Πώς να επιλέξετε το καλύτερο συμπλήρωμα CLA

Εάν προσπαθείτε να χάσετε λίπος στο σώμα και να χτίσετε άπαχο μυ, αυτό που χρειάζεστε είναι το καλύτερο συμπλήρωμα CLA. Να είστε προσεκτικοί επειδή δεν είναι όλα τα συμπληρώματα CLA γίνονται εξίσου. Το CLA, επίσης γνωστό ως συζευγμένο λινολεϊκό οξύ, είναι ένα φυσικώς απαντώμενο λιπαρό οξύ. Θεωρείται “καλό λίπος” και συνήθως υπάρχει στο βόειο κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά σε πολύ μικρές ποσότητες. Το CLA είναι επίσης ένα τρανς λίπος, το οποίο ενώ τα τρανς λιπαρά χαρακτηρίζονται συνήθως ως «κακά λίπη», το CLA χρησιμοποιείται στην πραγματικότητα ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους όταν συνδυάζεται με δίαιτα και άσκηση. Το συμπλήρωμα λειτουργεί βοηθώντας το σώμα να μετατρέψει αποτελεσματικότερα την τροφή σε ενέργεια. Πιο επιστημονικά, το CLA βοηθά στη διακοπή της λιλοπρωτεϊνικής λιπάσης, η οποία είναι ένα ένζυμο που διασπά το λίπος και το αποθηκεύει στο σώμα σας. Επειδή το CLA μπλοκάρει τη λιλοπρωτεϊνική λιπάση, το σώμα σας αποθηκεύει λιγότερο λίπος.

Τα πλεονεκτήματα του συμπληρώματος CLA

Το καλύτερο συμπλήρωμα CLA θα είναι σε θέση να αυξήσει το μεταβολικό σας ρυθμό, επιτρέποντας στο σώμα σας να μετατρέψει καλύτερα τα τρόφιμα σε ενέργεια και να μειώσει το σωματικό λίπος. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την απώλεια μυών επειδή το CLA μειώνει μόνο το σωματικό λίπος και όχι το σωματικό βάρος. Βασικά, αποτρέπει την ανάπτυξη των λιπωδών κυττάρων και βελτιώνει την αναλογία μυών προς λίπος του σώματός σας. Πέρα από τη συμβολή στη συρρίκνωση της μέσης σας, το CLA μπορεί να προσφέρει και άλλα οφέλη για την υγεία. Η ικανότητά του να μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου είναι ιδιαίτερα το άνοιγμα των ματιών. Το CLA έχει την ικανότητα να καταπολεμά την καρκινογένεση πολλαπλών σταδίων. Μπορεί να αποτρέψει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων σε διάφορες περιοχές του σώματος. Ακόμα δεν εντυπωσιάστηκα; Το CLA έχει τη δυνατότητα να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων επίσης. Οι καρδιακές παθήσεις είναι η κύρια αιτία θανάτου παγκοσμίως. Ευτυχώς, το CLA μπορεί να προάγει την υγεία της καρδιάς. Για να το ξεπεράσετε, τα υψηλά επίπεδα CLA θα μειώσουν τον κίνδυνο να πάσχετε από διαβήτη τύπου 2. Για να ανακεφαλαιώσετε, το καλύτερο συμπλήρωμα CLA μπορεί να σας βοηθήσει αποτελεσματικά:

 • Αυξήστε τον μεταβολισμό σας.
 • Καιω λιπος.
 • Προώθηση της άλιπης ανάπτυξης των μυών.
 • Μειώστε τον κίνδυνο καρκίνου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2.

Επιλέγοντας το καλύτερο συμπλήρωμα CLA

Όπως έχουμε πει πριν, δεν είναι όλα τα συμπληρώματα CLA γίνονται εξίσου όμως. Για να βεβαιωθείτε ότι έχετε το καλύτερο συμπλήρωμα CLA:

 • Αποφύγετε το συμπλήρωμα CLA που γίνεται στην Κίνα.
 • Ψάξτε για συμπλήρωμα που γίνεται στις ΗΠΑ.
 • Βεβαιωθείτε ότι η ημερομηνία παρασκευής παρατίθεται.
 • Επιλέξτε το CLA που έχει γίνει σύμφωνα με τις ορθές πρακτικές παρασκευής.
 • Πιστοποίηση τρίτου μέρους.
 • Μη γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί.
 • Έχετε εγγυημένα ελάχιστα ποσά CLA (τουλάχιστον 70%).
 • Δεν είναι κατάλληλα μείγματα.

Ποσότητα CLA

Για να έχετε το καλύτερο συμπλήρωμα CLA, πρέπει επίσης να εξετάσετε το ποσό. Είναι επειδή κάθε εμπορικό σήμα έχει συνήθως διαφορετικές ποσότητες ενεργού CLA. Σύμφωνα με πολλούς γκουρού διατροφής και απώλειας βάρους, το καλύτερο συμπλήρωμα CLA θα πρέπει να περιέχει 1000mg ενεργού CLA. 1000 mg CLA προτείνεται να λαμβάνεται πριν από τα γεύματα, τρεις φορές την ημέρα. Μέχρι σήμερα, φαίνεται να μην υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία ή σοβαρές παρενέργειες που σχετίζονται με τη συμπλήρωση CLA. Το συμπλήρωμα CLA είναι πραγματικά κάτι που μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, αλλά σίγουρα δεν θα αντισταθμίσει τις κακές διατροφικές συνήθειες ή την έλλειψη άσκησης. Το CLA βοηθάει τους ανθρώπους που κάνουν δίαιτα και ασκούν. Αυτό το συμπλήρωμα θα δώσει βελτιωμένα αποτελέσματα που διευκολύνουν τους ανθρώπους να κολλήσουν με τη διατροφή και την άσκησή τους. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς μπορείτε να αξιοποιήσετε στο έπακρο ένα συμπλήρωμα CLA και να μεγιστοποιήσετε την αποτελεσματικότητά του, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>