Πώς να αποφύγετε τις παρενέργειες των κετονών βατόμουρου

Οι άνθρωποι σπάνια μιλούν για παρενέργειες των κετονών βατόμουρου. Ωστόσο, αν πάρετε το συμπλήρωμα λανθασμένα, θα υπάρξουν πιθανές παρενέργειες. Κετόνη σμέουρων ανέβηκε στα ύψη όταν ο Δρ. Oz αφιέρωσε ένα ειδικό επεισόδιο του “The Dr. Oz Show” για να διερευνήσει τις δυνατότητες απώλειας βάρους αυτής της σύνθεσης βατόμουρου. Η κύρια ένωση αρώματος του κόκκινου βατόμουρου, κετόνη βατόμουρου λέγεται ότι διεγείρει την καύση λίπους και ακόμα και καταστέλλει την όρεξη. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό θα πρέπει να μεταφράζεται σε απώλεια βάρους.

Διεγερτικές ιδιότητες που μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες των κετονών βατόμουρου

Η κετόνη σμέουρων περιέχει μια ένωση που διεγείρει το συμπαθητικό νευρικό σύστημα και αυξάνει την απελευθέρωση της ορμόνης και της νευροδιαβιβαστικής νορεπινεφρίνης. Αυτό αυξάνει τον μεταβολικό σας ρυθμό και βελτιώνει τη συγκέντρωση, αλλά μπορεί επίσης να προκαλέσει τις ακόλουθες παρενέργειες των κετονών βατόμουρου:

 • Αυξημένη αρτηριακή πίεση.
 • Αυξημένος καρδιακός ρυθμός – έχουν αναφερθεί περιστασιακά αίσθημα παλμών.
 • Δυσκοιλιότητα και άγχος.
 • Δυσκολία στον ύπνο.

Στην ερευνητική μελέτη που έγινε σε ανθρώπους, δεν παρατηρήθηκαν σημαντικές μεταβολές στον καρδιακό ρυθμό ή την αρτηριακή πίεση σε υγιείς ενήλικες. Λίγα έμπειρα ήπια, προσωρινή στομαχική αναστάτωση. Οι κετόνες βατόμουρων μπορεί να μην είναι μια καλή επιλογή για άτομα με ορισμένες ιατρικές καταστάσεις, όπως:

 • Ο διαβήτης – Κετόνη βατόμουρου περιέχει μια χημική αδιπονεκτίνη, η οποία έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη γλυκόζη του αίματος, ωστόσο η απελευθέρωση της νορεπινεφρίνης μπορεί στην πραγματικότητα να την ανυψώσει. Αυτές οι δύο αντίθετες αντιδράσεις θα μπορούσαν να προκαλέσουν απρόβλεπτες διακυμάνσεις της γλυκόζης του αίματός σας και να κάνουν τη κατάστασή σας πιο δύσκολη.
 • Υψηλή αρτηριακή πίεση ή καρδιαγγειακή νόσο.
 • Βρογχικο Ασθμα.
 • Φλεγμονώδης νόσος του εντέρου ή σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου.
 • Άγχος.
 • Άτομα που λαμβάνουν αντικαταθλιπτικά ή φάρμακα κατά του άγχους.

Εάν βρίσκεστε σε μία από αυτές τις ομάδες ή έχετε άλλες ανησυχίες για την υγεία, παρακαλείσθε να ρωτήσετε το γιατρό σας εάν η κετόνη βατόμουρου είναι κατάλληλη για εσάς.

Τρόποι αποφυγής των παρενεργειών των κετονών βατόμουρου

Τώρα που γνωρίζετε τις πιθανές παρενέργειες των κετονών βατόμουρου και καθορίσατε ότι αυτό εξακολουθεί να είναι το συμπλήρωμα διατροφής για σας, εδώ τι πρέπει να προσέχετε όταν αγοράζετε συμπληρώματα κετονών βατόμουρου:

 • Βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μια ετικέτα “συμπληρωματικών στοιχείων”: Βεβαίως, πολλοί από εμάς απλά παραλαμβάνουμε προϊόντα χωρίς να διαβάσουμε τα συστατικά. Αλλά όταν πρόκειται για κάτι σημαντικό, όπως η αποφυγή παρενεργειών κετόνες βατόμουρου, θα πρέπει πάντα να διαβάζετε την ετικέτα των συμπληρωμάτων γεγονότων. αυτό ισχύει για όλα τα συμπληρώματα υγείας, όχι μόνο βατόμουρο κετόνη.

Εάν η κετόνη βατόμουρου δεν έχει ετικέτα με τα συμπληρώματα, μην το αγοράζετε – αυτή είναι μια τεράστια κόκκινη σημαία.

 • Ελέγξτε τα συστατικά: Και πάλι, όταν πρόκειται για κάτι σαν τα συμπληρώματα υγείας που μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες, είναι πολύ σημαντικό να διαβάσετε τα συστατικά, μέχρι την λεπτή εκτύπωση πριν αγοράσετε, ειδικά επειδή η αγορά ενός εσφαλμένου προϊόντος μπορεί να οδηγήσει σε κετόνες βατόμουρο παρενέργειες.
 • Συμπληρώστε τις συστάσεις για τη δοσολογία: Ανάλογα με τη συγκεκριμένη πηγή συμπληρώματος κετόνης βατόμουρου, οι συνιστώμενες ημερήσιες δόσεις μπορεί να κυμαίνονται από 100 mg έως 1.400 mg. Επικοινωνήστε με το γιατρό σας για να μάθετε την πιο κατάλληλη δόση για το σώμα σας.
 • Προσθέστε μια ρουτίνα άσκησης: Δεδομένου ότι η κετόνη βατόμουρο έχει ως στόχο να ενισχύσει το ρυθμό μεταβολισμού, η εισαγωγή ενός τακτικού προγράμματος άσκησης σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους.

Οι κετόνες μπορούν επίσης να αυξήσουν τα επίπεδα ενέργειας, τα οποία ενθαρρύνουν την άσκηση. Η άσκηση θα λειτουργήσει επίσης για την εξισορρόπηση των ορμονικών επιπέδων, η οποία είναι απαραίτητη για την εργασία των κετονών βατόμουρου.

Συμπέρασμα σχετικά με τις παρενέργειες των κετονών σμέουρων

Το συμπλήρωμα κετόνης βατόμουρου αποδεικνύεται ότι είναι μία από τις καλύτερες επιλογές για υγιή απώλεια βάρους. Η εύρεση ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας είναι σημαντική, ώστε να μπορείτε να επωφεληθείτε περισσότερο από αυτό το συμπλήρωμα και να αποφύγετε τις παρενέργειες των κετονών βατόμουρου. Μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να πάρετε περισσότερους οδηγούς για την ασφαλή χρήση κετονών βατόμουρου στη διατροφή σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>