Πώς να σταματήσετε το ροχαλητό φυσικά

Μην αφήσετε το ροχαλητό να καταστρέψει μια καλή νύχτα ενός ατόμου που κοιμάται δίπλα σας. Μάθετε εδώ πώς να σταματήσετε φυσικά το ροχαλητό. Ο καθένας ξαπλώνει στον ύπνο τους από καιρό σε καιρό. Για μερικούς ανθρώπους, ωστόσο, το ροχαλητό τη νύχτα είναι ένα σοβαρό πρόβλημα (ειδικά για το άτομο που κοιμάται δίπλα τους). Συνήθως, το ροχαλητό δεν είναι ενδεικτικό μιας απειλητικής για τη ζωή ασθένειας, αλλά μπορεί να αποτελεί ένδειξη ότι υπάρχει πρόβλημα με τη γλώσσα, τις ρινικές διόδους ή το λαιμό. Είτε έτσι είτε αλλιώς, το χρόνιο ροχαλητό μπορεί να γίνει πολύ ενοχλητικό με την πάροδο του χρόνου.

Κατανόηση του τι προκαλεί το ροχαλητό

Ένα κρεβάτι θα ροπάει γιατί υπάρχει ένα εμπόδιο στο ρινικό πέρασμα ή στο λαιμό. Είτε μεγάλο είτε μικρό, αυτό το εμπόδιο μπορεί να προκαλέσει ακανόνιστη αναπνοή ή να δημιουργήσει κενό στους αεραγωγούς που μεταφράζεται σε ροχαλητό. Η εκτίμηση του εάν η προέλευση του ροχαλητού είναι από τα ρινικά περάσματα ή το λαιμό είναι εξαιρετικά απλή. Συνήθως, ένα άτομο που χτυπάει με το στόμα ευρύ ανοικτό έχει προβλήματα με τους ιστούς του λαιμού. Εκείνοι που ροχαίνουν μέσω της μύτης τους με ένα κλειστό στόμα προφανώς έχουν μπλοκάρισμα στο ρινικό πέρασμα. Το ροχαλητό είναι μια ενοχλητική κατάσταση που μπορεί να μας κάνει νευρικό για να μοιραστούμε το κρεβάτι μας με κανέναν. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί αποτελεσματικοί τρόποι για να σταματήσετε φυσικά το ροχαλητό.

Συχνές αιτίες ροχαλητό

Πριν μάθουμε πώς να σταματήσουμε το ροχαλητό φυσικά, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τα αίτια πίσω από το ροχαλητό σας. Μόλις καταλάβετε γιατί ροχαλάτε, μπορείτε να βρείτε τις σωστές λύσεις για έναν πιο ήρεμο ύπνο – τόσο για εσάς όσο και για το σύντροφό σας.

 • Ηλικία: Καθώς φτάνετε στη μέση ηλικία και πέρα, ο λαιμός σας γίνεται στενότερος και ο μυϊκός τόνος στον λαιμό σας μειώνεται.
 • Υπερβολικό βάρος ή χωρίς σχήμα: Ο λιπώδης ιστός και ο κακός μυϊκός τόνος συμβάλλουν στο ροχαλητό. Ακόμα κι αν δεν είστε υπέρβαροι γενικά, η μεταφορά υπερβολικού βάρους ακριβώς γύρω από το λαιμό ή το λαιμό σας μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό.
 • Ο τρόπος που κατασκευάζεστε: Οι άνδρες έχουν στενότερες διόδους αέρα από τις γυναίκες και είναι πιο πιθανό να ροχαλίζουν. Ένας στενός λαιμός, ένας ουρανός σχισίματος, διευρυμένοι αδενοειδείς, και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά που συμβάλλουν στο ροχαλητό είναι συχνά κληρονομικά.
 • Προβλήματα από το ρινικό και το φλεβοκομβικό σημείο: Οι μπλοκαρισμένοι αεραγωγοί ή η βουλωμένη μύτη δυσκολεύουν την εισπνοή και δημιουργούν κενό στο λαιμό, οδηγώντας σε ροχαλητό.
 • Αλκοόλ, κάπνισμα και φάρμακα: Η λήψη οινοπνεύματος, το κάπνισμα και ορισμένα φάρμακα, όπως τα ηρεμιστικά όπως η λοραζεπάμη και η διαζεπάμη, μπορούν να αυξήσουν τη χαλάρωση των μυών οδηγώντας σε περισσότερο ροχαλητό.
 • Θέση ύπνου: Ο ύπνος στην πλάτη σας αναγκάζει τη σάρκα του λαιμού σας να χαλαρώσει και να μπλοκάρει τον αεραγωγό.

Πώς να σταματήσετε φυσικά το ροχαλητό με τις αλλαγές του τρόπου ζωής

Υπάρχουν πολλές αποδεδειγμένες τεχνικές για το πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσικό τρόπο. Όχι κάθε τεχνική είναι σωστή για κάθε άτομο, όμως, η διακοπή του ροχαλητού σας απαιτεί υπομονή, αλλαγές στον τρόπο ζωής και προθυμία να πειραματιστείτε με διαφορετικές λύσεις. Εδώ είναι 7 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να σταματήσετε το ροχαλητό:

 1. Χάστε βάρος: Εάν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, το ροχαλητό σας πιθανότατα θα πάει μακριά ή θα μειωθεί αν χάσετε βάρος.
 2. Άσκηση: Η άσκηση βελτιώνει τον μυϊκό τόνο σε όλο το σώμα σας, επιτρέποντας στον μαλακό ουρανίσκο και τον λαιμό σας να διατηρούν το σχήμα τους ενώ κοιμάστε.
 3. Αποφύγετε το αλκοόλ πριν από το κρεβάτι: Η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς του λαιμού. Όταν αυτοί οι μύες χαλαρώσουν, είναι πιο πιθανό να δονηθούν. Η αποφυγή αλκοόλ πριν από το κρεβάτι μπορεί να μειώσει ή να σταματήσει το ροχαλητό.
 4. Αποφύγετε άλλα φάρμακα πριν από το κρεβάτι: Εκτός από το αλκοόλ, άλλα φάρμακα μπορεί να προκαλέσουν ροχαλητό ή να έχουν άλλες παρενέργειες που επηρεάζουν αρνητικά την ποιότητα του ύπνου σας. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα ηρεμιστικά και τα υπνωτικά χάπια.
 5. Σταματήστε το κάπνισμα: Εκτός από τη βλάβη στη γενική υγεία, το κάπνισμα ερεθίζει τους αεραγωγούς και αυτό μπορεί να κάνει το ροχαλητό χειρότερο. Εάν ένα άτομο καπνίζει, η διακοπή μπορεί να τους βοηθήσει να ροχαλίζουν λιγότερα, αν όχι καθόλου.
 6. Τρώτε καλύτερα: Αποφύγετε τα μεγάλα γεύματα αργά το βράδυ, ειδικά εάν περιέχουν υπερβολικά λιπαρά ή ζαχαρούχα τρόφιμα. Αυτά μπορούν να διαταράξουν το πεπτικό σας σύστημα και να κάνουν τον ύπνο δύσκολο να έρθουν κοντά.
 7. Υπνοδωμάτιο στη μία πλευρά: Ο ύπνος στη μία πλευρά μπορεί να επιτρέψει τον αέρα να ρέει πιο ομαλά, μειώνοντας τις δονήσεις. Αυτό μπορεί είτε να σταματήσει τον ήχο ενός ροχαλητού ή να το κάνει πιο ήσυχο.

Πώς να σταματήσετε φυσικά το ροχαλητό: συμπέρασμα

Επειδή το ροχαλητό είναι πιο περίπλοκο από ό, τι πολλοί από εμάς σκέφτηκα πριν, ένα μόνο πράγμα μπορεί να μην θεραπεύσει πλήρως το ροχαλητό σας. Συχνά, η καλύτερη τακτική για το πώς να σταματήσετε το ροχαλητό με φυσικό τρόπο είναι να συνδυάσετε θετικές αλλαγές στον τρόπο ζωής με ένα ποιοτικό προϊόν που προστατεύει από το ροχαλητό όπως το Air Snore. Έχουμε ακούσει ιστορίες από πολλούς που έβαλαν αυτή τη συνδυασμένη θεραπεία σε πολύ καλή χρήση. Για να μάθετε τι είναι το Air Snore και πώς να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>