Πώς να αποφύγετε τους κινδύνους συμπλήρωσης CLA

Το συζευγμένο λινολενικό οξύ ή το CLA θεωρείται γενικά ευεργετικό, αλλά μερικοί άνθρωποι αρχίζουν να ανησυχούν για τους κινδύνους συμπλήρωσης του CLA. Βρείτε την αλήθεια εδώ. Το συμπλήρωμα CLA υπόσχεται να προάγει την απώλεια βάρους μειώνοντας το σωματικό λίπος και αυξάνοντας τη μυϊκή μάζα Αυτό το συμπλήρωμα διατροφής αλλάζει τη σύνθεση του σώματος μειώνοντας το σωματικό λίπος και αυξάνοντας ή διατηρώντας την άπαχη μυϊκή μάζα – δίνοντάς σας μια πιο ελαφριά, πιο υγιή εμφάνιση. Το ερώτημα, είναι το CLA ασφαλές και υγιές για το σώμα; Και για τους κινδύνους CLA συμπλήρωμα, είναι πραγματικά ή απλά ψέματα; Διαβάστε παρακάτω για να βρείτε την απάντηση.

Κίνδυνοι CLA συμπλήρωμα: πραγματικό ή ψέματα;

Το CLA είναι λιπαρό οξύ που δεν παράγεται από το σώμα, γι ‘αυτό πρέπει να το πάρετε από πηγές τροφίμων ή συμπληρώματα. Δυστυχώς, ορισμένα από τα διαθέσιμα συμπληρώματα CLA ενδέχεται να προκαλέσουν ορισμένες παρενέργειες. Έρευνες έδειξαν ότι τα συμπληρώματα CLA βοήθησαν στην απώλεια βάρους. Ωστόσο, προκάλεσαν επίσης αντίσταση στην ινσουλίνη. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι δεν παρατηρούν παρενέργειες από τα συμπληρώματα CLA, υπάρχει πιθανότητα μερικών δευτερευόντων αποτελεσμάτων, ειδικά αν ληφθεί περισσότερο από τη συνιστώμενη δόση. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν δυσπεψία, καούρα, διάρροια, ναυτία και κόπωση. Μια αλλεργική αντίδραση μπορεί να συμβεί από ορισμένες μορφές συμπληρωμάτων CLA. Αυτό περιλαμβάνει διόγκωση της γλώσσας, του στόματος ή του προσώπου, κνίδωση, δερματικό εξάνθημα, φαγούρα και δυσκολία κατάποσης ή αναπνοής. Τα συμπληρώματα CLA ενδέχεται να προκαλέσουν φλεγμονή στο σώμα. Αυτό αποδεικνύεται από την αύξηση της αντιδρώσας πρωτεΐνης C. Αυτή η αυξημένη φλεγμονή μπορεί να οδηγήσει σε αθηροσκλήρωση, θρόμβους αίματος, εγκεφαλικό επεισόδιο και καρδιακές προσβολές. Από την παραπάνω εξήγηση, μπορούμε να συμπεράνουμε ότι οι κίνδυνοι συμπλήρωσης CLA δεν είναι ψέματα, είναι πραγματικοί. Ωστόσο, μην βιαστείτε να πείτε ότι το CLA είναι ένα κακό συμπλήρωμα. Υπάρχουν ειδικοί λόγοι πίσω από τους κινδύνους συμπλήρωσης CLA.

Οι πηγές του CLA

Ο λόγος πίσω από τους κινδύνους συμπλήρωσης CLA είναι η πηγή του CLA. Ορισμένα συμπληρώματα CLA προέρχονται από ζωικές πηγές, ιδιαίτερα γαλακτοκομεία και κρέατα. Αυτά τα γαλακτοκομεία και τα κρέατα, δυστυχώς, παράγονται από αγελάδες που τρέφονται με σιτηρά. Δεν τρέφονται με φυσικό χόρτο. Πρέπει να ξέρετε ότι οι σπόροι δεν βοηθούν τις αγελάδες να παράγουν CLA υψηλής ποιότητας. Ακόμη και αν ένα συγκεκριμένο συμπλήρωμα CLA προέρχεται από χορτοφάγους ζώα, αυτό δεν αποτελεί ακόμα ασφαλή επιλογή για κατανάλωση μακροπρόθεσμα. Εάν είστε χορτοφάγος, σίγουρα συμφωνείτε μαζί μας. Η κατανάλωση συμπληρώματος CLA που προέρχεται από ζώα μακροπρόθεσμα θα ενεργοποιήσει τη συσσώρευση λίπους στο ήπαρ, οδηγώντας σε λιπώδη ηπατική νόσο, διαβήτη και μεταβολικό σύνδρομο.

Αποφυγή κινδύνων συμπλήρωσης CLA

Μπορείτε να αποφύγετε τους κινδύνους συμπλήρωσης CLA επιλέγοντας ένα συμπλήρωμα που προέρχεται από φυσικές πηγές λαχανικών. Τα μανιτάρια αποτελούν καλή πηγή CLA, όπως και το έλαιο κνήκου και το ηλιέλαιο. Άλλα είδη πετρελαίου δεν αποτελούν καλές πηγές CLA. Θα πρέπει επίσης να πάρετε το συμπλήρωμα CLA στη σωστή δόση. Η τυπική συνιστώμενη ποσότητα CLA που πρέπει να έχετε σε καθημερινή βάση κυμαίνεται από 2 γραμμάρια έως 4 γραμμάρια. Εξαρτάται από το πόσο ζυγίζετε και από τι το χρησιμοποιείτε. Τα συμπληρώματα CLA από φυτικές πηγές δεν θα οδηγήσουν σε παρενέργειες. Ένας από αυτούς είναι το CLAV2 που περιέχει 80% CLA από το φυσικό λάδι καστανιάς. Εδώ είναι τα κύρια πλεονεκτήματα του CLAV2:

  • Υγιές φυσικό λιπαρό οξύ.
  • Περιέχει υψηλή περιεκτικότητα (πάνω από 80%) των ισομερών cis-9, trans-11 και trans-10, cis-12, τα ισομερή που αποδίδουν την θετική επίδραση του CLA.
  • Τέλεια βοήθεια κατά τη διάρκεια της κοπής – αλλά και αποτελεσματική αποφυγή ανεπιθύμητης συσσώρευσης λίπους.

Ο οδηγός για τη λήψη του CLAV2 είναι 4 καψάκια ημερησίως σε συνδυασμό με τα γεύματα. Η συνιστώμενη δόση δεν πρέπει να ξεπεραστεί. Για πρόσθετες πληροφορίες, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>