Πώς να αποφύγετε τις παρενέργειες της καψαϊκίνης

Παρουσιάζοντας ορισμένα οφέλη για την υγεία σε ερευνητικές μελέτες, υπάρχουν κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες από την καψαϊκίνη που πρέπει να γνωρίζετε. Αυτό το πικάντικο απόσπασμα από το πιπέρι καγιέν θεωρείται ότι είναι ένα ζεστό βότανο με αναζωογονητικό αποτέλεσμα σε πολλά συστήματα σώματος. Μπορούν επίσης να υπάρχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των συνθέσεων των προϊόντων καψαϊκίνης που πωλούνται στο διαδίκτυο ή σε τοπικά καταστήματα.

Πηγές καψαϊκίνης

Η καψαϊκίνη βρίσκεται σχεδόν σε κάθε πικάντικη πιπεριά γνωστή. ακόμη και τα ήπια πικάντικα. Βρίσκεται επίσης σε μια ποικιλία από μπαχαρικά και άλλα προϊόντα διατροφής που απαιτούν ένα κομμάτι ενός λάκτισμα για γεύση. Κοινές πηγές τροφίμων:

 • Πιπέρι καγιέν.
 • Πιπέρι Τζαμάικα.
 • Πιπέρι της Ταϊλάνδης.
 • Χαμπανέρο τσίλι.

Αν έχετε έναν σκληρό χρόνο με πικάντικα τρόφιμα, τα συμπληρώματα καψαϊκίνης είναι διαθέσιμα στα περισσότερα καταστήματα φαρμάκων, στα φυσικά καταστήματα τροφίμων και μέσω των online πωλητών. Η καψαϊκίνη είναι ένα συνηθισμένο συστατικό για την καταπολέμηση των πεπτικών βοηθημάτων και των θερμογενών συμπληρωμάτων. Ωστόσο, να είστε προσεκτικοί με την προσωπική σας αντίδραση στα πικάντικα τρόφιμα, ανεξάρτητα από το αν παίρνετε ή όχι ένα στομαχικό άλγος είναι μια καλή ένδειξη για το πόσο καλά θα ανεχτείτε τις παρενέργειες της καψαϊκίνης.

Κοινές παρενέργειες της καψαϊκίνης

Κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες από την καψαϊκίνη, συμπεριλαμβανομένου του στομαχιού, μπορεί να εμφανιστούν όταν το καταναλώνετε πάρα πολύ. Σε ορισμένες περιπτώσεις, μπορεί επίσης να προκαλέσει διάρροια, καθώς και εφίδρωση, ξεπλυμένο δέρμα, ρινική καταρροή και δάκρυα. Εάν καταναλώνετε τακτικά καψαϊκίνη, μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στο στομάχι. Η καψαϊκίνη συχνά παράγει τα συναισθήματα που είναι παρόμοια με τον πόνο στο στομάχι, αν και δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία ότι προκαλεί πραγματική βλάβη. Η καψαϊκίνη, ωστόσο, γενικά θεωρείται ασφαλής για χρήση στις ποσότητες που είναι κοινές στα τρόφιμα. Εν τω μεταξύ, τα συμπληρώματα καγιέν, τα οποία περιέχουν καψαϊκίνη, που καταναλώνονται ως ιατρική θεραπεία, μπορούν ασφαλώς να ληφθούν σε δόσεις 0,5 έως 1 γραμμάριο τρεις φορές την ημέρα, παρόλο που πρέπει να ληφθούν πριν από τα γεύματα. Διαφορετικές πιπεριές τσίλι περιέχουν ποικίλα επίπεδα καψαϊκίνης, καθώς μερικές καυτερές πιπεριές είναι πιο πικάντικες από άλλες. Όσο θερμότερο είναι το πιπέρι, τόσο πιο καψαϊκίνη έχει. Οι πιό εύκαμπτες πιπεριές τσίλι, όπως οι τσίλι ή η ήπια jalapeños, θα έχουν λιγότερη καψαϊκίνη, αλλά μπορούν να γίνουν πιο ανεκτές από εκείνους που δεν είναι συνηθισμένοι να καταναλώνουν πικάντικα τρόφιμα. Οι πιό ζεστές πιπεριές περιλαμβάνουν πιπεριές τσίλι τσίλι και πιπεριές habanero, είναι κοινές στις νοτιοανατολικές ασιατικές και καραϊβικές κουζίνες.

Υπάρχουν κάποιες ανεπιθύμητες ενέργειες στην Capsiplex;

Το Capsiplex είναι ένα δημοφιλές χάπι αδυνατίσματος κατασκευασμένο με καψαϊκίνη. Πολλοί διαιτολόγοι βλέπουν ότι μπορεί να βοηθήσει πραγματικά τον στόχο απώλειας βάρους σας. Ωστόσο, οποιοδήποτε συμπλήρωμα με ισχυρά διεγερτικά όπως η καψαϊκίνη μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες ενέργειες σε άτομα που έχουν δυσανεξία σε αυτή την ένωση. Οι ανεπιθύμητες ενέργειες της καψαϊκίνης σε ιδιαίτερα ευαίσθητα άτομα θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν:

 • Ερεθισμός του στομάχου.
 • Στομαχικές διαταραχές.
 • Διάρροια.
 • Ιδρώνοντας.
 • Ξεπλυμένο δέρμα.
 • Μύτη τρέχει.
 • Δάκρυα.

Για να αποφύγετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες από την καψαϊκίνη, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι είστε ανεκτικοί στην καψαϊκίνη πριν πάρετε χάπια Capsiplex. Η εξωτερική επικάλυψη των χαπιών Capsiplex, ωστόσο, έχει σχεδιαστεί για να περάσει το στομάχι, έτσι ώστε η ενεργή σκόνη πιπεριού να απελευθερώνεται στα έντερα χωρίς καμία πιθανότητα ερεθισμού του στομάχου ως ένας τρόπος πρόβλεψης των παρενεργειών της καψαϊκίνης. Εν ολίγοις, είναι πολύ ασφαλές το Capsiplex εφ ‘όσον δεν έχετε υπερευαισθησία στην καψαϊκίνη. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα χάπια Capsiplex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>