Πώς να θεραπεύσει το ροχαλητό στο σπίτι

Εάν είστε έτοιμοι να τερματίσετε το ροχαλητό σας, τότε διαβάστε αυτό το άρθρο για να μάθετε μερικούς φυσικούς τρόπους πώς να θεραπεύσετε το ροχαλητό στο σπίτι. Περίπου 90 εκατομμύρια Αμερικανοί ροχαλίζουν όταν κοιμούνται και 37 εκατομμύρια άνθρωποι αναφέρουν ότι τους επηρεάζει νυχτικά. Στον απλούστερο ορισμό, ο ροχαλητός συμβαίνει ως αποτέλεσμα του συμπιεσμένου αέρα μέσω ενός στενού ή μπλοκαρισμένου αεραγωγού. Και όσο περισσότερο ροχαλάτε, τόσο χειρότερο γίνεται. Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα, όπως το ροχαλητό μόνο – είναι μια συνέχεια. Στην πραγματικότητα, το βαρύ ροχαλητό και η άπνοια ύπνου μπορεί να συνδέονται με τη μνήμη και την παρακμή της σκέψης σε μικρότερη ηλικία. Δεδομένου ότι οι πάσχοντες ακινητοποιούν αναγκαστικά την αναπνοή κατά τη διάρκεια της νύχτας, η άπνοια ύπνου είναι μια σοβαρή διαταραχή που απαιτεί ιατρική φροντίδα. Αλλά εάν είστε πραγματικά έτοιμοι να τερματίσετε το ροχαλητό, μάθετε τους ακόλουθους τρόπους πώς να θεραπεύσετε το ροχαλητό φυσικά για μια πιο ήρεμη ύπνο.

8 φυσικοί τρόποι πώς να θεραπεύσει το ροχαλητό

Αν και το ροχαλητό μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα, δεν είναι το τέλος του κόσμου. Το ροχαλητό μπορεί συχνά να αντιμετωπιστεί με λίγους φυσικούς τρόπους. Εδώ είναι πώς να θεραπεύσει το ροχαλητό φυσικά στο σπίτι.

 1. Αλλαγή θέσης ύπνου: Είναι πολύ πιθανότερο να ροχαλίζετε αν κοιμάστε στην πλάτη σας. Ως εκ τούτου, η μάθηση για ύπνο από την πλευρά σας μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.
 2. Χάνοντας βάρος: Το υπερβολικό βάρος συμβάλλει στο ροχαλητό. Χάνοντας ακόμη λίγα κιλά μπορεί να βοηθήσει και να χάσει το 10% του σωματικού βάρους σας θα μπορούσε να κάνει όλη τη διαφορά.
 3. Αποφύγετε το αλκοόλ: Το αλκοόλ χαλαρώνει τους αεραγωγούς, γι ‘αυτό αποφύγετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι άνδρες δεν πρέπει να έχουν περισσότερα από δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα, γυναίκες όχι περισσότερες από μία – και να κάνουν το τελευταίο σας ποτό τουλάχιστον τέσσερις ώρες πριν από τον ύπνο. Φυσικά, δεν προτιμάται καθόλου αλκοόλ.
 4. Μην καπνίζετε: Το κάπνισμα είναι η κύρια αιτία αναπνευστικών προβλημάτων και ερεθισμών που μπορεί να προκαλέσουν ροχαλητό.
 5. Πρακτική άσκηση καλύτερης υγιεινής του ύπνου: Το ροχαλητό μπορεί συχνά να είναι αποτέλεσμα στέρησης ύπνου και έλλειψης υγιεινής του ύπνου. Η διατήρηση μιας σωστής ρουτίνας για την κατάκλιση μπορεί να μετριάσει τα περισσότερα από τα προβλήματα. Έχοντας ένα σταθερό πρόγραμμα ύπνου, αποφεύγοντας τον καφέ και τη νικοτίνη, και λαμβάνοντας σύντομα NAP είναι μερικοί από τους τρόπους για να επιτύχουν ποιοτικό ύπνο και να μειώσουν το ροχαλητό.
 6. Αλλαγή μαξιλαριών: Τα μαξιλάρια και τα φύλλα πρέπει να αλλάζονται τακτικά και να διατηρούνται καθαρές όλη την ώρα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι τα μαξιλάρια κρατούν το κεφάλι και το λαιμό σας σωστά στηριζόμενοι. Εάν είναι δυνατόν, τοποθετήστε δύο ή τρία μαξιλάρια για να κρατήσετε το κεφάλι σας ανυψωμένο ενώ κοιμάστε.
 7. Ζεστό ντους: Η ζεστασιά βοηθά στην αποφυγή εμπλοκών στον αεραγωγό, απομακρύνει τη συμφόρηση και διευκολύνει την αναπνευστική δυσχέρεια. Εκτός αυτού, ένα ζεστό μπάνιο ή ντους θα σας βοηθήσει επίσης να κοιμηθείτε βαθύτερα. Αυτό θα μπορούσε να βοηθήσει να μειώσει το ροχαλητό που αρχίζει στη μύτη.
 8. Διαμονή ενυδατωμένη: Η αφυδάτωση μπορεί να είναι ένας από τους μεγαλύτερους λόγους πίσω από το ροχαλητό μερικές φορές. Η κατανάλωση αρκετού νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας συχνά μειώνει το ροχαλητό στους αφυδατωμένους ανθρώπους. Ωστόσο, το πόσιμο πολύ νερό πριν από τον ύπνο δεν συνιστάται επειδή θα σας κάνει μόνο να σηκωθείτε για το μπάνιο.

Πώς να θεραπεύσετε το ροχαλητό στο σπίτι: άλλες θεραπείες στο σπίτι για να δοκιμάσετε

Σε περίπτωση που είστε μόλις ήπιος snorer, μπορείτε να δοκιμάσετε αυτά τα τρία φυσικά θεραπείες σπίτι, η οποία θα οδηγήσει σε μια καλή νύχτα όχι μόνο για σας, αλλά και για το σύντροφο σας κρεβάτι.

 • Τζίντζερ και τσάι μέλι: Το τζίντζερ δρα ως αντιφλεγμονώδης και αντιβακτηριακός παράγοντας και αυξάνει την έκκριση σάλιου, που καταπραΰνει το λαιμό και παρέχει ανακούφιση από το ροχαλητό. Το πόσιμο τζίντζερ και το τσάι μέλις δύο φορές την ημέρα είναι ιδανικά για να απαλλαγούμε από το πρόβλημα της ροχαλητό.
 • Γάλα σόγιας: Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μπορούν επίσης να προκαλέσουν ροχαλητό καθώς αυξάνουν το φλέγμα. Αυτό συμβαίνει επειδή μερικές συγκεκριμένες πρωτεΐνες γάλακτος αγελάδας μπορούν να προκαλέσουν ήπια έως σοβαρή αλλεργική αντίδραση, οι οποίες προάγουν τη συμφόρηση και κλείνουν τις ρινικές διόδους και αυξάνουν το ροχαλητό. Αντικαταστήστε το αγελαδινό σας γάλα με γάλα σόγιας ή μη γαλακτοκομικό γάλα για ανακούφιση.
 • Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο: Αποσπάστε λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο πριν πάτε για ύπνο μπορεί επίσης να εξομαλύνει τους αεραγωγούς. Αποτρέπει επίσης τους μυς του λαιμού να μπλοκάρουν το λαιμό όταν κοιμάστε.

συμπέρασμα

Ωστόσο, το ροχαλητό μπορεί να φαίνεται αβλαβές μπορεί να αποτελεί ένδειξη σοβαρής υποκείμενης κατάστασης υγείας. Μπορεί ακόμη και να σας επηρεάζει με τρόπους που μπορεί να μην είναι εμφανείς – όπως να επηρεάσετε την ποιότητα του ύπνου σας, να μειώσετε τις δυνατότητές σας να επικεντρωθείτε στην εργασία ή ακόμη και να επηρεάσετε τη σχέση σας με τον σύντροφό σας. Έτσι, μπορείτε να μοιραστείτε τις συμβουλές για το πώς να θεραπεύσετε το ροχαλητό που παρουσιάζεται σε αυτό το άρθρο με τους φίλους σας και στα κοινωνικά σας δίκτυα. Ευτυχισμένος ύπνος!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>