Πώς να ελέγξετε τη στειρότητα στη γυναίκα

Όταν μια γυναίκα έχει αποτύχει να επιτύχει την εγκυμοσύνη μετά από ένα χρόνο, πρέπει να μάθει πώς να ελέγχει τη στειρότητα. Αν θέλετε να μάθετε πώς να ελέγχετε τη στειρότητα, να μιλάτε σε γιατρό και να περάσετε από τις δοκιμές γονιμότητας είναι ο καλύτερος τρόπος. Με τις δοκιμές γονιμότητας, θα ξέρετε εάν είστε υπογόνιμος και μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε την αιτία.

Πώς να ελέγξετε τη στειρότητα: πηγαίνετε σε γιατρό

Δεν μπορούμε να σας πούμε ακριβώς πώς να ελέγξετε για τη στειρότητα από τον εαυτό σας, διότι είναι μάλλον δύσκολο. Συχνά δεν υπάρχουν ενδείξεις υπογονιμότητας, εκτός από το γεγονός ότι δεν μπορεί να μείνει έγκυος. Ο μόνος τρόπος για να γνωρίζετε σίγουρα είναι να συναντήσετε έναν γιατρό και να κάνετε τεστ γονιμότητας. Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος για περισσότερο από 1 χρόνο και δεν έχετε τύχη, είναι καλή ιδέα να μιλήσετε με έναν γιατρό σχετικά με τις εξετάσεις υπογονιμότητας. Ωστόσο, μην περιμένετε ένα χρόνο για να μιλήσετε με το γιατρό σας εάν έχετε ορισμένα προβλήματα υγείας, όπως έκτοπη κύηση, ακανόνιστες περιόδους και επαναλαμβανόμενες αποβολές.

Πώς να ελέγξετε τη στειρότητα: δοκιμές γονιμότητας

Εάν δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος σε εύλογο χρονικό διάστημα, ζητήστε βοήθεια από το γιατρό σας για εξετάσεις γονιμότητας. Μόνο ο γιατρός σας γνωρίζει τον καλύτερο τρόπο για τον έλεγχο της στειρότητας. Οι δοκιμές γονιμότητας μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Δοκιμές ωορρηξίας.

Ένα οικείο, εξωχρηματιστηριακό κιτ πρόβλεψης ωορρηξίας ανιχνεύει την αύξηση της ωχρινοποιητικής ορμόνης που εμφανίζεται πριν από την ωορρηξία. Μια εξέταση αίματος για την προγεστερόνη – μια ορμόνη που παράγεται μετά την ωορρηξία – μπορεί επίσης να τεκμηριώνει ότι έχετε ωορρηξία. Άλλα επίπεδα ορμονών, όπως η προλακτίνη, μπορούν επίσης να ελεγχθούν.

 • Υστεροσαλπιγγογραφία.

Κατά τη διάρκεια της υστεροσαλπιγγογραφίας, η ένεση ακτίνων Χ εισάγεται στη μήτρα σας και λαμβάνεται μια ακτινογραφία για την ανίχνευση ανωμαλιών στην κοιλότητα της μήτρας. Η δοκιμή καθορίζει επίσης εάν το υγρό διέρχεται από τη μήτρα και διαρρέει από τους σάλπιγγες. Εάν εντοπιστούν ανωμαλίες, πιθανόν θα χρειαστείτε περαιτέρω αξιολόγηση. Σε μερικές γυναίκες, η ίδια η δοκιμή μπορεί να βελτιώσει τη γονιμότητα, πιθανώς με έξαψη και άνοιγμα των σαλπίγγων.

 • Έλεγχος αποθεμάτων ωοθηκών.

Αυτές οι δοκιμές συμβάλλουν στον προσδιορισμό της ποιότητας και της ποσότητας των αυγών που είναι διαθέσιμα για την ωορρηξία. Οι γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο εξαντλημένης παροχής αυγών – συμπεριλαμβανομένων των γυναικών ηλικίας άνω των 35 ετών – ενδέχεται να έχουν αυτή τη σειρά εξετάσεων αίματος και απεικόνισης.

 • Άλλες δοκιμές ορμονών.

Άλλες ορμονικές δοκιμές ελέγχουν τα επίπεδα των ωορρηκτικών ορμονών καθώς και των ορμονών του θυρεοειδούς και της υπόφυσης που ελέγχουν τις αναπαραγωγικές διεργασίες.

 • Δοκιμές απεικόνισης.

Ο πυελικός υπερηχογράφος εξετάζει τη νόσο της μήτρας ή της σάλπιγγας. Μερικές φορές χρησιμοποιείται μια υστεροσκόπηση για να δείτε λεπτομέρειες μέσα στη μήτρα που δεν μπορούν να παρατηρηθούν σε κανονικό υπερηχογράφημα.

Θεραπεία για γυναικεία στειρότητα

Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα γονιμότητας, η θεραπεία που σας προσφέρεται εξαρτάται από το τι προκαλεί το πρόβλημα και ποια είναι διαθέσιμη από εσάς η τοπική κλινική ομάδα ανάθεσης. Υπάρχουν 3 κύριοι τύποι θεραπείας γονιμότητας:

 • Φάρμακα
 • Χειρουργικές διαδικασίες
 • Υποβοηθούμενη σύλληψη – συμπεριλαμβανομένης της ενδομήτριας γονιμοποίησης και της γονιμοποίησης in vitro.

Η υπογονιμότητα είναι μια περίπλοκη διαταραχή, η θεραπεία συνεπάγεται σημαντικές οικονομικές, σωματικές, ψυχολογικές και χρονικές δεσμεύσεις. Εάν αυτό που θέλετε είναι προσιτή, εύκολη και φυσική θεραπεία στειρότητας, αλλά έχει υψηλή αποτελεσματικότητα, τότε θα πρέπει να εξετάσετε το βιβλίο PregnancyMiracle. PregnancyMiracle είναι ένα φοβερό ηλεκτρονικό βιβλίο θεραπείας υπογονιμότητας από τη Λίζα Όλσον. Είναι επίσης το πιο δημοφιλές βιβλίο εγκυμοσύνης στην ιστορία του Διαδικτύου για κάποιο λόγο. Χιλιάδες κυρίες σχεδόν οποιασδήποτε ηλικίας έχουν αναστρέψει εντελώς οποιαδήποτε προβλήματα στειρότητας που είχαν και είχαν φυσιολογικά έγκυο, χωρίς ναρκωτικά, επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, απλά με τη χρήση της κλινικά αποδεδειγμένης, επιστημονικά ακριβής βήμα προς βήμα μεθόδου που βρέθηκε στο βιβλίο PregnancyMiracle.

 • Το PregnancyMiracle δεν θα σας πει μόνο πώς να ελέγξετε τη στειρότητα. θα θεραπεύσει το πρόβλημα της υπογονιμότητας. Σας δείχνει ακριβώς γιατί πρέπει να διορθώσετε το εσωτερικό πρόβλημα που εμποδίζει τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος και στη συνέχεια να σας δείξει ακριβώς πώς να το κάνετε.
 • Το PregnancyMiracle είναι το πιο λεπτομερές βιβλίο για την εγκυμοσύνη και τη στειρότητα που βασίζεται στην αρχαία κινεζική ιατρική και την ολιστική υγεία.
 • Το PregnancyMiracle είναι μια ολοκληρωμένη ολιστική λύση που στοχεύει στην εξάλειψη της ρίζας των προβλημάτων στειρότητας και εξασφαλίζει την έγκαιρη εγκυμοσύνη σας. Απαιτεί μόνο τη δουλειά και την επιμονή σας για να ολοκληρώσετε το πρόγραμμα.

Το PregnancyMiracle θα είναι μία από τις καλύτερες επενδύσεις που έχετε κάνει ποτέ στη ζωή σας. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του PregnancyMiracle για να μάθετε περισσότερα σχετικά με αυτό το βιβλίο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>