Πώς να βελτιώσετε τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος

Το ήπαρ είναι ένα από τα σημαντικότερα όλων των ζωτικών οργάνων μας. Σε αυτό το άρθρο, θα μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργία του ήπατος φυσικά. Το ήπαρ είναι το μεγαλύτερο εσωτερικό όργανο στο σώμα. Ο πιο γνωστός ρόλος του είναι αυτός του συλλέκτη σκουπιδιών – σε έναν κόσμο γεμάτο με τοξίνες, είναι η δουλειά του ήπατος να σπάσει τα μολυσματικά που έρχονται στο δρόμο μας και να τα προετοιμάσουμε για να συνοδεύσουμε από το σώμα. Στην ιδανική περίπτωση, το ήπαρ θα μπορούσε να επεξεργαστεί όλες τις τοξίνες που συναντάμε, αλλά λόγω του τεράστιου όγκου των βιομηχανικών χημικών ουσιών και των ρύπων που εκθέτουμε σήμερα, η φυσική ικανότητα του ήπατος να αποτοξινώνει μπορεί να έχει πρόβλημα στην τήρηση. Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να βελτιώσετε τη λειτουργία του ήπατος φυσικά, διαβάστε το!

Τι βλάπτει το συκώτι;

Τα πιο επιβλαβή πράγματα για την υγεία του ήπατος περιλαμβάνουν αλκοόλ, κακή διατροφή, περιβαλλοντικές τοξίνες και μολυσματικούς οργανισμούς. Το αλκοόλ και η κακή διατροφή βλάπτουν το ήπαρ. Το αλκοόλ πρέπει να περάσει από τον κύκλο αποτοξίνωσης του ήπατος για να μεταβολιστεί και να απενεργοποιηθεί στο σώμα. Η χρόνια κατανάλωση αλκοόλ εξαντλεί το συκώτι πολύτιμων γλουταθειών, ενώσεων θείου και μεθυλιωτικών στοιχείων όπως ψευδάργυρο, ριβοφλαβίνη, Β6, φολικό και Β12. Η κακή σηματοδότηση του σακχάρου στο αίμα και μια δίαιτα υψηλής περιεκτικότητας σε επεξεργασμένα τρόφιμα που περιέχουν τοξικά πρόσθετα, συντηρητικά, φυτοφάρμακα και γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς αποστρέφουν το ήπαρ πολύτιμων γλουταθειών, ενώσεων θείου και μεθυλιωτικών στοιχείων. Συχνά οι άνθρωποι που καταναλώνουν δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ και επεξεργασμένα τρόφιμα δεν καταναλώνουν τα βασικά θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται για να παράγουν γλουταθειόνη, σουλφοντερφερόσες και παράγοντες μεθυλίωσης. Η έκθεση σε περιβαλλοντικές τοξίνες και χημικές ουσίες μπορεί επίσης να βλάψει το ήπαρ. Αυτές οι χημικές ουσίες περιλαμβάνουν ξυλόλιο, βενζόλιο, υποπροϊόντα απολυμαντικών, βαρέα μέταλλα, παρασιτοκτόνα και καπνό τσιγάρων. Οι μολυσματικοί οργανισμοί αποτελούν κύρια αιτία του στρες και της φλεγμονής του ήπατος. Οι πιο γνωστοί οργανισμοί είναι οι ιοί ηπατίτιδας με τους ιούς της ηπατίτιδας Β & C να είναι οι πιο επικίνδυνοι. Ένα ανθυγιεινό ήπαρ μπορεί να οδηγήσει σε κόπωση, πονοκεφάλους, αλλεργίες, κακή αναπνοή, δερματικά προβλήματα και αύξηση βάρους. Επομένως, φροντίστε το να έχετε τρόφιμα για υγιές ήπαρ και ακολουθώντας έναν υγιεινό τρόπο ζωής. Αλλά εάν το ήπαρ σας έχει ήδη βλάψει, μπορείτε να βελτιώσετε τη φυσιολογική λειτουργία του ήπατος.

Οι τρόποι με τους οποίους μπορεί να βελτιωθεί η φυσιολογική λειτουργία του ήπατος

Η ζωή εξαρτάται από το συκώτι! Το συκώτι σας έχει πολλές λειτουργίες όπως την αποθήκευση θρεπτικών ουσιών, τον καθαρισμό του αίματος και τη διαχείριση της χοληστερόλης. Αυτό το καθιστά πολύ σημαντικό για τη γενική υγεία του σώματος. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί τρόποι για να βελτιωθεί η φυσιολογική λειτουργία του ήπατος. Τα τρόφιμα έχουν τον σημαντικότερο ρόλο για το υγιές συκώτι. Τα τρόφιμα που τρώτε πρέπει να είναι σε θέση να βοηθήσουν το ήπαρ σας στη διαδικασία αποτοξίνωσης, θα πρέπει επίσης να είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά. Περιλάβετε τα τρόφιμα που έχουν άφθονη ποσότητα μαγνησίου, φυλλικού οξέος, σιδήρου, φλαβονοειδών και βιταμινών. Αυτά θα βοηθήσουν το ήπαρ στην αποτοξίνωση. Οποιαδήποτε ανεπάρκεια των θρεπτικών συστατικών θα επιβραδύνει τη διαδικασία. Μερικά τρόφιμα που προωθούν ένα υγιές συκώτι είναι σκούρα πράσινα πράσινα και πικρά. Τα αντιοξειδωτικά θα βοηθήσουν στην παύση της βλάβης των ιστών και θα βοηθήσουν το ήπαρ στην αποτοξίνωση. Μερικές συνιστώμενες πηγές αντιοξειδωτικών είναι το λάχανο, τα μαύρα σμέουρα, το κουρκούμη και η σπιρουλίνα. Πράγματα που πρέπει να θυμάστε ενώ καταναλώνετε τρόφιμα για ένα υγιές ήπαρ:

 • Βάζετε το φαγητό σας σωστά και όχι μόνο το καταπιείτε.
 • Μην έχετε τροφή που δεν πάει καλά με το συκώτι σας.
 • Περιορίστε την πρόσληψη καφέ και τσαγιού.
 • Πίνετε επαρκές νερό καθημερινά.
 • Αποφύγετε τη χρήση αντιβιοτικών όσο το δυνατόν περισσότερο.
 • Να επιβραδύνετε τη λήψη ζάχαρης και αλατιού.
 • Σταματήστε το αλκοόλ.
 • Κόψε το κάπνισμα.
 • Κάντε κάποια μορφή άσκησης όπως η γιόγκα.
 • Προσπαθήστε να έχετε καλό ύπνο.
 • Μειώνει τα επίπεδα άγχους.

Πάρτε το σωστό συμπλήρωμα

Λαμβάνοντας ένα συμπλήρωμα βοτάνων ήπατος είναι ένα άλλο σημαντικό πράγμα για το πώς να βελτιώσει τη λειτουργία του ήπατος φυσικά. Το συμπλήρωμα θα πρέπει να περιέχει συγκεκριμένα φυτικά συστατικά που περιλαμβάνουν γάλα γαϊδουράγκαθο, ρίζα πικραλίδα, παντζάρι, ρίζα κιχωρίου, ξιφία, εκχύλισμα αγκινάρας και εκχύλισμα chianca piedrea. Όλα αυτά τα συστατικά είναι χρήσιμα για τον καθαρισμό του αίματος και τη βελτίωση της υγείας του ήπατος. Το Liver Support Plus είναι ίσως το μόνο συμπλήρωμα του ήπατος στην αγορά που συνοδεύει όλα αυτά τα επτά συστατικά φυτικής προέλευσης. Αυτό το προϊόν παρέχει βασικές βιταμίνες και ιχνοστοιχεία που είναι ζωτικής σημασίας για την υποβοήθηση μιας υγιούς ηπατικής λειτουργίας. Η κατανάλωση του Liver Support Plus κάθε μέρα είναι το μέσο φιλτραρίσματος, καθαρισμού και αποτοξίνωσης του αίματός σας. Βοηθά επίσης στον μεταβολισμό των λιπών και στη διάσπαση των ορμονών. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Liver Support Plus.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>