Πώς να σταματήσετε αμέσως το ροχαλητό

Το ροχαλητό μπορεί να κάνει τον ύπνο της καλής νύχτας δύσκολο για εσάς και το σύντροφό σας. Εάν θέλετε να μάθετε πώς να σταματήσετε αμέσως το ροχαλητό, διαβάστε αυτό το άρθρο. Μέχρι τώρα ίσως έχετε συνειδητοποιήσει ότι το ροχαλητό σας μπορεί να προκαλεί ανησυχίες. Ίσως αισθάνεστε ότι έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και παρεμβαίνει σε σας για να ξεκουραστείτε ολόκληρη τη νύχτα. Ή ίσως ο σύντροφος του κρεβατιού σας να χάνεται με την απώλεια του ύπνου κάθε βράδυ ως αποτέλεσμα του ροχαλητού σας. Για οποιονδήποτε λόγο, αποφασίσατε να αναζητήσετε λύσεις και εμείς είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παράσχουμε όλες τις απαντήσεις που θα χρειαστείτε για να σταματήσετε αμέσως το ροχαλητό.

Οι αιτίες του ροχαλητού

Το ροχαλητό μπορεί να προκληθεί από διάφορους παράγοντες, όπως η ανατομία του στόματος και των κόλπων, οι αλλεργίες, το κρύο, η κατανάλωση οινοπνεύματος και το βάρος σας. Όταν τακτοποιείτε και προχωράτε από έναν ελαφρύ ύπνο σε έναν βαθύ ύπνο, οι μύες στην οροφή του στόματος (μαλακή υπερώα), η γλώσσα και ο λαιμός χαλαρώνουν. Οι ιστοί στον λαιμό σας μπορούν να χαλαρώσουν αρκετά ώστε να μπλοκάρουν μερικώς τον αεραγωγό σας και να δονηθούν. Όσο πιο στενός είναι ο αεραγωγός σας, τόσο πιο ισχυρή γίνεται η ροή του αέρα. Αυτό αυξάνει τους κραδασμούς των ιστών, γεγονός που προκαλεί την ισχυρότερη ροχαλητό σας. Οι παρακάτω συνθήκες μπορεί να επηρεάσουν τον αεραγωγό και να προκαλέσουν ροχαλητό:

  • Ανατομία στο στόμα σας. Έχοντας ένα χαμηλό, παχύ μαλακό ουρανίσκο μπορεί να περιορίσει τον αεραγωγό σας. Τα άτομα που είναι υπέρβαρα μπορεί να έχουν επιπλέον ιστούς στο πίσω μέρος των λαιμών τους που μπορεί να περιορίσουν τους αεραγωγούς τους. Παρομοίως, εάν το τριγωνικό κομμάτι ιστού που κρέμεται από το μαλακό ουρανίσκο (ουγκούλα) είναι επιμηκυμένο, η ροή αέρα μπορεί να παρεμποδιστεί και οι κραδασμοί να αυξηθούν.
  • Ρινικά προβλήματα. Η χρόνια ρινική συμφόρηση ή ένα καμπύλο διαχωρισμό μεταξύ των ρουθουνιών σας (αποκλίνον ρινικό διάφραγμα) μπορεί να συμβάλλει στο ροχαλητό σας.
  • Θέση ύπνου. Το ροχαλητό είναι συνήθως πιο συχνές και πιο δυνατές όταν κοιμάται στο πίσω μέρος, καθώς η επίδραση της βαρύτητας στο λαιμό περιορίζει τον αεραγωγό.
  • Κατανάλωση αλκοόλ. Το ροχαλητό μπορεί επίσης να προκληθεί καταναλώνοντας πάρα πολύ αλκοόλ πριν από τον ύπνο. Το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς του λαιμού και μειώνει τις φυσικές σας άμυνες κατά της απόφραξης των αεραγωγών.

4 πρακτικούς τρόπους για να σταματήσετε αμέσως το ροχαλητό

Τώρα που γνωρίζετε τα αίτια του ροχαλητού, εδώ είναι τέσσερις πρακτικοί τρόποι για να σταματήσετε αμέσως το ροχαλητό.

  1. Συσκευή στόματος κατά του ροχαλητού – Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει με το να διατηρείτε ανοιχτό τον αεραγωγό σας. Προωθεί τη κάτω γνάθο και / ή τη γλώσσα σας καθώς κοιμάστε.
  2. Κρατήστε την κρεβατοκάμαρά σας καθαρή – Εάν η κρεβατοκάμαρά σας δεν είναι καθαρή, μπορείτε να έχετε δύσκολες στιγμές αναπνοής. Έτσι, αγοράστε έναν υγραντήρα και καθαρίστε το δωμάτιό σας πιο συχνά.
  3. Καθαρίστε τη ρινική διαδρομή – Εάν μια βουλωμένη μύτη είναι η αιτία του ροχαλητού, μπορείτε να την ξεπλύνετε με αλατούχο διάλυμα, ακριβώς πριν κοιμηθείτε. Το ρινικό αποσυμφορητικό μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους αεραγωγούς σας και να αναπνεύσετε ευκολότερα, εξαλείφοντας έτσι το ροχαλητό.
  4. Ύπνος με μπάλα τένις – Επειδή ο ύπνος στην πλάτη σας μπορεί να εκτοξεύσει το ροχαλητό, αυτό το φθηνό τέχνασμα μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε στο πλάι σας. Μπορείτε να ράψετε μια μπάλα τένις σε ένα πουκάμισο που φοράτε για ύπνο τη νύχτα. Αυτό ενθαρρύνει τους ανθρώπους να κοιμούνται από την πλευρά τους, καθώς είναι δύσκολο να κοιμηθούν (όταν είστε) ανήσυχοι.

Πρόσθετες συμβουλές για το πώς να σταματήσετε αμέσως το ροχαλητό:

  • Η ποιότητα του χαλιού σας μπορεί να επηρεάσει το πόσο γρήγορα συσσωρεύονται βρωμιά στην κρεβατοκάμαρά σας, έτσι κάνετε κάποια έρευνα σε διαφορετικούς τύπους χαλιών περιοχής και δείτε ποιο είναι το πιο εύκολο να καθαρίσετε.
  • Το ρινικό αποσυμφορητικό μπορεί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τους αεραγωγούς σας και να αναπνεύσετε ευκολότερα, εξαλείφοντας έτσι το ροχαλητό. Επίσης, εάν έχετε αλλεργίες, θα πρέπει να μειώσετε τις σκανδάλες, κάτι που υπονοεί ότι πρέπει να καθαρίζετε τακτικά το δωμάτιό σας, όπως ήδη υποδείξατε.

Πώς να σταματήσετε αμέσως το ροχαλητό με το Air Snore

Ένας από τους λόγους που ροχαλάμε είναι επειδή οι μαλακοί ιστοί του λαιμού και του ουρανίσκου χαλαρώνουν όταν κοιμόμαστε. Η γλώσσα μπορεί επίσης να χαλαρώσει. Αυτός ο συνδυασμός περιορίζει τη ροή του αέρα στον ανώτερο αεραγωγό μας. Οι ιστοί δονείται και προκαλεί θόρυβο. Το Air Snore (μια ποιοτική συσκευή προστασίας από το ροχαλητό) μπορεί να σας βοηθήσει με το ελαφρύ άνοιγμα της σιαγόνας έτσι ώστε ο ανώτερος αεραγωγός σας να είναι καθαρός και να μπορεί εύκολα να δεχθεί αέρα. Αυτή η συσκευή στόματος μειώνει τη γενική τάση σας να ροχαλητό και μπορεί να σας βοηθήσει να αναπνέετε πιο εύκολα τη νύχτα. Το Air Snore ταιριάζει άνετα στο στόμα και μπορεί να προσαρμοστεί σε οποιοδήποτε μέγεθος και σχήμα του στόματος. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το Air Snore και τον τρόπο χρήσης αυτής της συσκευής στόματος, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>