίπεδα χοληστερόλης επίσης βελτιώθηκαν.

Keto δίαιτα για την απώλεια βάρους: πώς λειτουργεί

Εάν είστε νέος στη διατροφή κέτο, εδώ είναι η βασική ουσία: Κόβετε την ποσότητα των υδατανθράκων (λιγότερο από το 5% των ημερήσιων θερμίδων σας) και αυξάνετε το ποσό του λίπους που τρώτε στο 75% της ημερήσιας ποσόστωσης θερμίδων σας. Η πρωτεΐνη αποτελεί το 20%. Ο περιορισμός των υδατανθράκων και η φόρτωση στο λίπος είναι εκεί όπου συμβαίνει η μαγεία της διατροφής κετο για την απώλεια βάρους. Δείτε πώς:

 • Κετόνες: μια πηγή καυσίμου με καύση λίπους.

Η κετο δίαιτα αναγκάζει το σώμα σας να κάψει λίπος, αντί γλυκόζης, για ενέργεια. Όταν το σώμα σας δεν μπορεί να πάρει γλυκόζη από το ψωμί και τα ζυμαρικά, το συκώτι σας μετατρέπει το σωματικό λίπος και το λίπος από τη διατροφή σας σε μόρια που ονομάζονται κετόνες, μια εναλλακτική πηγή καυσίμων. Αυτό σας βάζει σε κέτωση, γνωστός και ως πρωταρχικός τρόπος απώλειας βάρους.

 • Το κετό καταστέλλει την όρεξη.

Η διατροφή Keto σας βοηθάει να αισθάνεστε γεμάτοι, η κατανάλωση λίπους σας κάνει να νιώσετε ικανοποιημένοι Αυτό υποστηρίζεται από θετικές αλλαγές στις ορμόνες της πείνας, όπως η λεπτίνη και η γκρελίνη.

 • Η μικρότερη ινσουλίνη ισοδυναμεί με λιγότερη αποθήκευση λίπους και μεγαλύτερη απώλεια βάρους.

Η φόρτωση με λίπος μειώνει τα επίπεδα ινσουλίνης. Η ινσουλίνη είναι μια ορμόνη που λέει στο σώμα σας να αποθηκεύει ενέργεια, είτε ως λίπος είτε ως γλυκόζη. Όσο περισσότερη ινσουλίνη απελευθερώνει το σώμα σας, τόσο περισσότερο λίπος αποθηκεύεται. Η ινσουλίνη επίσης αποκλείει τη λεπτίνη, την ορμόνη που στέλνει ένα σήμα στον εγκέφαλό σας όταν έχετε φάει αρκετά για να καλύψετε τις ενεργειακές σας ανάγκες. Αυτό σημαίνει ότι όταν τρώτε τρόφιμα με βαρβάρους, κινδυνεύετε να έχετε υπερκατανάλωση τροφής και δεν θα πάρετε αυτό το πλήρες συναίσθημα πριν φτάσετε για δεύτερη βοήθεια πατάτας.

Πόση απώλεια βάρους θα πάρετε από την διατροφή κετο;

Με μια καλά διατυπωμένη κέτο δίαιτα για απώλεια βάρους, μπορείτε τεχνικά να πέσει όσο το λίπος θέλετε. Για να σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για την απώλεια βάρους, συντάξαμε μια λίστα με τις τέσσερις θεμελιώδεις αρχές που θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε μια υγιεινή διατροφή κετο για τις ανάγκες σας:

 • Τρώτε τη σωστή ποσότητα θερμίδων και πρωτεϊνών για να εκπληρώσετε τους στόχους σας.
 • Απολαύστε τις περισσότερες από τις θερμίδες σας από πλούσια σε θρεπτικά συστατικά μικροθρεπτικά συστατικά.
 • Βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας βελτιώνει τη συνολική σας υγεία και ευημερία υποκειμενικά και αντικειμενικά.
 • Εφαρμόστε προσαρμογές του τρόπου ζωής για να κάνετε τη διατροφή σας σε ένα μακροπρόθεσμο τρόπο ζωής που μπορείτε να ακολουθήσετε επ ‘αόριστον.

Θα γνωρίζετε ότι ακολουθείτε μια καλά διατυπωμένη και υγιεινή διατροφή κετο για σας αν αυτές οι τέσσερις μεταβλητές τείνουν προς τη σωστή κατεύθυνση:

 • Η διάθεσή σας, τα επίπεδα ενέργειας και η αίσθηση ευεξίας.
 • Η σύνθεση του σώματός σας.
 • Σχετικοί βιοδείκτες (για παράδειγμα αρτηριακή πίεση, χοληστερόλη, τριγλυκερίδια και επίπεδα σακχάρου στο αίμα).
 • Τα επίπεδα κετονών σας.

Για να σας βοηθήσει να κάνετε την κέτο σας πιο αποτελεσματική και πιο υγιεινή, σας προτείνουμε να πάρετε το KetoDiet – ένα συμπλήρωμα που περιέχει κετογενικά συστατικά, όπως πράσινο τσάι, πράσινο καφέ, garcinia cambogia και κετόνη βατόμουρου. Όλα αυτά τα συστατικά βοηθούν στην υποστήριξη μιας μεταβολικής κατάστασης κέτωσης και φυσικής απώλειας βάρους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο δημιουργίας μιας δίαιτας keto που είναι υγιεινή και αποτελεσματική για την απώλεια βάρους, συνιστούμε να ελέγξετε την επίσημη ιστοσελίδα του KetoDiet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>