Πώς να συρρικνωθεί η κύστη των ωοθηκών χωρίς φαρμακευτική αγωγή

Αισθάνεστε μια αίσθηση τσίμπημα στη μήτρα ή τις ωοθήκες σας; Μπορεί να έχετε μια κύστη ωοθηκών. Εδώ, θα μάθετε πώς να συρρικνώσετε την κύστη των ωοθηκών χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Μια κύστη ωοθηκών είναι ένας γεμάτος με υγρό σάκος που αναπτύσσεται πάνω ή μέσα στην ωοθήκη και μπορεί να ανακαλυφθεί από το γιατρό σας κατά τη διάρκεια μιας συνήθους εξετάσεως της πυέλου. Οι κύστεις των ωοθηκών είναι συχνές, ειδικά στις γυναίκες κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών τους χρόνων, και γενικά προκαλούν ελάχιστο έως μηδενικό πόνο, εκτός εάν αναπτυχθεί μια επιπλοκή. Όταν αισθανθείτε δυσφορία λόγω της κύστης των ωοθηκών, πηγαίνετε αμέσως στον γιατρό σας. Ωστόσο, η θεραπεία της κύστης των ωοθηκών χωρίς φαρμακευτική αγωγή είναι η καλύτερη επιλογή εάν τα συμπτώματά σας δεν είναι πολύ σοβαρά.

Λειτουργικές κύστεις

Οι λειτουργικές κύστες είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος κύστης των ωοθηκών και σχετίζονται με τον εμμηνορροϊκό κύκλο μιας γυναίκας. Υπάρχουν δύο τύποι λειτουργικών κύστεων:

  • Κύτταρο Corpus luteum: Αυτός ο τύπος κύστης αναπτύσσεται στο ωχρό σωμάτιο, ο οποίος είναι ιστός που γεμίζει ένα άδειο θυλάκιο μόλις απελευθερώσει ένα ωάριο κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας. Αυτές οι κύστεις μπορεί να αιμορραγούν και να προκαλέσουν πόνο.
  • Κύτταρα των ωοθυλακίων: Αυτές οι κύστεις σχηματίζονται σε ένα ωοθυλάκιο όπου αναπτύσσεται ένα ωάριο κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας.

Κανένας από αυτούς τους τύπους κύστης συνήθως δεν προκαλεί συμπτώματα και τυπικά εξαφανίζεται μόνος του. Ένας άλλος τύπος κύστης των ωοθηκών, ένας καλοήθης όγκος, αναπτύσσεται αργά και σε σπάνιες περιπτώσεις μπορεί να γίνει καρκινικός. Εάν η κύστη των ωοθηκών είναι υπερβολικά μεγάλη, θεωρείται ότι παρουσιάζει μεγαλύτερο κίνδυνο ρήξης, είναι πολύπλοκη κύστη, έχει συστροφή ή έχει συνδεθεί με άλλα μέρη του εσωτερικού σώματος, ένας γιατρός μπορεί να επιλέξει να την αφαιρέσει χειρουργικά. Ο γιατρός σας θα μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τις καλύτερες επιλογές σας. Επομένως, μόλις μάθετε ότι έχετε ωοθηκική κύστη, πρέπει να νοσηλευτείτε αμέσως με τις θεραπείες στο σπίτι. Ορισμένες φυσικές θεραπείες στο σπίτι μπορούν να μειώσουν το μέγεθος της κύστης των ωοθηκών σας χωρίς φαρμακευτική αγωγή και χειρουργική επέμβαση καθόλου.

3 θεραπείες για την καταπολέμηση της κύστης των ωοθηκών χωρίς φαρμακευτική αγωγή

Οι φυσικές θεραπείες από την άποψη της λειτουργικής διατροφής είναι εξαιρετικά αποτελεσματικές για την πρόληψη και συρρίκνωση της κύστης των ωοθηκών χωρίς φαρμακευτική αγωγή. Κάθε γυναίκα μπορεί να εφαρμόσει αυτές τις θεραπείες στο σπίτι ως μέτρο προληπτικής φροντίδας, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε αν έχετε κύστεις ωοθηκών. Εδώ είναι τα 3 ένδικα μέσα που μπορείτε να πάρετε για να καταπολεμήσετε τις κύστεις των ωοθηκών:

  • Μηλόξυδο.

Το ξίδι μηλίτης από μήλα μπορεί να συμβάλει στη συρρίκνωση και στη διάλυση των κύστεων των ωοθηκών που προκαλούνται από έλλειψη καλίου. Είναι υψηλό σε κάλιο και συνιστάται από πολλούς εμπειρογνώμονες στον τομέα της υγείας. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι μήλου μήλου σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Ανακατέψτε σε μια κουταλιά της σούπας μελάσσα με μαύρη ταινία. Πίνετε ένα ή δύο ποτήρια αυτού του διαλύματος καθημερινά. Ακολουθήστε αυτή τη θεραπεία μέχρι να εξαφανιστούν πλήρως οι κύστες.

  • Echinacea.

Λαμβάνοντας echinacea, ένα παραδοσιακό βότανο Native American, μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση ορισμένων τύπων κύστεων. Σύμφωνα με ορισμένους επαγγελματίες υγείας, η λήψη εχινόκεας για 20 ημέρες διακοπτόμενη από ένα τριών ημερών διάλειμμα στη μέση μπορεί να αυξήσει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων και την αποτελεσματικότητα, διασπώντας τα μη φυσιολογικά κύτταρα που αποτελούν κύστεις των ωοθηκών. Η Echinacea μπορεί επίσης να βοηθήσει στη θεραπεία των κύστεων ακμής.

  • Πικραλίδα.

Φάτε τα πράσινα πικραλίδα ως φυτικό φάρμακο για να μειώσετε την εμφάνιση κύστεων στο σώμα σας. Οι κύστες συχνά αναπτύσσονται λόγω ανεπάρκειας καλίου. Ένα φλιτζάνι σερβιρίσματος ακατέργαστων πικραλίδα περιέχει 218 mg κάλιο, ένα σημαντικό μέρος των 2.000 mg αυτού του ορυκτού που χρειάζεστε κάθε μέρα.

Αποψη

Οι κύστεις των ωοθηκών είναι κοινές και οι περισσότερες είναι αβλαβείς και πηγαίνουν μακριά με την πάροδο του χρόνου. Ακόμη και όταν επιμένουν, τα σκευάσματα στο σπίτι είναι ασφαλή και αξιόπιστα και μπορούν να αποτρέψουν τη σοβαρή βλάβη των κύστεων. Αρχική θεραπεία για την κύστη των ωοθηκών χωρίς φαρμακευτική αγωγή θα διευκολύνει οποιοδήποτε πόνο ή δυσφορία και ακόμη και να κάνει τις κύστεις να φύγουν. Με σωστή διαχείριση στο σπίτι, μια κύστη ωοθηκών μπορεί να είναι λίγο περισσότερο από μια προσωρινή ταλαιπωρία. Πολλές γυναίκες αντιστρέφουν τη διάγνωσή τους για κύστεις ωοθηκών, προκαλώντας σοκ στους γιατρούς και τους εαυτούς τους εφαρμόζοντας φυσικές θεραπείες στο σπίτι. Εάν θέλετε να μάθετε λεπτομερέστερα πώς οι γυναίκες ασχολούνται με τις κύστεις των ωοθηκών σας, επισκεφθείτε το συνιστώμενο blog για την υγεία κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>