Πώς να αποτρέψετε τις παρενέργειες της χονδροϊτίνης

Υπάρχουν κάποιες ανησυχίες σχετικά με τις παρενέργειες της χονδροϊτίνης. Ωστόσο, η χονδροϊτίνη είναι πιθανώς ασφαλής για τους περισσότερους ενήλικες. Η χονδροϊτίνη είναι ένα σημαντικό συστατικό του χόνδρου. Ως εκ τούτου, είναι ένα βασικό συμπλήρωμα στην επιβράδυνση της εξέλιξης της διάσπασης χόνδρου στις αρθρώσεις σας. Κλινικές μελέτες έχουν δείξει ότι περίπου το 53% των ατόμων που λαμβάνουν χονδροϊτίνη έχουν δείξει βελτίωση κατά 20% στον πόνο στο γόνατο. Εάν ληφθεί για έως και 2 χρόνια, η χονδροϊτίνη μπορεί να αποτρέψει την ακαμψία, τον πόνο και τη στένωση του αρθρικού χώρου.

Οι χρήσεις της χονδροϊτίνης

Η χονδροϊτίνη μπορεί να είναι αποτελεσματική για:

 • Οστεοαρθρίτιδα: Στην οστεοαρθρίτιδα, ο χόνδρος στις αρθρώσεις σπάει. Η τακτική λήψη χονδροϊτίνης, ένα από τα δομικά στοιχεία του χόνδρου, μπορεί να επιβραδύνει αυτήν την διάσπαση.
 • Ασθένεια των οστών και των αρθρώσεων: Η χονδροϊτίνη μπορεί να μειώσει τον πόνο σε άτομα με νόσο των οστών και των αρθρώσεων. Επίσης, η λήψη χονδροϊτίνης με θειική γλυκοζαμίνη μπορεί να επιβραδύνει τη στένωση των αρθρώσεων σε άτομα με αυτή την ασθένεια των οστών.
 • Πόνος στις αρθρώσεις που προκαλούνται από φάρμακα για τον καρκίνο του μαστού: Η έρευνα δείχνει ότι η λήψη συνδυασμού χονδροϊτίνης και γλυκοζαμίνης σε δύο ή τρεις δόσεις ημερησίως για 24 εβδομάδες ανακουφίζει από τον πόνο και τα συμπτώματα των αρθρώσεων που προκαλούνται από φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία του καρκίνου του μαστού.
 • Πόνος στους μυς μετά από άσκηση: Η πρώιμη έρευνα υποδηλώνει ότι η λήψη χονδροϊτίνης καθημερινά μειώνει τον πόνο των μυών μετά από άσκηση σε άνδρες.

Πριν χρησιμοποιήσετε τη χονδροϊτίνη, είναι σημαντικό να μάθετε για τις πιθανές παρενέργειες. Πρέπει να ξέρετε αν οι παρενέργειες της χονδροϊτίνης είναι σημαντικές ή όχι και πώς να αποτρέψετε αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Τι είναι οι παρενέργειες της χονδροϊτίνης;

Η χονδροϊτίνη είναι φυσικά παρούσα στον χόνδρο που περιβάλλει τις αρθρώσεις σας. Η χονδροϊτίνη που βρίσκεται στα διαιτητικά συμπληρώματα συνήθως παράγεται από ζωικές πηγές, όπως ο χόνδρος των αγελάδων. Οι παρενέργειες της χονδροϊτίνης είναι συνήθως ήπιες και σπάνιες. Ήπιος στομαχικός πόνος και ναυτία είναι οι δύο παρενέργειες που προκαλούνται συχνότερα από τη χονδροϊτίνη. Άλλες ήπιες παρενέργειες χονδροϊτίνης μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Δυσκοιλιότητα.
 • Διάρροια.
 • Απώλεια μαλλιών.
 • Ακανόνιστος καρδιακός παλμός.
 • Οίδημα των βλεφάρων ή των ποδιών.

Συμβουλές για την πρόληψη των παρενεργειών της χονδροϊτίνης

Γενικά, τα συμπληρώματα χονδροϊτίνης φαίνεται να είναι αρκετά ασφαλή. Οι πιο συνηθισμένες ανεπιθύμητες ενέργειες χονδροϊτίνης εμφανίζονται ότι είναι η διάρροια, η δυσκοιλιότητα, η απώλεια μαλλιών και ο ακανόνιστος καρδιακός παλμός. Η λήψη χονδροϊτίνης με τα τρόφιμα φαίνεται να μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης των παραπάνω παρενεργειών. Μέχρι σήμερα, δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές παρενέργειες της χονδροϊτίνης. Όταν εξετάζετε τη χρήση της χονδροϊτίνης, ωστόσο, είναι καλή ιδέα να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας. Μπορείτε επίσης να συμβουλευτείτε έναν επαγγελματία που εκπαιδεύεται στη χρήση φυτικών / συμπληρωμάτων υγείας. Εάν είστε βέβαιοι ότι χρησιμοποιείτε τη χονδροϊτίνη, χρησιμοποιήστε την σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ή σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού, του φαρμακοποιού ή άλλου παρόχου υγειονομικής περίθαλψης. Μην χρησιμοποιείτε περισσότερο από αυτό το προϊόν από ό, τι συνιστάται στην ετικέτα.

Ποιο είναι το συνιστώμενο συμπλήρωμα χονδροϊτίνης;

Με τον μεγάλο αριθμό συμπληρωμάτων εκεί έξω, είναι δύσκολο να επιλέξετε το σωστό. Θα βρείτε πιθανώς συμπληρώματα με ένα μόνο συστατικό, δίνοντάς σας περιορισμένα οφέλη. Ωστόσο, τα συμπληρώματα με μια μακρά λίστα συστατικών δεν σημαίνει πάντα ότι είναι καλό για σας. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να αναζητήσετε συμπληρώματα που παρέχουν βασικά συστατικά για την υποστήριξη της υγείας σας. Στην περίπτωση της υγείας των αρθρώσεων, το πιο συνιστώμενο συμπλήρωμα είναι το ProJoint Plus. Το ProJoint Plus περιέχει χονδροϊτίνη και άλλα βασικά συστατικά που είναι ευεργετικά για την υγεία των αρθρώσεων. Το παρακάτω είναι μια πλήρης λίστα των βασικών συστατικών του ProJoint Plus:

 • Χονδροϊτίνη.
 • Γλυκοζαμίνη.
 • Εκχύλισμα Boswellia.
 • Κουρκούμη.
 • Μεθυλοσουλφονυλομεθάνιο.
 • Bromelain.
 • Κερσετίνη.
 • Μεθειονίνη.

Υπάρχουν πολλά συμπληρώματα που μπορείτε να πάρετε για να ενισχύσετε τις αρθρώσεις και τους χόνδρους σας, αλλά το ProJoint Plus βρίσκεται σε ένα δικό του πρωτάθλημα. Συσκευασμένο με βασικές ενώσεις για την αποκατάσταση του χόνδρου και την πρόληψη μελλοντικού εκφυλισμού των αρθρώσεων, το ProJoint Plus είναι διαφορετικό από άλλα. Λαμβάνοντας ProJoint Plus, όχι μόνο έχετε ένα συμπλήρωμα που είναι καλά στρογγυλεμένο και θρεπτικό, δεν θα πρέπει ποτέ να αγοράσετε πολλά συμπληρώματα για πόνο στις αρθρώσεις και πάλι. Είναι η ProJoint Plus προς πώληση; Ναι, αυτό το συμπλήρωμα υψηλής ποιότητας διατίθεται στον επίσημο ιστότοπό του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>