Πώς να κάνετε την κύστη ωοθηκών στο σπίτι

Οι ωοθηκικές κύστεις είναι μια αρκετά κοινή κατάσταση κατά τη διάρκεια της ωορρηξίας, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά στο πώς να κάνουμε θεραπεία κύστης των ωοθηκών στο σπίτι. Μια κύστη είναι ένας γενικός όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια δομή γεμάτη με υγρό. Οι κύστεις των ωοθηκών είναι σάκοι γεμάτοι με υγρό που σχηματίζονται μέσα ή πάνω στις ωοθήκες μιας γυναίκας. Οι ωοθήκες είναι δύο μικρά όργανα σχήματος φασολιών που αποτελούν μέρος του θηλυκού αναπαραγωγικού συστήματος. Οι γυναίκες έχουν δύο ωοθήκες – μία σε κάθε πλευρά της μήτρας (μήτρα). Οι ωοθηκικές κύστεις μπορεί να επηρεάσουν και τις δύο ωοθήκες ταυτόχρονα ή μπορεί να επηρεάσουν μόνο μία. Πολλές γυναίκες με κύστεις ωοθηκών δεν έχουν συμπτώματα. Οι περισσότερες κύστεις ωοθηκών παρουσιάζουν μικρή ή μηδενική δυσφορία και είναι αβλαβείς. Έτσι, είναι σημαντικό να μάθετε για τη θεραπεία κύστης των ωοθηκών στο σπίτι.

Τύποι κύστεων των ωοθηκών

  • Λειτουργικές κύστεις ωοθηκών.

Μια κύστη ωοθηκών που σχηματίζεται λόγω δυσλειτουργίας ωρίμανσης των ωοθυλακίων είναι γνωστή ως λειτουργική κύστη. Υπάρχουν δύο τύποι λειτουργικών κύστεων: o Φλεγμονή των ωοθυλακίων: Αυτό συμβαίνει όταν το θυλάκιο αποτύχει να σπάσει και απελευθερώσει το ωάριο στην ωορρηξία. Αντίθετα συνεχίζει να αναπτύσσεται, σχηματίζοντας μια κύστη. o Κύστη του Corpus luteum: Μετά την ωορρηξία, μόλις απελευθερωθεί το ωάριο, το θυλάκιο αλλάζει σε αυτό που ονομάζεται ωχρό σώμα. Η ανάπτυξη της κύστεως του ωχρού σώματος συμβαίνει όταν το άνοιγμα του ωοθυλακίου όπου απελευθερώθηκε το αυγό σφραγίζεται και κατόπιν προκαλεί το ωχρό σώμα να συσσωρεύει υγρό και να αναπτύσσεται σε κύστη.

  • Άλλοι τύποι κύστεων των ωοθηκών.

o Δερματοειδής κύστη: Οι κύστεις αυτές θεωρούνται σύνθετες και αναπτύσσονται από κύτταρα που παράγουν ανθρώπινα αυγά. Εξαιτίας αυτού, αυτοί οι τύποι κύστης μπορεί να περιέχουν τρίχες, δόντια ή δέρμα. Είναι σπάνια καρκινικές. o Cystadenomas: Αυτός ο τύπος κύστη αναπτύσσεται από ωοθηκικούς ιστούς και γεμίζει με υγρό ή βλέννα. o Ενδομητρίωμα: Αυτός ο τύπος κυττάρων σχηματίζει όταν τα μετατοπισμένα ενδομητρικά κύτταρα συνδέονται με τις ωοθήκες και σχηματίζουν μια ανάπτυξη (ενδομητρίωση). Αυτός ο τύπος κύστης των ωοθηκών συνήθως ονομάζεται κύστη σοκολάτας. Οι παραπάνω 3 τύποι κύστεων των ωοθηκών μπορεί να προκαλέσουν βλάβη στις ωοθήκες, συμπεριλαμβανομένης της συστροφής, του ουλώδους ιστού και του σχηματισμού συγκόλλησης. Τόσο οι δερματικές κύστεις όσο και τα κυσταδενώματα μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες και μετατοπίσεις των ωοθηκών. Αυτοί οι τύποι κύστεων θεωρούνται πιο περίπλοκοι και συνήθως δεν ανταποκρίνονται καλά στη φυσική θεραπεία κύστης των ωοθηκών στο σπίτι. Είναι καλύτερο να συνεργαστείτε με το γιατρό σας σχετικά με αυτούς τους τύπους κύστεων.

  • Πολυκυστικές ωοθήκες: Μια πολυκυστική ωοθήκη αναπτύσσει πολλές μικρές κύστεις στη σειρά στην επιφάνεια των ωοθηκών, που μοιάζει με ένα σκέλος μαργαριταριών. Οι πολυκυστικές ωοθήκες συσχετίζονται με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Στην περίπτωση πολυκυστικών ωοθηκών, οι ωοθήκες μπορεί να μεγεθυνθούν, συνήθως διπλάσιες από τις κανονικές ωοθήκες.

Το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών μετατρέπεται γρήγορα σε κυρίαρχη ενδοκρινική διαταραχή μεταξύ των γυναικών. Όχι όλες οι γυναίκες που έχουν διαγνωστεί με σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών έχουν ωοθήκες που έχουν αυτούς τους τύπους κύστεων.

Η καλύτερη φυσική θεραπεία κύστης των ωοθηκών στο σπίτι

Ο κύκλος-συγχρονισμός της διατροφής σας είναι ο καλύτερος τρόπος για να διαχειριστείτε κύστεις των ωοθηκών. Τρώγοντας τα σωστά τρόφιμα για τη σωστή φάση του ορμονικού κύκλου θα κρατήσετε τις ορμόνες σας υπό έλεγχο και θα αποτρέψετε την υπερβολική κατανάλωση οιστρογόνων ή χαμηλής προγεστερόνης. Υπάρχουν επίσης ορισμένα τρόφιμα που μπορείτε να προκαταβάλλετε στην καθημερινή σας δίαιτα για να κάνετε αυτό το πρωτόκολλο ακόμα πιο αποτελεσματικό για συρρίκνωση, διαχείριση και πρόληψη κύστεων των ωοθηκών μακροπρόθεσμα.

  • Λαχανικά σταυροειδών και Di-ινδολύλιο Μεθαύριο – λαχανικά όπως βλαστάρια βρυξελλών, λάχανο, μανιτάρια, μπρόκολο, λάχανο περιέχουν Di-Ινδολύλιο Μεθάνιο, το οποίο είναι πολύ αποτελεσματικό στη βοήθεια της διαδικασίας του σώματος και την εξάλειψη της υπερβολικής οιστρογόνου. Αυξήστε την πρόσληψη αυτών των λαχανικών και συμπληρώστε με Di-ινδολύλ μεθάνιο σε μορφή χαπιού καθημερινά.
  • Ζυμωμένα τρόφιμα – το ξινολάχανο και το kimchi και τα τουρσιά θα βοηθήσουν το σώμα σας να ασχοληθεί και να διαχειριστεί τα οιστρογόνα. Ένα συγκεκριμένο σύνολο βακτηρίων του εντέρου και πιο συγκεκριμένα ορισμένα βακτηριακά γονίδια, που ονομάζονται εστρολοβολώματα, παράγουν ένα βασικό ένζυμο που βοηθάει στον μεταβολισμό των οιστρογόνων.

Το έντερο σας είναι μέρος του συστήματος απομάκρυνσης που είναι ζωτικής σημασίας για την απομάκρυνση ορμονών από το σώμα. Τα ζυμωμένα τρόφιμα είναι υπέροχα για την υγεία των εντέρων.

  • Τροφές γεμάτες με ίνες – οι ίνες βοηθούν το ήπαρ και το πεπτικό σας σύστημα να μετακινηθούν και να αποβάλουν την υπερβολική ποσότητα οιστρογόνων από το σώμα σας. Τα καλύτερα τρόφιμα γεμάτα με ίνες για την αποτροπή της κυριαρχίας των οιστρογόνων είναι τα αχλάδια και οι σπόροι λίνου. Οι σπόροι λίνου περιέχουν λιγνάνη που εμποδίζει το σώμα να απορροφήσει την περίσσεια οιστρογόνων.

συμπέρασμα

Οι ωοθηκικές κύστεις είναι σάκοι ή θύλακες γεμάτοι με ρευστά που μπορούν να αναπτυχθούν μέσα ή πάνω στην επιφάνεια μιας ωοθήκης. Ενώ οι περισσότερες κύστεις ωοθηκών εμφανίζονται κανονικά κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, οι παθολογικές κύστεις μπορεί να είναι καρκινικές. Πολλές φορές οι κύστεις ωοθηκών εξαφανίζονται μόνοι τους. Ωστόσο, αν προκαλούν ενόχληση, μπορείτε να δοκιμάσετε την κύστη ωοθηκών στο σπίτι όπως εξηγείται σε αυτό το άρθρο. Η θεραπεία μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων και στη συρρίκνωση του μεγέθους τους. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν δοκιμάσετε τη θεραπεία. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την θεραπεία κύστεων των ωοθηκών στο σπίτι, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>