Πώς να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση φυσικά

Καμία γυναίκα δεν καλωσορίζει την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης. Το πρόβλημα είναι ότι είναι αναπόφευκτο. Αλλά εδώ θα μάθετε αρκετούς τρόπους πώς να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση φυσικά. Η εμφάνιση της εμμηνόπαυσης περιλαμβάνει εξάψεις, αϋπνία, αύξηση βάρους, μειωμένη λίμπιντο και άλλα συμπτώματα που προκαλούν χάος. Για τις περισσότερες γυναίκες, η εμμηνόπαυση θα συμβεί μέχρι την ηλικία των 51 ετών. Ωστόσο, η εμμηνόπαυση μπορεί να έρθει νωρίτερα. Οι γυναίκες που τρώνε καθημερινά διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζυμαρικά και ρύζι μπορούν να επιταχύνουν την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης, ενώ μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά ψάρια έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, μπορεί να καθυστερήσει την εμφάνιση της εμμηνόπαυσης κατά 3,3 έτη.

Πώς να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση με τη σωστή διατροφή

Θα μπορούσαν τα τρόφιμα που τρώτε να βοηθήσουν να καθορίσουν πότε ξεκινάτε την εμμηνόπαυση; Θα μπορούσαν, λέει μια νέα επιστημονική μελέτη. Εάν ρωτάτε πώς να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση φυσικά, τρώγοντας τα σωστά τρόφιμα είναι η απάντηση! Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι γυναίκες που έτρωγαν περισσότερα ψάρια και φασόλια και άλλα όσπρια ξεκίνησαν την εμμηνόπαυση σε μεταγενέστερη ηλικία, ενώ οι γυναίκες που έτρωγαν μια διατροφή βαριά σε ζυμαρικά και ρύζι πήραν την εμμηνόπαυση νωρίτερα. Τα αντιοξειδωτικά στα όσπρια (μπιζέλια και φασόλια) και τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ψάρια (σολομός και σκουμπρί) έχουν προστατευτική επίδραση στα αυγά μιας γυναίκας, βοηθώντας ουσιαστικά να τα διατηρήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να καθυστερήσουν την έναρξη της εμμηνόπαυσης. Από την άλλη πλευρά, οι εξευγενισμένες πηγές υδατανθράκων σε μια δίαιτα μπορούν να επιταχύνουν την εμμηνόπαυση, επειδή αυτά τα τρόφιμα ενισχύουν τον κίνδυνο αντίστασης στην ινσουλίνη, που μπορεί να επηρεάσει την παραγωγή ορμονών.

Άλλες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο καθυστέρησης της εμμηνόπαυσης

Η καθυστέρηση στην εμμηνόπαυση δεν αφορά μόνο την κατανάλωση των σωστών τροφών και την αποφυγή ορισμένων τροφίμων. Υπάρχουν πρόσθετες συμβουλές σχετικά με τον τρόπο καθυστέρησης της εμμηνόπαυσης.

  • Groove με τη μουσική: Αυτός είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να έχετε μια καταπληκτική υγιεινή εμμηνόρροια. Απλά βάλτε σε κάποια μουσική, χτυπήστε τα πόδια σας και κυριαρχείτε στο ρυθμό, όπως κανείς δεν βλέπει. Οι γυναίκες είναι δημιουργικά όντα, οπότε η εξεύρεση ενός εξαερισμού για τη δημιουργικότητά σας αναζωογονεί την ορμονική και την εμμηνορροϊκή σας υγεία. Χορεύοντας παίρνει το αίμα σας ρέει και την καρδιά σας άντληση καθώς είναι μια από τις καλύτερες μορφές άσκησης.
  • Άσκηση: Η καθημερινή μισή ώρα καταλήψεων ή τζόκινγκ μπορεί να πραγματοποιήσει τόσο πολύ για την ορμονική σας υγεία! Μην γίνετε τεμπέλης και αρχίστε να εργάζεστε. Συμπιέστε σε 30-40 λεπτά άσκησης ή γιόγκα στο καθημερινό σας πρόγραμμα για να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση.
  • Έχουν σησαμέλαιο: Το σησαμέλαιο είναι γνωστό ότι προκαλεί εμμηνόρροια στις γυναίκες που πάσχουν από εμμηνόπαυση. Έτσι, οι γυναίκες θα πρέπει να συμπεριλάβουν πολλά σησαμέλαιο στη διατροφή τους. Είναι επίσης γνωστή η τακτοποίηση ακανόνιστων περιόδων. Το σησαμέλαιο βοηθά επίσης στη λίπανση των αρθρώσεων.
  • Το άγχος όχι: Από ρεαλιστική άποψη, δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι αποφυγής του άγχους. Όλοι από τις γυναίκες που εργάζονται για να μένουν στο σπίτι moms εμπειρία άγχος και ανησυχία κάποιου είδους. Αυτό που μπορούμε να προτείνουμε είναι να βρούμε τρόπους να το νικήσουμε μέσω της γιόγκα ή του διαλογισμού.

Πάρτε το σπίτι μήνυμα

Η εμμηνόπαυση δεν είναι ασθένεια. Είναι ένα φυσικό κομμάτι της ζωής. Αν και η εμμηνόπαυση είναι αναπόφευκτη, η κατανάλωση της σωστής διατροφής, η τακτική άσκηση και η αποφυγή του άγχους μπορεί να βοηθήσει στην καθυστέρηση. Πειραματιστείτε με τις παραπάνω συμβουλές για να κάνετε την προσπάθειά σας να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση πιο εύκολη και πιο ευχάριστη. Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς να καθυστερήσετε την εμμηνόπαυση φυσικά, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>