Πώς να αφαιρέσετε φυσικά την κύστη των ωοθηκών

Ο τρόπος με τον οποίο μπορείτε να αφαιρέσετε την κύστη των ωοθηκών είναι για μια ισορροπία εξισορροπητικών ορμονών και προσπαθείτε να αποφύγετε παράγοντες που μπορούν να οδηγήσουν στη δημιουργία κύστεων. Ας ρίξουμε μια ματιά στις πολλές επιλογές που μπορούν να εξετάσουν οι γυναίκες εάν θέλουν να μάθουν πώς να αφαιρέσουν φυσικά την κύστη των ωοθηκών και πώς να ανακουφίσουν τον πόνο της κύστης των ωοθηκών. Αν μία από αυτές τις θεραπείες δεν λειτουργεί, δοκιμάστε άλλη μία. Επίσης, να έχετε κατά νου ότι εάν τα συμπτώματα προχωρούν σε σοβαρό στάδιο, θα πρέπει πραγματικά να συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο πάροχο υγειονομικής περίθαλψης.

Τα πιθανά αίτια της κύστης των ωοθηκών

Πριν μάθετε πώς να αφαιρέσετε την κύστη των ωοθηκών, πρέπει πρώτα να μάθετε τα πιθανά αίτια της κύστης των ωοθηκών:

 • Ορμονική ανισορροπία:
 • Ανεπιθύμητοι κύκλοι εμμηνορρυσίας.
 • Κάπνισμα.
 • Παχυσαρκία.
 • Πρώιμη εμμηνόρροια.
 • Θεραπεία καρκίνου του μαστού με ταμοξιφαίνη.
 • Χρήση γοναδοτροπινών για υπογονιμότητα.

Πώς να αφαιρέσετε φυσικά την κύστη των ωοθηκών

Οι φυσικές θεραπείες από λειτουργική άποψη διατροφής είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές για την πρόληψη κύστεων και τη συρρίκνωση αυτών των κύστεων που μπορεί να έχετε ήδη. Κάθε γυναίκα με ορμονική ανισορροπία μπορεί να λάβει αυτές τις δράσεις με τη διατροφή της ως μέτρο προληπτικής φροντίδας, ακόμα κι αν δεν γνωρίζετε αν έχετε ωοθηκικές κύστεις. Εδώ είναι τα 4 στρατηγικές που μπορείτε να ακολουθήσετε για το πώς να αφαιρέσετε την κύστη των ωοθηκών:

 • Απελευθερώστε περίσσεια οιστρογόνων – πράσινων λαχανικών όπως βλαστάνα βρυξελίνας, λάχανο, μανιτάρια, μπρόκολο, λάχανο περιέχουν Di-ινδολύλιο Μεθάνιο που είναι πολύ αποτελεσματικό στη βοήθεια της διαδικασίας του σώματος και την εξάλειψη της υπερβολικής οιστρογόνου.

Προσπαθήστε να έχετε μια πλευρά αυτών των λαχανικών σε κάθε γεύμα – είτε αυτό είναι χυμώδη χόρτα collard με τα αυγά σας στο πρωινό ή το μπρόκολο με το bison burger σας για δείπνο.

 • Detox το συκώτι σας – ενώ πολλά προϊόντα μας διατίθενται στην αγορά ως αποτοξίνωση, η αλήθεια είναι πολύ απλή – πρέπει να τρώτε για να υποστηρίξετε τη λειτουργία του ήπατος και ο καλύτερος τρόπος να το κάνετε αυτό είναι με τα τρόφιμα.

Ξεχάστε λοιπόν τα τσάγια αποτοξίνωσης και τα φανταχτερά συμπληρώματα και τρώτε περισσότερα αυγά για τις απαραίτητες βιοδιαθέσιμες πρωτεΐνες, τα λαχανικά βαριάς γλουταθειόνης όπως τα αβοκάντο και τα σπαράγγια και τα σούπερ τρόφιμα σεληνίου όπως τα καρύδια της Βραζιλίας και τα πλιγούρια βρώμης.

 • Ίνα – μια δίαιτα με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την επαναρρόφηση οιστρογόνων στο σώμα, μειώνοντας τη συχνότητα εμφάνισης προβλημάτων υγείας που συνδέονται με τα οιστρογόνα, όπως οι κύστες και ο καρκίνος του μαστού. Τα φρούτα και τα λαχανικά είναι οι καλύτερες πηγές ινών για το σκοπό αυτό.

Προσθέστε πλούσιους σε ίνες σπόρους λίνου στις σαλάτες, τις σούπες και τις λεμονιές σας. Chomp σε ένα γεμάτο με ίνες αχλάδι κάθε μέρα στη φρουτοσαλάτα σας.

 • Να είστε καλός με τα τρόφιμά σας που έχουν υποστεί ζύμωση, είτε αυτά τα λάχανα, το kimchi ή τα τουρσιά βοηθούν το σώμα σας να διαχειριστεί τα επίπεδα των οιστρογόνων. Το οιστρολολόμο (ένα σύνολο βακτηρίων του εντέρου ή των γονιδίων εντέρου) παράγει ένα βασικό ένζυμο που βοηθάει να μεταβολίσει το υπερβολικό σας οιστρογόνο.

Η παροχή στο στόμα σας ό, τι θέλει και χρειάζεται να επεξεργαστεί τα οιστρογόνα και να διατηρήσει την ορμονική ισορροπία είναι ζωτικής σημασίας. Να θυμάστε πάντα ότι, μόλις έχετε τις σωστές πληροφορίες για το πώς λειτουργεί το σώμα σας, μπορείτε να αρχίσετε να κάνετε τις επιλογές για την υγεία που τελικά θα αρχίσουν να εργάζονται για σας! Μπορείτε να το κάνετε αυτό – η επιστήμη του σώματός σας είναι στο πλευρό σας!

Δύο λόγοι για τους οποίους οι περισσότεροι ιατροί δεν μπορούν να θεραπεύσουν προβλήματα κύστης των ωοθηκών

Εάν τα προβλήματα της κύστης των ωοθηκών μπορούν συχνά να θεραπευτούν, τότε γιατί οι περισσότεροι ιατροί καταφεύγουν να δώσουν στις γυναίκες από του στόματος αντισυλληπτικά ή που εκτελούν χειρουργική επέμβαση; Φυσικά έρχεται κάτω από την εκπαίδευσή τους στην ιατρική σχολή, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στους δύο ακόλουθους λόγους για τους οποίους ο ιατρός συνήθως δεν θα επιλύσει το πρόβλημα:

 • Πρώτος λόγος: Οι περισσότεροι ιατροί δεν κάνουν τις κατάλληλες εξετάσεις για να καθορίσουν την υποκείμενη αιτία της πάθησης. Με την εξαίρεση κάποιων ολιστικών ιατρών, σχεδόν κάθε άλλο είδος ιατρού δεν θα δοκιμάσει για να δει αν η γυναίκα έχει μια ανισορροπία ορμονών που προκαλεί αυτό το πρόβλημα.

Και όταν κάνουν δοκιμή, συνήθως κάνουν δοκιμασία ενός δείγματος, η οποία είναι ανεπαρκής στις γυναίκες ποδηλασίας. Δεδομένου ότι οι ορμόνες είναι πάντα κυμαινόμενες, είναι καλύτερο να κάνετε μια κυλιόμενη γυναικεία ορμόνη, η οποία απαιτεί από τη γυναίκα να συλλέγει πολλαπλά δείγματα σάλιου σε όλο τον κύκλο της.

 • Δεύτερος λόγος: Ακόμα κι αν κάνουν κάποια εξέταση, οι περισσότεροι ιατροί δεν ξέρουν πώς να διορθώσουν μια ανισορροπία ορμονών. Ενώ οι περισσότεροι ιατροί δεν κάνουν τις κατάλληλες εξετάσεις, αυτοί που δεν ξέρουν πώς να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα.

Συνεπώς, συνήθως θα καταλήξουν να δίνουν στην γυναίκα από του στόματος αντισυλληπτικά. Η λήψη ορισμένων χαπιών πιθανώς θα βοηθήσει στην πρόληψη του σχηματισμού κύστεων των ωοθηκών, αλλά αυτό θα καταστείλει το ενδοκρινικό σύστημα, το οποίο θα οδηγήσει σε άλλα θέματα υγείας στο μέλλον. Έτσι, η φυσική θεραπεία είναι η καλύτερη επιλογή για την αντιμετώπιση της κύστης των ωοθηκών. Πολλές γυναίκες κατάφεραν να απαλλαγούν από την κύστη ωοθηκών εφαρμόζοντας ασφαλείς, φυσικούς τρόπους. Εάν θέλετε να μάθετε τις εμπειρίες τους και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο απομάκρυνσης της κύστης των ωοθηκών φυσικά, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>