Πώς να χρησιμοποιήσετε πρωτεΐνη ορρού γάλακτος για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να προσφέρει μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα πάντα για τη χρήση πρωτεΐνης ορού γάλακτος για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι κάτι περισσότερο από μια απίστευτη πηγή αμινοξέων – προσφέρει ένα ευρύ φάσμα άλλων οφελών για την υγεία. Μια από τις μεγαλύτερες οφέλη πρωτεΐνης ορού γάλακτος μπορεί να προσφέρει είναι η μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι καρδιακές παθήσεις είναι ο αριθμός 1 δολοφόνος στον κόσμο σήμερα, μπορείτε να καταλάβετε τη σημασία της πρωτεΐνης ορού γάλακτος για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Ο ορός γάλακτος είναι μια συμπυκνωμένη πηγή άπαχου πρωτεΐνης. Σε μια σερβίρισμα δύο σάπωνων, ο ορός γάλακτος παρέχει περίπου 30 γραμμάρια πρωτεΐνης και μόνο 170 θερμίδες. Είναι επίσης χαμηλή σε υδατάνθρακες, με 8 γραμμάρια ανά μερίδα. Μια μερίδα περιέχει 5 γραμμάρια φυσικών σακχάρων και καμία διαιτητική ίνα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι μια χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τροφή με μόνο 2,5 γραμμάρια λίπους ανά μερίδα. Από αυτά, 1,5 γραμμάρια είναι κορεσμένα λίπη και τα υπόλοιπα είναι ακόρεστα. Υπάρχουν επίσης 100 χιλιοστόγραμμα χοληστερόλης σε μια μερίδα πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Πρέπει να ξέρετε ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι απίθανο να αυξήσει τη χοληστερόλη, αλλά μπορεί να την μειώσει. Στην πραγματικότητα, η επιστημονική έρευνα έχει αποδείξει το πραγματικό όφελος της πρωτεΐνης ορού γάλακτος για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης.

Η μελέτη της πρωτεΐνης ορού γάλακτος για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης

Μια μελέτη εξέτασε τις επιδράσεις της πρωτεΐνης ορού γάλακτος στη χοληστερόλη και τους παράγοντες κινδύνου καρδιακής νόσου. Οι ερευνητές βρήκαν στο υψηλό επίπεδο διατροφικής πρωτεΐνης, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μείωσε σημαντικά τη χοληστερόλη πλάσματος και ήπατος και επίσης τις τριακυλγλυκερόλες πλάσματος. Σε αυτή τη μελέτη, η επίδραση μείωσης της χοληστερόλης στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος συνδέθηκε επίσης με μια μείωση της LDL χοληστερόλης. Αυτή η επίδραση δεν παρατηρήθηκε όταν οι συμμετέχοντες έλαβαν μίγματα αμινοξέων που προσομοιώνουν την πρωτεΐνη ορού γάλακτος, οπότε είναι σαφές ότι υπάρχουν ιδιότητες εντός του ορού γάλακτος που έχουν ιδιότητες μείωσης της χοληστερόλης πέραν εκείνων του προφίλ αμινοξέων. Μια άλλη μελέτη έδωσε συμπληρώματα ορού γάλακτος σε 70 υπέρβαρους άνδρες και γυναίκες για 12 εβδομάδες και μέτρησε διάφορες παραμέτρους, όπως επίπεδα λιπιδίων και ινσουλίνης. Διαπίστωσαν ότι υπήρξε σημαντική μείωση της ολικής χοληστερόλης και της LDL χοληστερόλης την εβδομάδα 12 στην ομάδα του ορού γάλακτος σε σύγκριση με την ομάδα της καζεΐνης.

Η σημασία της πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Η υψηλή χοληστερόλη, ειδικά η LDL χοληστερόλη, αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό να λαμβάνεται πρωτεΐνη ορρού γάλακτος για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Η μακροχρόνια συμπλήρωση πρωτεΐνης ορρού γάλακτος υψηλής δόσης μπορεί να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης. Ευτυχώς, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι πολύ εύκολο να ενσωματωθεί στη διατροφή. Η πρωτεΐνη ορρού γάλακτος πωλείται ως σκόνη που μπορεί να προστεθεί σε λουκουμάδες, γιαούρτι ή απλά αναμεμειγμένο με νερό ή γάλα. 25-50 γραμμάρια ημερησίως (1-2 κουταλιές) είναι μια συνιστώμενη δόση, αλλά σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τις οδηγίες δοσολογίας στη συσκευασία. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν χρησιμοποιήσει πρωτεΐνες ορού γάλακτος για τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Ωστόσο, η λήψη πρωτεΐνης ορού γάλακτος δεν είναι απλώς ένας τρόπος να μειωθούν τα επίπεδα χοληστερόλης σας, αλλά έχει και άλλα οφέλη για την υγεία. Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα αν θέλετε να μάθετε τα άλλα οφέλη για την υγεία που προσφέρει η πρωτεΐνη ορού γάλακτος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>