Πώς να αποφύγετε τις παρενέργειες του αποκλεισμού καρβιδίου

Οι παρενέργειες του αποκλεισμού καρβιδίου είναι σπάνιες, αλλά μερικοί άνθρωποι μπορεί να έχουν δυσάρεστες (αλλά όχι επικίνδυνες) επιδράσεις όταν χρησιμοποιήσουν για πρώτη φορά αυτό το συμπλήρωμα απώλειας βάρους. Τα συμπληρώματα αποκλεισμού υδατάνθρακα χρησιμοποιούνται για να παρακάμψουν τον ενζυματικό μεταβολισμό πολυσακχαριτών μακράς αλυσίδας. Επιτρέποντας σε ορισμένα καταναλωθέντα αμυλώδη τρόφιμα να περάσουν από το πεπτικό σύστημα με μεταβολική καταστροφή, οι στόχοι απώλειας βάρους μπορούν να υποστηριχθούν. Με τον καιρό, η σωστή χρήση ενός συμπλήρωμα αποκλεισμού υδατανθράκων ποιότητας μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους, την ευαισθησία στην ινσουλίνη, τη ρύθμιση της γλυκόζης αίματος και άλλα. Και είναι αυτό που πρέπει να έχετε κατά νου για να αποφύγετε τις παρενέργειες του μπλοκαρίσματος carb.

Ποιες είναι οι παρενέργειες του αποκλεισμού καρβιδίου:

  • Εμπλοκή στο πεπτικό σύστημα: Όταν λαμβάνει χώρα η ζύμωση των υδατανθράκων, παράγει επιπλέον αέριο. Αυτές οι ανεπιθύμητες ενέργειες περιλαμβάνουν το αέριο, τον φούσκωμα και τον κοιλιακό πόνο. Μερικοί χρήστες αναφέρουν ένα στομάχι ή πόνο και διάρροια μετά από λήψη αναστολέα καρβιδίου.
  • Χαμηλός σακχάρου στο αίμα: Μην παίρνετε αναστολείς carb, εάν παίρνετε ινσουλίνη ή άλλα φάρμακα για το διαβήτη, μέχρι να μιλήσετε με το γιατρό σας. Ο αναστολέας του καρβιδίου μειώνει το σάκχαρο του αίματος και η ανάμειξή του με άλλα διαβητικά φάρμακα μπορεί να προκαλέσει χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
  • Αλλεργίες και άλλες προειδοποιήσεις: Ορισμένες μάρκες αυτού του συμπληρώματος περιέχουν εκχύλισμα σίτου, ψάρι, σόγια και άλλα συστατικά που είναι κοινές αλλεργίες. Βεβαιωθείτε ότι έχετε διαβάσει τις ετικέτες και βεβαιωθείτε ότι δεν είστε αλλεργικοί σε κανένα από τα συστατικά. Επίσης, οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει να λαμβάνουν αυτό το συμπλήρωμα. Εάν έχετε οποιουδήποτε τύπου γαστρεντερική διαταραχή, ηπατική νόσο ή κάποιο πρόβλημα με τα νεφρά σας, μην παίρνετε αποκλειστές καρβιδίου μέχρι να συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Είναι επιλεκτική για την αποφυγή των παρενεργειών του αποκλεισμού υδατανθράκων

Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι υπάρχουν δύο τύποι αποκλεισμού καρβιδίου. Ένας τύπος διατίθεται από το γιατρό σας, με ιατρική συνταγή. Αυτό το είδος αποκλεισμού των υδατανθράκων συνήθως χορηγείται μόνο σε άτομα με διαβήτη και προορίζεται να ελέγξει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Ένα παράδειγμα ενός παρεμποδιστή υδατανθράκων που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του διαβήτη είναι η ακαρβόζη ή η γλυκοβέλη. Το φάρμακο επιβραδύνει την κατανομή των σακχάρων, έτσι ώστε το σάκχαρο του αίματος ενός ατόμου να μην αυξάνεται αρκετά μετά από ένα γεύμα. Ο άλλος τύπος αποκλεισμού καρβιδίου είναι ένα συμπλήρωμα. Είναι διαθέσιμο χωρίς ιατρική συνταγή, στο φαρμακείο σας ή στο διαδίκτυο. Αυτοί οι αποκλειστές καρβιδίων προορίζονται για απώλεια βάρους. Αποτρέπουν ένα μέρος των υδατανθράκων που τρώτε να απορροφηθούν από το σώμα. Όταν δεν απορροφάτε όλους τους υδατάνθρακες που τρώτε, δεν απορροφάτε όλες τις θερμίδες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν σε απώλεια βάρους σε πολλούς ανθρώπους. Συνήθως, το ενεργό συστατικό των αντιμικροβιακών αναστολέων καρβιδίων απώλειας βάρους είναι τα λευκά φασόλια νεφρού. Είναι σημαντικό να μην μπερδεύετε τους αποκλειστές καρβιδίων, οι οποίοι είναι αυστηρά συμπληρωμένοι, με φάρμακα για την απώλεια βάρους, όπως το orlistat. Το Orlistat λειτουργεί διατηρώντας το λίπος που τρώτε από το να απορροφάται. Το Orlistat αποκλείει την απορρόφηση για περίπου το 1/3 του λίπους που καταναλώνετε. Περνάτε μόνο το μη απορροφημένο λίπος από το σώμα σας. Η ορλιστάτη μπορεί να αποτρέψει την αύξηση του σωματικού βάρους αλλά δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για την απώλεια βάρους. Μπορεί επίσης να προκαλέσει κάποιες δυσάρεστες παρενέργειες που σχετίζονται με την τουαλέτα.

Συνιστώμενη δόση

Ένας άλλος τρόπος για να αποφύγετε τις παρενέργειες του αποκλεισμού καρβιδίων είναι η λήψη αυτού του συμπληρώματος στη συνιστώμενη δόση. Για τα συμπληρώματα αποκλεισμού με υδατάνθρακες που περιέχουν λευκό εκχύλισμα νεφρών, υπάρχει ένα σημαντικό ερευνητικό σώμα που έχει αξιολογήσει διάφορες δόσεις λευκού εκχυλίσματος των νεφρών. Οτιδήποτε μεταξύ 500 και 3000 mg ημερησίως φαίνεται να είναι αποτελεσματικό και ασφαλές για την απώλεια βάρους και τη συντήρηση του βάρους, αν και όπως συμβαίνει συνήθως, είναι καλύτερα να αρχίσετε πρώτα στο χαμηλό τέλος. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να πάρετε έναν πλήρη οδηγό χρήσης για να αποφύγετε τις παρενέργειες του αποκλεισμού καρβιδίου και να αποκομίσετε τα μέγιστα οφέλη από αυτό το συμπλήρωμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>