Πώς να λύσετε το ουροποιητικό πρόβλημα

Τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες μπορούν να υποφέρουν από πρόβλημα ούρων. Σε αυτό το άρθρο θα βρείτε τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα των ουροφόρων οδών. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν κάποιο είδος ουροποιητικού προβλήματος ή τραυματισμού στη διάρκεια της ζωής τους. Τα κοινά προβλήματα των ουροφόρων οδών περιλαμβάνουν λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος, ακράτεια ούρων, πέτρες στα νεφρά, ακράτεια από άγχος. Τα προβλήματα στην ουρική αρθρίτιδα είναι συχνότερα στις γυναίκες παρά στους άνδρες. Οι περισσότερες από 1 στις 2 γυναίκες θα παρουσιάσουν τουλάχιστον ένα ουροποιητικό πρόβλημα κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Τα περιστατικά του ουροποιητικού προβλήματος τείνουν να αυξάνονται με την ηλικία. Αλλά μην ανησυχείτε πάρα πολύ γιατί θα σας πούμε πώς να λύσετε το ουροποιητικό πρόβλημα.

Τι προκαλεί πρόβλημα ούρων;

Η ούρηση είναι μια σύνθετη διαδικασία που περιλαμβάνει διάφορα συστήματα σώματος. Μια σειρά αλλαγών μπορεί να κάνει το ουροποιητικό σύστημα πιο ενεργό. Οι αιτίες που σχετίζονται με τον τρόπο ζωής περιλαμβάνουν την κατανάλωση πολλών υγρών, ειδικά αν περιέχουν καφεΐνη ή αλκοόλ. Τη νύχτα, αυτό μπορεί να διακόψει τον κύκλο ύπνου με πιέσεις για ούρηση. Η συχνή ούρηση μπορεί επίσης να αναπτυχθεί ως συνήθεια. Ωστόσο, το ουροποιητικό πρόβλημα μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι προβλημάτων νεφρού ή ουρητήρα, προβλήματα ουροδόχου κύστης ή άλλης ιατρικής κατάστασης, όπως σακχαρώδης διαβήτης, έμφυτος διαβήτης, εγκυμοσύνη ή προβλήματα προστάτη. Άλλα αίτια ή συναφείς παράγοντες περιλαμβάνουν:

 • Άγχος.
 • Τρόφιμα και ποτά που δρουν ως διουρητικά.
 • Λοίμωξη του ουροποιητικού συστήματος.
 • Διάμεση κυστίτιδα, ένας τύπος φλεγμονής του τοιχώματος της ουροδόχου κύστης.
 • Υπερδραστικό σύνδρομο ουροδόχου κύστης, το οποίο προκαλεί ακούσιες συσπάσεις της ουροδόχου κύστης που οδηγούν το άτομο να αισθανθεί μια ξαφνική ώθηση να πρέπει να ουρήσει.

Τα συμπτώματα του ουροποιητικού προβλήματος

Τα συνηθισμένα συμπτώματα ενός ουροποιητικού προβλήματος περιλαμβάνουν:

 • Κάψιμο με ούρηση. Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα μιας λοίμωξης του ουροποιητικού συστήματος.
 • Συχνή ώθηση για ούρηση χωρίς να μπορείτε να περάσετε πολύ ούρα (συχνότητα).
 • Πόνος στο πλευρό, το οποίο είναι αισθητό ακριβώς κάτω από το κλουβί και πάνω από τη μέση σε μία ή και στις δύο πλευρές της πλάτης.
 • Πυρετός.
 • Επείγουσα ανάγκη για ούρηση (επείγον).
 • Η αίσθηση ότι δεν μπορείτε να αδειάσετε εντελώς την ουροδόχο κύστη.
 • Αίμα στα ούρα. Τα ούρα σας μπορεί να φαίνονται κόκκινα, καφέ ή ροζ. Αίμα στα ούρα μπορεί να εμφανιστεί μετά από έντονη άσκηση, όπως τρέξιμο ή ποδηλασία.
 • Διαρροή ούρων.
 • Ναυτία και έμετος.

Συμβουλές σχετικά με τον τρόπο επίλυσης του ουροποιητικού προβλήματος

Εδώ είναι πώς να λύσουμε το ουροποιητικό πρόβλημα. Το πρώτο σημαντικό πράγμα είναι να πίνετε περισσότερο νερό από το συνηθισμένο, για να βοηθήσετε να ξεπλύνετε τα ούρα. Πρέπει επίσης να αποφύγετε το αλκοόλ και την καφεΐνη. Εάν αισθάνεστε πόνο, λάβετε συμβουλές σχετικά με ποια φάρμακα ανακούφισης πόνου μπορείτε να πάρετε. Συζητήστε με το φαρμακοποιό σας. Μπορεί να μπορείτε να παίρνετε φάρμακα που ονομάζονται ουροποιητικά αλκαλοποιητικά. Αυτά εξαλείφουν τον πόνο της κυστίτιδας και διατίθενται από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή. Αλλά δεν είναι κατάλληλα για όλους, επομένως συμβουλευτείτε πρώτα έναν φαρμακοποιό. Μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν χυμό βακκίνιων για τη θεραπεία ή πρόληψη ουρολογικών προβλημάτων. Δεν υπάρχουν αρκετά στοιχεία από την έρευνα για να υποδηλώνει ότι θα λειτουργήσει, αλλά μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων.

Πώς να λύσετε το ουροποιητικό πρόβλημα: τι να κάνετε στη συνέχεια;

Αν εξακολουθείτε να ανησυχείτε για προβλήματα στα ούρα, πάρτε τα υψηλής ποιότητας συμπληρώματα που έχουν σχεδιαστεί για την επίλυση του ουροποιητικού προβλήματος. Ένα από τα πιο συνιστώμενα συμπληρώματα είναι το Flotrol. Το flotrol είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα υποστήριξης της ουροδόχου κύστης που μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Αυτό το συμπλήρωμα είναι πιο αποτελεσματικό για τη θεραπεία των πιο κοινών συμπτωμάτων του ουροποιητικού προβλήματος, ειδικά εκείνων που σχετίζονται με την υπερδραστήρια ουροδόχο κύστη. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Frotrol, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>