Πώς να μειώσετε τη χοληστερόλη και την παχυσαρκία μέσω της διατροφής

Όλοι γνωρίζουμε ότι τόσο η παχυσαρκία όσο και η υψηλή χοληστερόλη είναι κακές για την υγεία της καρδιάς σας. Έτσι, σε αυτή τη θέση θα μάθουμε πώς να μειώσουμε τη χοληστερόλη και την παχυσαρκία. Όντας παχύσαρκοι, σας θέτει σε κίνδυνο υψηλά επίπεδα χοληστερόλης. Αλλά δεν είναι μόνο η υψηλή χοληστερόλη που είναι το πρόβλημα. Είναι οι συγκεκριμένες αλλαγές στην πλάκα χοληστερόλης σας, μια δοκιμή που καταρρέει τους διαφορετικούς τύπους χοληστερόλης και άλλων λιπών στο αίμα. Στην παχυσαρκία, τα τριγλυκερίδια και η LDL ή κακή χοληστερόλη τείνουν να είναι υψηλά. Η HDL ή η καλή χοληστερόλη είναι πολύ χαμηλή. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Στην πραγματικότητα, το σωματικό βάρος έχει άμεση σχέση με τους καρδιαγγειακούς παράγοντες κινδύνου, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής χοληστερόλης. Αυτό σημαίνει ότι όσο αυξάνεται το βάρος, συμβαίνει και η LDL χοληστερόλη και τα τριγλυκερίδια.

Ο τρόπος ζωής είναι η αιτία της παχυσαρκίας και της υψηλής χοληστερόλης

Μερικές φορές, η υψηλή χοληστερόλη είναι μια κληρονομική κατάσταση. Άλλες ασθένειες, όπως ο διαβήτης, μπορούν επίσης να συμβάλουν. Αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις υψηλής χοληστερόλης οφείλονται σε δύο βασικές επιλογές τρόπου ζωής:

  • Τρώτε τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά και χοληστερόλη.
  • Να μην ασκείτε λίγη άσκηση ή σωματική δραστηριότητα.

Δεν αποτελεί έκπληξη ότι αυτοί οι δύο παράγοντες συχνά οδηγούν συχνά στην παχυσαρκία. Με την εξάλειψη των δύο παραγόντων από τη ζωή σας, θα είστε σε θέση να μειώσετε τη χοληστερόλη και την παχυσαρκία.

Μια δίαιτα για τη μείωση της χοληστερόλης και της παχυσαρκίας

Δεν είναι μόνο αυτό που τρώτε που μετράει σε μια δίαιτα για τη μείωση της χοληστερόλης, είναι πόσο τρώτε. Η ύπαρξη υπερβολικού βάρους αυξάνει τον κίνδυνο να έχετε υψηλή LDL κακή χοληστερόλη και χαμηλή HDL καλή χοληστερόλη. Συχνά, μόνο η απώλεια βάρους μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε τη χοληστερόλη σας. Εδώ είναι τέσσερις συμβουλές διατροφής για να σας βοηθήσει να μειώσετε τη χοληστερόλη και την παχυσαρκία:

  1. Είναι εντάξει να σνακ μεταξύ των γευμάτων σε μια δίαιτα για τη μείωση της χοληστερόλης. Στην πραγματικότητα, τρώγοντας πέντε ή έξι μικρά γεύματα την ημέρα αντί για τρία μεγάλα μπορούν να σας βοηθήσουν να αποφύγετε τη «συντριβή» μεταξύ των γευμάτων και της υπερκατανάλωσης τροφής. Αποθηκεύστε σε υγιεινά σνακ, όπως μπαστούνια καρότων, μήλα και βατόμουρα – μία από τις κορυφαίες «υπερ-τροφές» υγείας.
  2. Αλλαγή από λευκά ψωμιά, bagels, και τα τακτικά ζυμαρικά σε ποικιλίες ολικής αλέσεως σε μια δίαιτα για τη μείωση της χοληστερόλης. Τείνουν να είναι χαμηλότερες σε θερμίδες, και έχουν περισσότερες καρδιές υγιείς ίνες.
  3. Μην πίνετε τις θερμίδες σας. Περιορίστε τη σόδα, το χυμό και το αλκοόλ. Ενυδατώστε με νερό αντ ‘αυτού. Εάν πρέπει να πιείτε σόδα, μια αλλαγή στη σόδα διατροφής θα σας εξοικονομήσει εκατοντάδες θερμίδες.
  4. Κλείστε τη νυχτερινή κουζίνα. Αβίαστα σνακ μπροστά από την τηλεόραση μετά το δείπνο είναι η πηγή πολλών άδειων θερμίδων. Κλείστε την κουζίνα σε μια συγκεκριμένη ώρα – ας πούμε, δύο με τρεις ώρες πριν πάτε για ύπνο – και μην ανοίξετε το ψυγείο ή τα ντουλάπια μετά από αυτό το διάστημα.

Συμπέρασμα: Απαιτούνται πραγματικά αλλαγές στον τρόπο ζωής

Μια υγιεινή διατροφή στην καρδιά και τακτική σωματική άσκηση είναι σημαντικές για όλους για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας. Ορισμένα συμπληρώματα μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης και της παχυσαρκίας, αλλά η διατροφή και οι αλλαγές στον τρόπο ζωής εξακολουθούν να είναι πολύ απαραίτητες. Για να μειώσετε τη χοληστερίνη σας, τρώτε μια υγιεινή διατροφή στην καρδιά και πάρτε 40 λεπτά μέτριας έως έντονης αερόβιας άσκησης, τρεις έως τέσσερις φορές την εβδομάδα. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να λαμβάνετε σωστά το συμπλήρωμα σας σύμφωνα με τις οδηγίες της ετικέτας. Εάν θέλετε να μάθετε για το καλύτερο συμπλήρωμα που πρέπει να κάνετε για να μειώσετε τα επίπεδα παχυσαρκίας και χοληστερόλης, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>