Πώς να μειώσετε τη μεγέθυνση του προστάτη φυσικά

Υπάρχουν αρκετές επιλογές θεραπείας για ένα διευρυμένο προστάτη. Αυτό το άρθρο είναι για το πώς να μειώσει τη μεγέθυνση του προστάτη φυσικά. Τα φάρμακα για τη μεγέθυνση του προστάτη περιλαμβάνουν άλφα-αναστολείς και ταμσουλοζίνη που βοηθούν στη χαλάρωση των μυών του προστάτη και της ουροδόχου κύστης. Άλλες επιλογές είναι η dutasteride και η finasteride, είναι ένα διαφορετικό είδος φαρμάκου για τη μείωση των συμπτωμάτων διεύρυνσης του προστάτη. Αυτά εμποδίζουν τις ορμόνες που προκαλούν την ανάπτυξη του προστάτη. Εάν δεν θέλετε να δοκιμάσετε κάποιο από αυτά τα φάρμακα, μπορεί να σας ενδιαφέρει να μάθετε πώς να μειώσετε φυσικά τη διόγκωση του προστάτη.

Τι είναι η διεύρυνση του προστάτη;

Η διεύρυνση του προστάτη συμβαίνει όταν τα κύτταρα του προστάτη διαιρούνται και πολλαπλασιάζονται ανώμαλα, προκαλώντας αύξηση του μεγέθους του οργάνου. Η μεγέθυνση του προστάτη ονομάζεται επίσης καλοήθης υπερπλασία του προστάτη. Ένας αυξημένος προστάτης μπορεί να προκαλέσει απογοητευτικά και δυσάρεστα συμπτώματα, συνηθέστερα ουρολογικά και σεξουαλικά προβλήματα. Αυτά τα προβλήματα μπορεί να μειώσουν τη συνολική ποιότητα ζωής ενός ατόμου. Ωστόσο, η διεύρυνση του προστάτη δεν συνδέεται με τον καρκίνο και συνήθως δεν αποτελεί σοβαρή απειλή για την υγεία. Υπάρχουν πολλές επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένων των φαρμάκων και των χειρουργικών επεμβάσεων. Ωστόσο, εδώ θα μάθετε πώς να μειώσετε τη μεγέθυνση του προστάτη φυσικά.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε φυσικά τη μεγέθυνση του προστάτη

Τα παρακάτω είναι τρεις βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να μειώσετε φυσικά τη μεγέθυνση του προστάτη.

  • Τρόποι αλλαγής τρόπου ζωής και διατροφής.

Ορισμένες αλλαγές στον τρόπο ζωής μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των συμπτωμάτων ενός διευρυμένου προστάτη. Για όσους δεν θέλουν να επιλέξουν φαρμακευτική θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση, η δοκιμή αυτών των συστάσεων μπορεί να είναι ευεργετική: o Αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη. o Περιορίστε τα υγρά κατανάλωσης το βράδυ. o Προσπαθήστε να κάνετε ούρηση τουλάχιστον μία φορά κάθε τρεις ώρες. o Συμμετέχετε σε σωματική δραστηριότητα. o Διατηρήστε ένα υγιές βάρος. o Αυξήστε την πρόσληψη υγιών λιπών (όπως τα ωμέγα-3 τρόφιμα).

  • Εκπαίδευση του πυελικού εδάφους.

Η κατάρτιση του πυελικού εδάφους, επίσης γνωστή ως ασκήσεις kegel, μπορεί να βοηθήσει τους άνδρες να ενισχύσουν τους μυς του πυελικού διαφράγματος, βελτιώνοντας την ακούσια ή μη φυσιολογική απώλεια ούρων για τους άνδρες με αυξημένο προστάτη. Η εκτέλεση αυτών των ασκήσεων, οι οποίες περιλαμβάνουν τη σύζευξη και στη συνέχεια την απελευθέρωση των μυών, βοηθούν στη στήριξη της ουροδόχου κύστης και κλείνουν τον σφιγκτήρα. Επειδή μπορεί να είναι δύσκολο να εντοπίσετε αυτό το μυ, προσπαθήστε να ασκείστε ενώ ουρείτε. Συμπληρώστε το μυ, αφήνοντας τα ούρα αργά μέχρι να επιβραδυνθεί και στη συνέχεια να σταματήσει η ούρηση για 20 δευτερόλεπτα. Γενικά, συνιστάται οι άντρες να ασκούν την άσκηση του πυελικού εδάφους τρεις έως πέντε φορές την ημέρα.

  • Φυσικά συμπληρώματα.

Μερικοί άνδρες με διεύρυνση του προστάτη έχουν βρει επιτυχία με συμπληρώματα. Και υπάρχουν μερικές επιστημονικές έρευνες για να τις υποστηρίξουν. Τα καλύτερα μελετημένα, τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα συμπληρώματα για τη θεραπεία της διεύρυνσης του προστάτη είναι: o Saw palmetto: Αρκετές μελέτες έχουν συνδέσει το saw palmetto με μειωμένα συμπτώματα διεύρυνσης του προστάτη. Αυτό είναι πολύ πιθανό επειδή εμποδίζει την παραγωγή τεστοστερόνης και μειώνει το μέγεθος της εσωτερικής επένδυσης του προστάτη. o Σπόροι κολοκύθας: Σπόροι κολοκύθας περιέχει β-σιτοστερόλη, μια ένωση παρόμοια με τη χοληστερόλη και που βρίσκεται σε μερικά φυτά. Μελέτες έχουν δείξει ότι η βήτα-σιτοστερόλη μπορεί να βελτιώσει τη ροή των ούρων και να μειώσει την ποσότητα των ούρων που παραμένουν στην ουροδόχο κύστη μετά την ούρηση. o Σκόρδο: Το σκόρδο είναι ένα δημοφιλές συστατικό που είναι γνωστό ότι έχει πολλά οφέλη για την ανθρώπινη υγεία. Η κύρια ένωση που βρίσκεται στο σκόρδο που ονομάζεται allicin, η οποία είναι υπεύθυνη για τη χαρακτηριστική μυρωδιά της, έχει επίσης μελετηθεί ευρέως για την αντιμικροβιακή δράση της. o Ψευδάργυρος: Ο ψευδάργυρος είναι ένα πολύ σημαντικό μεταλλικό στοιχείο για το σώμα. Η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου ή η αύξηση της πρόσληψης ψευδαργύρου από τη διατροφή μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των συμπτωμάτων του ουροποιητικού συστήματος που σχετίζονται με τη διόγκωση του προστάτη.

Η πιο συνιστώμενη μάρκα συμπληρώματος

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα στον προστάτη και στα φυσικά συστατικά, το MaxMedix δημιούργησε το ProstaSURE. Με έμφαση στους άνδρες και στις ειδικές ανάγκες τους, το ProstaSURE έχει σχεδιαστεί ειδικά για να υποστηρίζει μια υγιή λειτουργία του προστάτη και του προστάτη. Αυτό το φυσικό συμπλήρωμα διατροφής βοηθά στην παροχή μιας σειράς βιταμινών και ανόργανων συστατικών που μπορούν να βοηθήσουν την ανδρική υγεία και ευημερία. Ο τύπος περιέχει επίσης υψηλό ποσοστό ισοφλαβονών. Τα ενεργά συστατικά του ProstaSURE περιλαμβάνουν βήτα-σιτοστερόλη, σπόρους κολοκύθας, εκχύλισμα saw palmetto και εκχύλισμα σκόρδου. Αυτά τα συστατικά έχουν επιλεγεί προσεκτικά για τη φυσική τους προέλευση και τις βιογενείς ιδιότητες. Αυτό κάνει ένα συμπλήρωμα που προσφέρει ευεξία κατευθείαν από την πηγή. Μαζί με τα συστατικά που αποτελούν το ProstaSURE, οι ίδιες οι κάψουλες προέρχονται από όλα τα φυσικά φυτικά συστατικά. Αυτό σημαίνει ότι τα οφέλη του συμπληρώματος αυτού μπορούν να επωφεληθούν από όλους σε όλο το ευρύ φάσμα των αναγκών και των διαιτητικών απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των vegans και των χορτοφάγων. Αν αποφασίσετε να καταναλώσετε συμπληρώματα ως μέρος της θεραπείας διεύρυνσης του προστάτη, επιλέξτε ένα αξιόπιστο εμπορικό σήμα όπως το ProstaSURE. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο μείωσης της μεγέθυνσης του προστάτη φυσικά, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>