Πώς να αντιστρέψετε τις αναβολικές παρενέργειες των στεροειδών

Μια ποικιλία ανεπιθύμητων παρενεργειών αναβολικών στεροειδών μπορεί να συμβεί όταν χρησιμοποιούνται τα φάρμακα, από τα ελαφρά αποτελέσματα μέχρι αυτά που είναι επιβλαβή ή ακόμα και απειλητικά για τη ζωή. Οι περισσότερες ανεπιθύμητες ενέργειες αναβολικών στεροειδών είναι αναστρέψιμες αν ο χρήστης σταματήσει να παίρνει τα φάρμακα. Ωστόσο, αρκετές παρενέργειες μπορεί να είναι μόνιμες ή ημιμόνιμες.

Ποιες είναι οι πιο κοινές ανεπιθύμητες ενέργειες αναβολικών στεροειδών

Οι συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες αναβολικών στεροειδών μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Σοβαρή ακμή, λιπαρό δέρμα και τρίχα.
 • Απώλεια μαλλιών.
 • Ηπατική νόσο, όπως όγκοι του ήπατος και κύστεις.
 • Νεφρική Νόσος.
 • Καρδιακές παθήσεις, όπως καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.
 • Τροποποιημένη διάθεση, ευερεθιστότητα, αυξημένη επιθετικότητα, κατάθλιψη ή αυτοκτονικές τάσεις.
 • Μεταβολές της χοληστερόλης και άλλων λιπιδίων του αίματος.
 • Υψηλή πίεση του αίματος.
 • Γυναικομαστία (ανώμαλη ανάπτυξη μαστικών αδένων σε άνδρες που προκαλούν διεύρυνση του μαστού).
 • Συρρίκνωση των όρχεων.
 • Αζωοσπερμία (απουσία σπέρματος στο σπέρμα).
 • Εμμηνορροϊκές ανωμαλίες στις γυναίκες.
 • Υπογονιμότητα.
 • Υπερβολικές τρίχες προσώπου ή σώματος (hirsutism), βαθύτερη φωνή στις γυναίκες.
 • Ασταθής ανάπτυξη και ύψος στους εφήβους.
 • Κίνδυνος ιογενών ή βακτηριακών λοιμώξεων που οφείλονται σε μη υβριδικές ενέσεις.

Επίλυση παρενεργειών αναβολικών στεροειδών με πρόσθετα φάρμακα

Τα αναβολικά στεροειδή είναι μια συνθετική στεροειδή ορμόνη που μοιάζει με την τεστοστερόνη για την προώθηση της ανάπτυξης των μυών. Αυτά τα στεροειδή χρησιμοποιούνται ιατρικά για τη θεραπεία ορισμένων μορφών απώλειας βάρους και παράνομα από ορισμένους αθλητές και άλλους για να βελτιώσουν τη σωματική τους απόδοση. Τα αναβολικά στεροειδή δρουν αυξάνοντας τα ανδρογόνα αποτελέσματα τεστοστερόνης στο σώμα. Μερικοί αθλητές παίρνουν μια μορφή στεροειδών, γνωστών ως στεροειδή αναβολικά-ανδρογόνα ή απλά αναβολικά στεροειδή, για να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα και τη δύναμη. Αυτός ο τύπος στεροειδούς θα μειώσει επίσης το λίπος και θα ενισχύσει την αθλητική απόδοση και την εμφάνιση του σώματος. Ορισμένες έρευνες έχουν δείξει ότι οι χρήστες στεροειδών έχουν χρησιμοποιήσει άλλα φάρμακα για να ανακουφίσουν ορισμένες παρενέργειες αναβολικών στεροειδών. Σύμφωνα με μια ερευνητική μελέτη που έγινε στο κυβερνητικό ενημερωτικό κέντρο κατάχρησης ναρκωτικών, το 86% των ανδρών που εισήλθαν στη θεραπεία είχε χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά στεροειδή και τώρα χρησιμοποιούσε κάποιο είδος οπιοειδούς για να εξουδετερώνει την αϋπνία και την ευερεθιστότητα που προκύπτουν από τα αναβολικά στεροειδή. Υπάρχουν επίσης γνωστές παρενέργειες των αναβολικών στεροειδών σε όσους προσπαθούν να σταματήσουν να τις παίρνουν και συχνά θα έχουν συμπτώματα στέρησης όπως, κατάθλιψη, μεταβολές της διάθεσης, κόπωση, απώλεια της όρεξης, απώλεια βάρους, ναυτία, έμετος και μειωμένη σεξουαλική ορμή καθώς και άλλες. Συνήθως οι χρήστες στεροειδών προσφεύγουν συχνά στην κατάχρηση άλλων φαρμάκων στο δρόμο, όπως η μεθαμφεταμίνη. Αυτό καθιστά πολύ πιο περίπλοκη την απομάκρυνσή τους. Ζητήστε επαγγελματική βοήθεια αν εσείς ή κάποιος που γνωρίζετε κάποια από τις παρενέργειες των αναβολικών στεροειδών. Εάν σκέφτεστε να δοκιμάσετε στεροειδή ή γνωρίζετε κάποιον που είναι, παρακαλούμε να λάβετε όλες τις διαθέσιμες πληροφορίες προτού προλάβετε να χρησιμοποιήσετε αυτήν την ουσία μεταβολής της ζωής. Είναι ένα μεγάλο τίμημα που πρέπει να πληρώσετε για τους μυς.

Η κατώτατη γραμμή

Τα φάρμακα που βελτιώνουν την απόδοση ενισχύουν την απόδοση; Κάποιοι αθλητές μπορεί να φαίνονται να επιτύχουν φυσικά οφέλη από τέτοια φάρμακα, αλλά με ποιο κόστος; Οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις των φαρμάκων που ενισχύουν την απόδοση δεν έχουν μελετηθεί αυστηρά. Και τα βραχυπρόθεσμα οφέλη μετριάζονται από πολλούς κινδύνους. Για να μην αναφέρουμε ότι το ντόπινγκ απαγορεύεται από τους περισσότερους αθλητικούς οργανισμούς. Ανεξάρτητα από το πώς το βλέπετε, η χρήση φαρμάκων που βελτιώνουν την απόδοση είναι επικίνδυνη επιχείρηση. Θα πρέπει να μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε σωστά και με ασφάλεια τα αναβολικά στεροειδή, συμβουλευόμενοι άμεσα έναν ειδικό γιατρό ή έμπειρο ιατρό. Και πρέπει επίσης να εξετάσετε τη χρήση φυσικού στεροειδούς προϊόντος ως εναλλακτική λύση στα αναβολικά στεροειδή. Ένα υψηλής ποιότητας φυσικό στεροειδές προϊόν μπορεί να προσφέρει τα ίδια οφέλη με τα αναβολικά στεροειδή, αλλά χωρίς παρενέργειες! Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλάξει τη χρήση του φυσικού στεροειδούς προϊόντος για να βελτιώσουν το φυσικό τους σώμα και την απόδοση, και είναι η σειρά σας τώρα! Βρείτε το καλύτερο φυσικό στεροειδές προϊόν που χρειάζεται το σώμα σας στο Crazybulk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>