Πώς να αποτρέψετε το έκζεμα στα χέρια

Το έκζεμα στα χέρια μπορεί να σας κάνει να αισθάνεστε άβολα και απογοητευμένοι. Οι δερματολόγοι ζυγίζουν για το πώς να διευκολύνουν τα συμπτώματα όπως το κνησμό, το κόκκινο δέρμα. Τόσο η γενετική όσο και τα αλλεργιογόνα επαφής και οι ερεθιστικές ουσίες παίζουν ρόλο στην “εκδήλωση” εκζέματος στα χέρια. Προσβάλλει συχνά τους ανθρώπους που εργάζονται στον καθαρισμό, την τροφοδοσία, την κομμωτική, την υγειονομική περίθαλψη και τις μηχανικές εργασίες, όπου μπορεί να έλθουν σε επαφή με χημικά και άλλα ερεθιστικά. Το έκζεμα στα χέρια δεν είναι μεταδοτικό. Δεν μπορείτε να το «πιάσετε» από άλλο άτομο ή να το δώσετε σε κάποιον άλλο. Ακόμα κι έτσι, τα συμπτώματα του εκζέματος των χεριών μπορούν να επηρεάσουν την αυτοεκτίμηση ενός ατόμου και την ικανότητά του να εκτελεί την εργασία.

Έκζεμα στα χέρια: τα συμπτώματα

Τα συμπτώματα του εκζέματος των χεριών περιλαμβάνουν:

 • Μικρές φουσκάλες στις παλάμες ή στην πλευρά των δακτύλων.
 • Ένα κνησμό ή κάψιμο γύρω από τις φουσκάλες.
 • Εμπειρία γύρω από τις φουσκάλες.

Οι φουσκάλες που προκαλούνται από το έκζεμα του χεριού τείνουν να απομακρύνονται εντός 2 έως 3 εβδομάδων. Μετά από αυτό, το δέρμα μπορεί να γίνει κόκκινο, ραγισμένο, σφιχτό ή ξηρό. Επειδή οι κυψέλες μπορούν να οδηγήσουν σε ανοικτές περιοχές του δέρματος, ένα άτομο με έκζεμα στο χέρι διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο για δερματικές λοιμώξεις, όπως λοιμώξεις σταφυλιών. Τα συμπτώματα της λοίμωξης από σταφύλια περιλαμβάνουν:

 • Κυψέλες που διαρρέουν πύον.
 • Πόνος.
 • Περιοχές δέρματος crusting.
 • Περιοχές με διογκωμένο δέρμα.

Οι τρόποι πρόληψης του έκζεμα στα χέρια

Το κλειδί για την πρόληψη του έκζεμα στα χέρια είναι να μάθετε τι προκαλεί αυτό και να αποφύγετε αυτές τις ασκήσεις όποτε είναι δυνατόν. Εδώ, μερικές έξυπνες στρατηγικές που μπορεί να σας βοηθήσουν να αποφύγετε το έκζεμα του χεριού.

 • Περιορίστε την επαφή με το νερό, ειδικά με το νερό που είναι ζεστό και σαπουνόνερο. Πλύνετε πιάτα σε πλυντήριο πιάτων αν είναι δυνατόν και καθαρίστε τα χέρια με χλιαρό νερό και σαπούνι χωρίς άρωμα.
 • Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα αμέσως μετά τον καθαρισμό των χεριών και τακτικά όλη την ημέρα. Η ενυδάτωση του δέρματος είναι εξαιρετικά σημαντική. Θα πρέπει να είναι μέρος μιας καθημερινής ρουτίνας. Ψάξτε για μια μάρκα που περιέχει κολλοειδή πλιγούρι βρώμης.
 • Μείνετε μακριά από τα αντιβακτηριακά σαπούνια. Αυτά ερεθίζουν το δέρμα περισσότερο από το να προσφέρουν όφελος. Τα καθαριστικά χωρίς νερό είναι πιθανότερο να περιέχουν αλκοόλ και χημικές ουσίες που μπορεί να προκαλέσουν φλεγμονή.
 • Φροντίστε για τυχόν διαλείμματα ή περικοπές στο δέρμα πριν τα χημικά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή μαζί τους και να προκαλέσουν ερεθισμό.

Φυσική θεραπεία για έκζεμα στα χέρια

Εάν ήδη πάσχετε από έκζεμα χεριών, τότε πρέπει να βρείτε μια θεραπεία. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες θεραπείες για το έκζεμα. Εδώ θέλουμε να προτείνουμε μια φυσική και ασφαλή θεραπεία που ονομάζεται Revitol Eczema – μια κρέμα που θα σας βοηθήσει πάρα πολύ εάν έχετε έκζεμα στα χέρια. Το Revitol Eczema είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό λόγω του φυσικού ασφαλούς μείγματος των συστατικών στην κρέμα.

 • Περιέχει κολλοειδές πλιγούρι βρώμης, το οποίο βασικά καλύπτει το έκζεμα στο δέρμα σας για να το προστατεύσει από τα πράγματα στο περιβάλλον σας, γεγονός που μπορεί να επιδεινώσει το έκζεμα σας. Το κολλοειδές πλιγούρι βρώμης βοηθά επίσης να ανακουφίσει την ταλαιπωρία και την κνησμό που παίρνετε από το έκζεμα με μαλακτικό, καταπραϋντικό και ενυδατικό ξηρό, φαγούρα δέρμα.
 • Περιέχει κεραμίδια που βοηθούν στη συγκράτηση της υγρασίας στο δέρμα σας συνδυάζοντας με άλλα λιπαρά οξέα για να σχηματίσουν ένα προστατευτικό στρώμα, το οποίο βοηθά να διατηρήσουμε όλους αυτούς τους ερεθιστικούς παράγοντες στο περιβάλλον σας.
 • Περιέχει εκχύλισμα χαμομηλιού που μπορεί να μειώσει την ερυθρότητα και το πρήξιμο.
 • Περιέχει χυμό αλόης βέρα που έχει υπέροχες φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα σας και χρησιμοποιείται σε πολλές φυσικές θεραπείες ηλιακής εγκαυμάτων και λοίμωξης.

Η κρέμα Revitol Eczema μπορεί να χρησιμοποιηθεί για οποιονδήποτε στην οικογένειά σας. Λόγω των ασφαλών φυσικών συστατικών του, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε εσάς, στα παιδιά σας, ακόμα και στο μωρό σας. Πού να αγοράσετε κρέμα Revitol Eczema; Είναι εύκολο, απλά πηγαίνετε στον επίσημο ιστότοπο!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>