Πώς να κάνετε το συκώτι σας υγιές και πάλι μετά από κατάχρηση αλκοόλ

Μπορεί το ήπαρ να επισκευαστεί μετά από χρόνια κατανάλωσης οινοπνεύματος; Ναι μπορεί! Θα σας πούμε πώς να κάνετε το συκώτι σας υγιές και πάλι ακόμα και μετά από μακροχρόνια χρήση αλκοόλ. Μία από τις πιο συχνές και δυνητικά σοβαρές παρενέργειες του αλκοολισμού είναι η ηπατική βλάβη, η οποία, σε σοβαρές περιπτώσεις, μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο. Η συσχέτιση μεταξύ της ηπατικής νόσου και της έντονης κατανάλωσης οινοπνεύματος αναγνωρίστηκε πριν από περισσότερα από 200 χρόνια. Η μακροχρόνια χρήση βαρέων αλκοολών είναι η πλέον διαδεδομένη μόνη αιτία ασθένειας και θανάτου από ασθένειες του ήπατος στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το ήπαρ είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο σε τραυματισμό που σχετίζεται με το αλκοόλ, επειδή είναι ο πρωταρχικός χώρος του μεταβολισμού του αλκοόλ. Όσο πιο σύντομα ένας αλκοολικός σταματά να πίνει, τόσο καλύτερα το σώμα του θα είναι μακροπρόθεσμα. Αυτό είναι το κλειδί για το πώς να κάνετε το συκώτι σας υγιές και πάλι μετά τον αλκοολισμό.

Οι επιδράσεις του αλκοόλ στο ήπαρ

Το συκώτι σπάει το μεγαλύτερο μέρος του αλκοόλ που πίνετε, ώστε να μπορεί να αφαιρεθεί από το σώμα. Το σπάσιμο του αλκοόλ δημιουργεί ουσίες που είναι ακόμη πιο επιβλαβείς από το αλκοόλ. Οι ουσίες αυτές μπορούν να βλάψουν τα ηπατικά κύτταρα και να προκαλέσουν σοβαρή ηπατική νόσο. Το αλκοόλ προκαλεί 4 από τους 5 θανάτους από ηπατική νόσο. Ηπατική νόσος λόγω αλκοόλης περιλαμβάνει:

 • Λιπαρό ήπαρ (στεάτωση).
 • Φλεγμονή του ήπατος (ηπατίτιδα).
 • Οξεία αλκοολική ηπατίτιδα.
 • Καρκίνος του ήπατος (κίρρωση).
 • Ηπατική ανεπάρκεια και θάνατος.

6 τρόποι για να κάνετε το συκώτι σας υγιές και πάλι μετά τον αλκοολισμό

Το ήπαρ είναι το μόνο αναγεννητικό όργανο του σώματός σας. Ίσως γνωρίζετε το γεγονός ότι μερικές σαύρες μπορούν να ξανακάνουν τις ουρές τους. Το ήπαρ λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο. Μπορεί να αναδημιουργηθεί. Αν είχατε αφαιρέσει το 75% του ήπατος σας, θα μπορούσε να αυξηθεί στο πλήρες μέγεθος του. Έτσι, πώς να κάνετε το συκώτι σας υγιές και πάλι και να αντιστρέψετε τις επιπτώσεις του αλκοόλ στο ήπαρ σας; Υπάρχουν έξι πράγματα να κάνουμε!

 • Σταματήστε να πίνετε.

Τα αλκοολούχα ποτά μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα υγείας. Μπορούν να βλάψουν ή να καταστρέψουν τα ηπατικά κύτταρα και να ουλήσουν το ήπαρ σας. Θα πρέπει να κλείσετε εντελώς.

 • Φάτε μια ισορροπημένη διατροφή.

Αποφύγετε τα γεύματα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, τα κορεσμένα λιπαρά, τους εξευγενισμένους υδατάνθρακες (όπως το λευκό ψωμί, το άσπρο ρύζι και τα κανονικά ζυμαρικά) και τα σάκχαρα. Για μια καλά προσαρμοσμένη διατροφή, τρώτε φυτικές ίνες, τις οποίες μπορείτε να προμηθευτείτε από φρέσκα φρούτα, λαχανικά, ψωμιά ολικής αλέσεως, ρύζι και δημητριακά. Επίσης, τρώτε κρέας (αλλά περιορίζετε την ποσότητα του κόκκινου κρέατος), γαλακτοκομικά (χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γάλα και μικρές ποσότητες τυριού) και λίπη (τα καλά λίπη που είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, όπως φυτικά έλαια, ξηροί καρποί, σπόροι και ψάρια). Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη, γι ‘αυτό πίνετε πολύ νερό.

 • Ασκήσου τακτικά.

Όταν ασκείτε με συνέπεια, βοηθάει στην καύση τριγλυκεριδίων για καύσιμα και μπορεί επίσης να μειώσει το λίπος στο ήπαρ.

 • Αποφύγετε τη χρήση παράνομων ναρκωτικών.

Τα παράνομα ναρκωτικά περιλαμβάνουν μαριχουάνα / χασίς, κοκαΐνη (συμπεριλαμβανομένης της ρωγμής), ηρωίνη, παραισθησιογόνα, εισπνοές ή ψυχοθεραπευτικά συνταγογραφούμενα (αναλγητικά, ηρεμιστικά, διεγερτικά και ηρεμιστικά) που χρησιμοποιούνται μη ιατρικά.

 • Αποφύγετε τις τοξίνες.

Οι τοξίνες μπορούν να βλάψουν τα ηπατικά κύτταρα. Περιορίστε την άμεση επαφή με τοξίνες από προϊόντα καθαρισμού και αερολυμάτων, εντομοκτόνα, χημικά και πρόσθετα. Όταν χρησιμοποιείτε αεροζόλ, βεβαιωθείτε ότι το δωμάτιο είναι αεριζόμενο και φορέστε μάσκα. Μην καπνίζετε.

 • Κάντε άλλες υγιεινές αλλαγές στον τρόπο ζωής.

Αυτό σημαίνει ότι δεν καπνίζετε περισσότερο εάν είστε καπνιστής και χάνετε βάρος εάν είστε υπέρβαροι ή παχύσαρκοι. Εκτός από την υπερβολική κατανάλωση οινοπνεύματος, η παχυσαρκία είναι η κύρια αιτία της ηπατικής νόσου, ενώ τα τσιγάρα περιέχουν τοξίνες που θα προσθέσουν στην αποσυνθετική κατάσταση του ήπατος. Η βελτίωση αυτών των περιοχών της ζωής σας εκτός από τη διακοπή της χρήσης αλκοόλ θα δώσει στο ήπαρ σας περισσότερες πιθανότητες να βελτιώσει την υγεία του.

Πάρτε το σωστό συμπλήρωμα

Ένα ακόμα πράγμα που μπορεί να κάνει το συκώτι σας υγιές και πάλι μετά από βαρύ αλκοολισμό παίρνει το σωστό συμπλήρωμα. Και το συμπλήρωμα που συνιστούμε είναι το Liver Support Plus. Το Liver Support Plus είναι ένα συμπλήρωμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθάει στην διατήρηση ενός υγιούς και καλά λειτουργούντος ήπατος μέσω της αυξημένης κυκλοφορίας του αίματος και της πρόληψης των τοξινών από το συκώτι σας. Το Liver Support Plus προστατεύει το συκώτι σας από χημικές ουσίες και επιβλαβείς τοξίνες από το αλκοόλ. Εξασφαλίζει επίσης ότι το πεπτικό σας σύστημα λειτουργεί καλά. Και βοηθά ακόμη και στην αποτροπή αιωρήσεων και καούρα. Το συμπλήρωμα αποτελείται από όλα τα φυσικά συστατικά που είναι ασφαλή στο σώμα σας, περιλαμβάνουν:

 • ρίζα τεύτλων.
 • γαϊδουράγκαθο.
 • Ελάφι.
 • Εκχύλισμα αγκινάρας.

Το Liver Support Plus είναι πραγματικά ένα προϊόν που εξασφαλίζει ότι το συκώτι σας είναι υγιές και λειτουργεί σωστά. Για να μάθετε περισσότερα για το πώς να κάνετε το υγρό σας ήπαρ και πάλι, κάντε κλικ παρακάτω.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>