Πώς να επιλέξετε ποτά αθλητικής διατροφής

Τα αθλητικά ποτά μπορούν να βελτιώσουν την απόδοση των αθλητών. Η αποτελεσματικότητα των αθλητικών ποτών διατροφής συνήθως διαρκεί περίπου 2 ώρες. Οι κύριες λειτουργίες των αθλητικών ποτών διατροφής είναι ότι βοηθούν στην ενυδάτωση των αθλητών, παρέχουν ενέργεια υδατανθράκων και αντικαθιστούν τους ηλεκτρολύτες που χάνονται στον ιδρώτα. Τα ποτά είναι δημοφιλή μεταξύ των αθλητών που συμμετέχουν σε αθλήματα αντοχής. Αλλά με όλα τα ποτά εκεί έξω, πώς ξέρετε ποιο να επιλέξετε;

Τύποι αθλητικών ποτών διατροφής

Γενικά, υπάρχουν 3 τύποι αθλητικών ποτών διατροφής:

  • Υποτονικό ποτό.

Περιέχει λιγότερα από 4g υδατάνθρακες ανά 100ml και έχει χαμηλή οσμωτική πίεση. Αυτό προορίζεται ως σβήσιμο δίψας. Τα υποτονικά ποτά δίνουν στον αθλητή λίγη ενέργεια με τη μορφή σακχάρων. Ένα υποτονικό αθλητικό ποτό απορροφάται από το σώμα πιο γρήγορα από το νερό. Ιδανικό για μικρότερη ή λιγότερο έντονη άσκηση.

  • Ισοτονικό ποτό.

Περιέχει μεταξύ 4g και 8g υδατανθράκων ανά 100ml και έχει περίπου την ίδια οσμωτική πίεση με τα σωματικά υγρά. Ένα ισότονο ποτό λαμβάνεται από το σώμα περίπου το ίδιο γρήγορα με το νερό. Σκοπός είναι να εξουδετερώνει τη δίψα και να παρέχει ενέργεια στο σώμα. Ιδανικό για αθλήματα αντοχής όπως μαραθώνιοι και υπερμαραθώνες.

  • Υπερωτονικό ποτό.

Έχει γενικά περισσότερες από 8g υδατάνθρακες ανά 100ml και μεγαλύτερη οσμωτική πίεση από τα σωματικά υγρά. Προορίζεται κυρίως για την παροχή ενέργειας. Το αποτέλεσμα της απόσβεσης δίψας είναι δευτερεύον. Τα υπερτονικά ποτά απορροφώνται πιο αργά από το νερό. Ιδανικό για χρήση 30 έως 60 λεπτά πριν από τον αθλητισμό / προπόνηση / άσκηση και αμέσως μετά τον αθλητισμό / προπόνηση / άσκηση. Τα υπερπενικά ποτά είναι επίσης χρήσιμα για τους αθλητές που βρίσκουν ότι χρειάζονται λίγο περισσότερη ενέργεια κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους.

Επιλέγοντας τα σωστά αθλητικά ποτά

Κατά την επιλογή αθλητικών ποτών διατροφής, λάβετε υπόψη σας τα εξής:

  • Το νερό πρέπει να αναφέρεται πρώτα στον κατάλογο των συστατικών, καθώς αυτό είναι το πιο σημαντικό συστατικό: Αποφύγετε τα αφρώδη ή ανθρακούχα ποτά για να αποφύγετε τη φούσκωμα και την ταλαιπωρία.
  • Νάτριο: Το ποτό πρέπει να περιέχει περίπου 50-150 χιλιοστόγραμμα νατρίου ανά μερίδα 8 ουγκιών.
  • Κάλιο: Αναζητήστε 20-50 χιλιοστόγραμμα κάλιο ανά μερίδα 8 ουγκιών.
  • Υδατάνθρακες: Όταν συμμετέχετε σε αθλητικά γεγονότα αντοχής ή σε αθλήματα stop-and-go υψηλής έντασης. καταναλώνοντας μεταξύ 30-60 γραμμάρια υδατανθράκων για κάθε ώρα δραστηριότητας έχει αποδειχθεί ότι βελτιώνει την απόδοση, παρατείνει την εξάντληση και καθυστερεί την κόπωση. Αυτό λειτουργεί σε περίπου 13-19 γραμμάρια υδατανθράκων ανά 8 ουγκιά σερβίρισμα.

Σημείωση: Ορισμένοι τύποι αθλητικών ποτών μπορεί να προκαλέσουν δυσφορία στο στομάχι και πεπτικό άγχος, οπότε είναι πολύ σημαντικό να δοκιμάσετε ένα αθλητικό ποτό κατά τη διάρκεια της προπόνησης για να δείτε πώς το σώμα σας αποκρίνεται πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν κατά τη διάρκεια αγώνα ή ανταγωνισμού.

Η καλύτερη εναλλακτική λύση στα αθλητικά ποτά διατροφής

Διάφορα αθλητικά ποτά έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά για τη βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών. Ωστόσο, υπάρχουν αναφορές ότι μερικά από τα ποτά προκαλούν αθλητές να βιώσουν στομαχικές διαταραχές και πεπτικές διαταραχές. Εν τω μεταξύ, ορισμένοι αθλητές λένε ότι τα αθλητικά ποτά που καταναλώνουν προκαλούν καρδιακό παλμό και δίνουν προβλήματα στους νεφρούς τους. Στην πραγματικότητα, η πλειοψηφία των αθλητικών ποτών διατροφής βασίζεται στην τόνωση του σώματός σας, και η πλειονότητα αυτών έχει καφεΐνη. Αν είστε ευαίσθητοι στην καφεΐνη, τότε ίσως να είστε πιο κατάλληλοι για να πάρετε το συμπλήρωμα BlackWolfWorkout που χρησιμοποιεί Taurine ως κύριο συστατικό αντί για καφεΐνη. Το συμπλήρωμα BlackWolfWorkout υπερβαίνει κατά πολύ την ποιότητα άλλων προϊόντων, είναι σε θέση να ενισχύσει κάθε πτυχή της προπόνησής σας που τελικά σας οδηγεί στην κορυφαία απόδοση στο αθλητικό πεδίο. Το BlackWolfWorkout είναι ένα σύνολο 3 συμπληρωμάτων: πριν την προπόνηση, κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και μετά την προπόνηση. Είστε ελεύθεροι να επιλέγετε από τους τύπους προ, ενδο και μετά την προπόνηση για να επιτύχετε τους αθλητικούς στόχους σας. Η φόρμουλα πριν την προπόνηση ενισχύει την αντοχή, την ενέργεια και την εστίαση. Η ενδο φόρμουλα μεγιστοποιεί το ρυθμό της προπόνησής σας αυξάνοντας τη δύναμη, τη ροή του αίματος και την αντοχή. Ο τύπος μετά την προπόνηση μειώνει τους χρόνους αποκατάστασης και διατηρεί τα κέρδη σας. Το BlackWolfWorkout λειτουργεί βελτιώνοντας τη ροή αίματος και την αντοχή σας για να είστε υπερήφανοι για τα αποτελέσματά σας. Το συμπλήρωμα μειώνει την ανάκτηση παρέχοντας στο σώμα σας πρωτεΐνες για καλύτερη ανάπτυξη μυών. Τα συμπληρώματα BlackWolfWorkout γίνονται με τη χρήση της εγκεκριμένης από την FDA παρασκευής. Λόγω των φυσικών συστατικών, οι παρενέργειες είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Το BlackWolfWorkout υπόσχεται να βελτιώσει την εστίαση, την αντοχή και την ενέργεια για να σας προετοιμάσει για προπόνηση και ανταγωνισμό. Αν θέλετε να μάθετε τον πλήρη κατάλογο των ισχυρών συστατικών στο BlackWolfWorkout, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>