Πώς να απαλλαγείτε από την υπερανάπτυξη Candida

Η υπερανάπτυξη του Candida είναι εξαιρετικά συχνή και μπορεί να προκαλέσει διάφορα διαφορετικά συμπτώματα, τόσο σωματικά όσο και διανοητικά. Η Candida είναι ένας μύκητας, ένας τύπος ζύμης που είναι φυσικά στο σώμα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να έχετε Candida στο έντερο. Σε κανονικές ποσότητες, βοηθά το σώμα σας να απορροφά θρεπτικά συστατικά και να αφομοιώσει τα τρόφιμα παράλληλα με τη βοήθεια άλλων ευεργετικών βακτηρίων. Προβλήματα προκύπτουν, ωστόσο, όταν η Candida μεγαλώνει υπερβολικά, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε λοίμωξη. Όταν υπάρχει πάρα πολύ από τη μαγιά, μπορεί να περάσει από την εντερική επένδυση και να εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος. Απελευθερώνει τοξίνες σε όλο το σώμα και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ένα πολύ μεγαλύτερο ζήτημα, εάν εξαπλωθεί σε άλλα όργανα και ιστούς. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό να ξεφορτωθεί κανείς την υπερανάπτυξη candida πριν συμβεί κάτι πιο σοβαρό.

5 συμπτώματα υπερανάπτυξης Candida

Τα παρακάτω είναι 5 κοινά συμπτώματα της υπερανάπτυξης του Candida που πρέπει να γνωρίζετε:

 • Διαταραχές διάθεσης.

Οι επιστήμονες εξακολουθούν να αποκαλύπτουν πόσο είναι συνδεδεμένοι οι εγκέφαλοί μας και τα πεπτικά μας συστήματα, αλλά γνωρίζουμε ότι αν κάτι δεν λειτουργεί σωστά στο έντερο (π. Χ. Εάν υπάρχει υπερανάπτυξη του Candida), μπορεί ασφαλώς να επηρεάσει το νευρολογικό σύστημα, προκαλώντας άγχος , κρίσεις πανικού, κατάθλιψη, δραματικές διακυμάνσεις της διάθεσης και ευερεθιστότητα.

 • Χρόνια κόπωση.

Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης χαρακτηρίζεται από τεράστια εξάντληση που δεν μπορεί να ξεπεραστεί. Πιο συγκεκριμένα, ορίζεται ως κόπωση διάρκειας τουλάχιστον έξι μηνών, η οποία συνοδεύεται από πρόσθετα συμπτώματα όπως πόνο στις αρθρώσεις, ομίχλη στον εγκέφαλο και πονοκεφάλους.

 • Γαστρεντερικά προβλήματα.

Όταν συμπτώματα όπως φούσκωμα, αέρια, κράμπες και είτε διάρροια είτε δυσκοιλιότητα είναι παρόντα, είναι σαφές ότι κάτι είναι κακό στο πεπτικό σας σύστημα. Μία αιτία μπορεί να είναι τα ανεπαρκή επίπεδα υγιών βακτηριδίων.

 • Μολύνσεις κόλπων.

Μια υπερβολική ποσότητα Candida μπορεί να προκαλέσει τον όλεθρο στους κόλπους, προκαλώντας πονόλαιμο, συμφόρηση, αλλεργίες, στάγδην στάγδην και άλλα συμπτώματα κόπρανα.

 • Επαναλαμβανόμενες λοιμώξεις του κόλπου και του ουροποιητικού συστήματος.

Candida υπερανάπτυξη στον κόλπο μπορεί να προκαλέσει κολπικές μολύνσεις ζύμης ότι πολλοί άνθρωποι είναι ήδη εξοικειωμένοι με. Οι λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος μπορούν να προκληθούν και από την Candida και εάν αντιμετωπίζετε επανειλημμένα μία ή και τις δύο από αυτές τις καταστάσεις, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ενός μεγαλύτερου προβλήματος.

Απελευθέρωση της υπερανάπτυξης Candida

Η απαλλαγή από την υπερανάπτυξη Candida απαιτεί κυρίως μια αλλαγή στη διατροφή σε μια δίαιτα χαμηλών υδατανθράκων. Η ζάχαρη είναι εκείνη που τροφοδοτεί τη μαγιά, οπότε η εξάλειψη της ζάχαρης σε όλες τις απλές μορφές της, όπως οι lollies, τα επιδόρπια, το οινόπνευμα και τα αλεύρια, είναι απαραίτητη. Είναι επίσης σημαντικό να μειωθεί η ημερήσια κατανάλωση σύνθετων υδατανθράκων (παραδείγματος χάριν ζυμαρικά, δημητριακά, πατάτες και φρούτα). Χρησιμοποιώντας μόνο τη διατροφή θα μπορούσε να διαρκέσει τρεις έως έξι μήνες πριν η Candida επανέλθει υπό έλεγχο. Για το λόγο αυτό, οι περισσότεροι φυσικοί επαγγελματίες υγείας συστήνουν την έναρξη ενός πρωτοκόλλου συμπλήρωσης αντι-candida σε συνδυασμό με αλλαγές στη διατροφή. Αυτό συνήθως συνεπάγεται τη χρήση υψηλής ποιότητας αντιμυκητιασικής αγωγής και προβιοτικής ποιότητας (για την αποκατάσταση ωφέλιμων βακτηριδίων). Τα φυσικά συμπληρώματα που βοηθούν στην αντιμετώπιση της υπερανάπτυξης Candida συνήθως περιλαμβάνουν έναν συνδυασμό των παρακάτω:

 • Λάδι ρυζιού.
 • Μαύρο καρύδι.
 • Pau d’arco.
 • Καπρυλικό οξύ (από έλαιο καρύδας).
 • Σκόρδο.
 • Εκχύλισμα σπόρου γκρέιπφρουτ.
 • Φύλλα ελιάς.
 • Κανέλα.
 • Αλεό.

Πριν από την αυτοδιάγνωση ή τη θεραπεία της υπερανάπτυξης candida, είναι σημαντικό να μιλήσετε σε γιατρό ή εγγεγραμμένο φυσικό ιατρό. Μπορούν να σας παρέχουν πιο συγκεκριμένες οδηγίες διατροφής και να προτείνετε το καλύτερο πρωτόκολλο θεραπείας συμπληρωμάτων για εσάς.

Η κατώτατη γραμμή

Η Candida είναι η πιο κοινή αιτία μυκητιασικών λοιμώξεων στον άνθρωπο. Αρκετά βασικά συμπτώματα μπορούν να σας βοηθήσουν να προσδιορίσετε εάν έχετε υπερανάπτυξη Candida. Τα συνηθέστερα σημάδια μόλυνσης περιλαμβάνουν την στοματική τσίχλα, τις επαναλαμβανόμενες μολύνσεις των γεννητικών ζυμομυκήτων, τα πεπτικά προβλήματα και τις μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος και των νυχιών. Είναι σημαντικό να αντιμετωπιστεί νωρίς η καντιντίαση για να αποφευχθεί η εξάπλωσή της και η πρόκληση πιο σοβαρών επιπλοκών. Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία της υπερανάπτυξης του Candida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>