Πώς να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων από τα τρόφιμα

Ο χαμηλός αριθμός σπερματοζωαρίων έχει ευθυγραμμιστεί με τον ανθυγιεινό τρόπο ζωής, ιδιαίτερα με τις κακές διατροφικές συνήθειες. Αυτό κάνει τους άνδρες να αρχίσουν να αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων από τα τρόφιμα. Ένας υγιής αριθμός σπερματοζωαρίων είναι 15 εκατομμύρια ανά χιλιοστόλιτρο (ml) ή τουλάχιστον 39 εκατομμύρια ανά δείγμα. Ένας αριθμός σπέρματος μικρότερος από 10 εκατομμύρια ανά ml θεωρείται μη φυσιολογικός και συνήθως σχετίζεται με την ανδρική υπογονιμότητα. Μελέτες πρότειναν ότι η συμπλήρωση της δίαιτας με ωμέγα 3 και το συνένζυμο Q10 (σε μορφή υγρού ή δισκίου) μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στον αριθμό των σπερματοζωαρίων στο σπέρμα. Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για τον τρόπο αύξησης του αριθμού των σπερματοζωαρίων από τα τρόφιμα, προκειμένου να εκπληρωθούν φυσιολογικά οι ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά.

Πώς να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων από τα τρόφιμα φυσικά

Οι παρακάτω είναι οι καλές μέθοδοι για να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων από τα τρόφιμα και να αυξήσετε τις πιθανότητες να συλλάβετε:

  • Στρείδια για παραγωγή σπέρματος.

Τα στρείδια είναι μία από τις καλύτερες πηγές ψευδαργύρου του ανθρώπου, η οποία βοηθά στην παραγωγή σπέρματος. Είναι επίσης αφροδισιακό, καταναλώνετε 15mg την ημέρα – περίπου 50g στρειδιών – και θα κάνετε μωρά πριν το ξέρτε. Οι εναλλακτικές λύσεις για τα στρείδια είναι η γαλοπούλα, οι σπόροι κολοκύθας, ο αστακός και τα μύδια.

  • Μαύρη σοκολάτα για αντιοξειδωτικά.

Η σκοτεινή σοκολάτα περιέχει ένα αμινοξύ που έχει αποδειχθεί ότι διπλασιάζει το σπέρμα και τον όγκο του σπέρματος. Είναι επίσης υψηλό σε αντιοξειδωτικά – αρκετά για να ανταγωνιστεί ροδιές και μούρα acai. Τα αντιοξειδωτικά είναι ένα μεγάλο όπλο κατά των ελεύθερων ριζών, τα δυσάρεστα μόρια που βρέθηκαν στη ρύπανση και τις τοξίνες που συνδέονται με την ανδρική υπογονιμότητα. Αλλά μην πάτε στη θάλασσα – η τοποθέτηση σε βάρος μπορεί να προκαλέσει ανισορροπίες στην τεστοστερόνη που θα μπορούσαν να μειώσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων ενός ανθρώπου. Μερικά τετράγωνα την ημέρα είναι άφθονα.

  • Σκόρδο για κινητικότητα σπέρματος.

Το σκόρδο περιέχει δύο μαγικά στοιχεία – την αλικίνη, που βελτιώνει τη ροή του αίματος στα ανδρικά σεξουαλικά όργανα και προστατεύει το σπέρμα από βλάβες και το σελήνιο, ένα αντιοξειδωτικό που βελτιώνει την κινητικότητα του σπέρματος. Ένα έως δύο σκελίδες την ημέρα είναι ένα καλό ποσό.

  • Μπανάνες για τη λίμπιντο.

Οι μπανάνες έχουν βρεθεί ότι αυξάνουν την αρσενική λίμπιντο και ρυθμίζουν τις ορμόνες φύλου εξαιτίας ενός ενζύμου που ονομάζεται βρομελαΐνη. Είναι επίσης γεμάτες με βιταμίνες C, A και B1 οι οποίες θα ενισχύσουν την ικανότητα του αρσενικού σώματος να παράγει σπέρμα.

  • Μπρόκολα για τους αισιόδοξους κολυμβητές.

Οι ανεπάρκειες στη βιταμίνη Α είναι μια κοινή αιτία χαμηλής γονιμότητας, επειδή η έλλειψη βιταμίνης Α καθιστά το σπέρμα του ανθρώπου υποτονικό. Το μπρόκολο είναι γεμάτο με βιταμίνη Α, όπως κόκκινες πιπεριές, σπανάκι, βερίκοκα, γλυκοπατάτες και καρότα.

  • Σπαράγγια για τον όγκο.

Τα σπαράγγια είναι ένα άλλο όπλο ενάντια στις δυσάρεστες ελεύθερες ρίζες. Είναι γεμάτη με βιταμίνη C, η οποία προστατεύει το σπέρμα από ζημιές και αυξάνει την κινητικότητα και τον όγκο του – έτσι ένας άνθρωπος θα έχει περισσότερους κολυμβητές και θα κινηθούν γρηγορότερα.

  • Καρύδια για τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα είναι απαραίτητα για τον τρόπο αύξησης του αριθμού των σπερματοζωαρίων από τα τρόφιμα και ενισχύουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα – και τα καρύδια είναι μια φανταστική πηγή. Πρόκειται για ένα νόστιμο σνακ και μπορεί να πασπαλιστεί με δημητριακά ή επιδόρπια. Άλλες καλές πηγές ωμέγα-3 λιπαρών οξέων είναι σπόροι καβουριού, σολομού, κοτόπουλου και κολοκύθας.

  • Ginseng για τεστοστερόνη.

Αυτή η ρίζα αφροδισιακών έχει χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της στειρότητας για εκατοντάδες χρόνια. Αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης και αυξάνει τη ροή του αίματος στα γεννητικά όργανα, ενώ μερικοί υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίζει ακόμη και τη στυτική δυσλειτουργία. Έτσι, πίνετε τσάι με ginseng ή καταναλώνετε αποξηραμένη ρίζα ginseng κάθε μέρα.

Η κατώτατη γραμμή

Η υπογονιμότητα επηρεάζει πολλούς άντρες σε όλο τον κόσμο. Αν είστε ένας από αυτούς, εστιάστε πρώτα στη βελτίωση της γενικής σας υγείας. Πολλές από τις διαθέσιμες συμβουλές, συμπεριλαμβανομένων των τρόπων αύξησης του αριθμού των σπερματοζωαρίων από τα τρόφιμα, είναι βασικά συστατικά ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Κανένα από αυτά δεν είναι εγγυημένο για να λειτουργήσει, αλλά εάν πάσχετε από ανεπάρκεια θρεπτικών συστατικών ή χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης, οι πιθανότητες είναι ότι μπορούν να βοηθήσουν. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>