Πώς να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων φυσικά

Τα προβλήματα σύλληψης γίνονται ολοένα και πιο συνηθισμένα στα σημερινά ζευγάρια. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τρόπους για να αυξήσετε την αρσενική γονιμότητα και να αυξήσετε τον αριθμό των σπερματοζωαρίων φυσικά. Περίπου το 15% των ζευγαριών αντιμετωπίζουν προβλήματα σύλληψης, και αυτό το ποσοστό αυξάνεται. Η υπογονιμότητα ορίζεται ως η απουσία σύλληψης μετά από ένα έτος συνηθισμένης συνουσίας χωρίς τη χρήση οποιουδήποτε αντισυλληπτικού. Οι άνδρες είναι υπεύθυνοι για αυτό το πρόβλημα τουλάχιστον το 40% του χρόνου. Η σύγχρονη ιατρική έχει αναπτύξει τις δικές της τεχνικές λύσεις για να βοηθήσει τα στείρα ζευγάρια να μείνουν έγκυες, αλλά η εναλλακτική θεραπεία μπορεί επίσης να προσφέρει τη δική της βοήθεια για να βελτιώσει την αρσενική γονιμότητα και να αυξήσει τον αριθμό των σπερματοζωαρίων φυσικά.

Γεγονότα υπογονιμότητας

Πάνω από 15 εκατομμύρια σπερματοζωάρια ανά χιλιοστόλιτρο θεωρούνται φυσιολογικά. αριθμοί 20 εκατομμυρίων ή περισσότερων μπορεί να είναι ωραία εάν η κινητικότητα και η μορφολογία είναι φυσιολογικές. Το 10-20% όλων των ανδρών έχουν χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων. Το 2 έως 3% όλων των ανδρών είναι τελείως στείρα, χωρίς καθόλου σπερματοζωάρια. Η υπογονιμότητα επηρεάζει τουλάχιστον το 15 τοις εκατό του πληθυσμού αναπαραγωγικής ηλικίας, με περίπου 40 τοις εκατό των περιπτώσεων που οφείλονται στους άνδρες. Το ογδόντα τοις εκατό αντιμετωπίζεται με συμβατικά φάρμακα (συνθετικές ορμόνες) ή με χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση ασθενών αναπαραγωγικών οργάνων.

Απλοί τρόποι για να αυξηθεί ο αριθμός των σπερματοζωαρίων φυσικά

Όταν προσπαθούμε να συλλάβουμε, το σπέρμα παίζει ίσο ρόλο με το αυγό. Παίρνει και τα δύο για να μείνει έγκυος. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός των σπερματοζωαρίων, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες σύλληψης. Η βελτίωση της γονιμότητάς σας δεν πρέπει να συνεπάγεται 10.000 μίλια ταξίδι σε ιερό ιερό στα Ιμαλάια. Υπάρχουν μερικοί πολύ φθηνοί και εύκολοι τρόποι για να αυξηθεί ο αριθμός των σπερματοζωαρίων φυσικά. Η σπέρμα απαιτεί ένα ακριβές περιβάλλον για σωστή ανάπτυξη. Αυτό που τρώτε, πόσο ενεργός είστε και η γενική υγεία σας επηρεάζει δραματικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων σας. Ακόμη και σε περιπτώσεις κατά τις οποίες η παραγωγή σπέρματος καταστέλλεται από ιατρική κατάσταση όπως η ασθένεια των κιρσοκήλων ή των ορμονών, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής που στοχεύουν στη βελτίωση της παραγωγής σπέρματος μπορούν να βελτιώσουν δραματικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων, την κινητικότητα και τη μορφολογία. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι χρειάζονται περίπου 72 ημέρες για να κάνετε ένα σπέρμα, οπότε σκεφτείτε την παρακάτω λίστα ως σχέδιο 100 ημερών για τη βελτίωση της γονιμότητας και την αύξηση του αριθμού των σπερματοζωαρίων φυσικά:

  • Βελτίωση της διατροφής.

Το να έχετε πολλά φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως και όσπρια μπορεί να συμβάλει στην τόνωση της γονιμότητας. Αποφύγετε επίσης τον καπνό, τους εκλεκτικούς υδατάνθρακες, τον καφέ, το τσάι, το αλκοόλ και τα τρόφιμα με τεχνητά πρόσθετα. Διατηρήστε το ιδανικό βάρος σας. Η στέρηση τροφής στους άνδρες οδηγεί σε απώλεια σεξουαλικής κίνησης και διαρθρωτικές αλλαγές στον ιστό αναπαραγωγής που οδηγούν σε στειρότητα. Η παχυσαρκία, από την άλλη πλευρά, μπορεί να συσχετιστεί με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και ανικανότητα, πιθανώς λόγω υψηλότερων θερμοκρασιών που προκαλούνται από περίσσεια λίπους κοντά στους όρχεις.

  • Ασκήσου τακτικά.

Η τακτική άσκηση (πέντε φορές την εβδομάδα για τουλάχιστον 45 λεπτά) και μια υγιεινή διατροφή ενισχύουν τη γονιμότητα διατηρώντας το σωματικό βάρος σε φυσιολογικά επίπεδα και ανακουφίζοντας από το άγχος και το άγχος. Οι υπερβολικές ποσότητες άσκησης (τρέξιμο μαραθωνίου και σχετική εκπαίδευση) μπορεί να είναι αιτία υπογονιμότητας επειδή μπορεί να οδηγήσει σε αμηνόρροια (απουσία εμμηνόρροιας) στις γυναίκες και σε μειωμένο αριθμό σπερματοζωαρίων στους άνδρες.

  • Μειώστε την έκθεση σε χημικά.

Το σπέρμα του μέσου ανθρώπου σήμερα έχει το ήμισυ του σπέρματος και της φτωχότερης ποιότητας, πριν από 50 χρόνια. Αυτό πιστεύεται ότι προκαλείται από την έκθεση σε xenoestrogens (φυτοφάρμακα, πλαστικά και βιομηχανικούς ρύπους) που μιμούνται τις επιδράσεις του οιστρογόνου. Μπορείτε να αποτρέψετε ή να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση των xenoestrogens στην υγεία σας κάνοντας τα εξής: o Αποφύγετε τη χρήση πλαστικών δοχείων για την αποθήκευση τροφίμων, πλαστικών φιαλών, περιτυλίξεων και σκευών. o Να τρώτε βιολογικά τρόφιμα όσο το δυνατόν περισσότερο για να αποφύγετε τα φυτοφάρμακα και τα ζιζανιοκτόνα. o Αποφύγετε τις σάλτσες τηγανισμένες, ψημένες με κάρβουνο ή ψητά. o Τρώτε πολλά τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (καροτίνες, βιταμίνες A, C, E και σελήνιο) όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, τα φρούτα, τα καρότα, τα εσπεριδοειδή, το μπρόκολο, το κουνουπίδι και τα μαρμελάδα.

  • Δοκιμάστε φυτικό συμπλήρωμα.

Τα βότανα που αναφέρονται παρακάτω μπορούν να είναι αποτελεσματικά για να βελτιώσουν τις στύσεις, να ενισχύσουν τη σεξουαλική επιθυμία, να ενισχύσουν τη γονιμότητα και να αυξήσουν τον αριθμό των σπερματοζωαρίων φυσικά χωρίς παρενέργειες: o Σουηδικό λουλούδι. o Ζιζανιοκτόνο ζιζάνιο. o φλοιός Catuaba. o Sarsaparilla. o Σπόροι κολοκύθας. o Maca. o Muira puama. o Hawthorne. o Cranberry. o Avena sativa. o Butea superba. Δεδομένου ότι ο σχηματισμός σπερματοζωαρίων διαρκεί σχεδόν τρεις μήνες, θα χρειαστεί τουλάχιστον αυτός ο χρόνος πριν να βιώσετε τα οφέλη ενός προγράμματος συμπληρώματος θρεπτικών ουσιών. Τέλος, θα σας προσκαλούσαμε να κάνετε κλικ στο πανό κάτω για να δείτε καινοτόμο προϊόν που έχει σχεδιαστεί για να υποστηρίζει τους άντρες που προσπαθούν να βελτιώσουν τις στύσεις, να ενισχύσουν τη σεξουαλική επιθυμία, να ενισχύσουν τη γονιμότητα και να αυξήσουν φυσικά τον αριθμό των σπερματοζωαρίων.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>