Πώς να αντιμετωπίσουμε τα συμπτώματα στειρότητας στις γυναίκες

Δεν είναι ασυνήθιστο για τις γυναίκες να παρουσιάσουν συμπτώματα στειρότητας. Σε αυτό το άρθρο, μάθετε για τα συμπτώματα στειρότητας στις γυναίκες, καθώς και πώς να τα αντιμετωπίσετε. Η υπογονιμότητα ορίζεται ως η προσπάθεια να μείνει έγκυος (με συχνή επαφή) για τουλάχιστον ένα χρόνο χωρίς επιτυχία. Η υπογονιμότητα προκύπτει από γυναίκες παράγοντες περίπου το ένα τρίτο του χρόνου και οι άνδρες παράγοντες περίπου το ένα τρίτο του χρόνου. Εδώ θα επικεντρωθούμε περισσότερο στη συζήτηση των συμπτωμάτων στειρότητας στις γυναίκες. Υπάρχουν πολλές διαθέσιμες θεραπείες για την υπογονιμότητα των γυναικών. Αφού προσπαθούν να μείνουν έγκυες για δύο χρόνια, πολλές γυναίκες με επιτυχία συλλάβουν.

Τα συμπτώματα στειρότητας στις γυναίκες είναι ένα κοινό πρόβλημα;

Ναί. Περίπου το 6% των παντρεμένων γυναικών ηλικίας 15 έως 44 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν μπορούν να μείνουν έγκυες μετά από ένα χρόνο προσπάθειας (στειρότητα). Επίσης, περίπου το 12% των γυναικών ηλικίας 15 έως 44 ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες έχουν δυσκολία να μείνουν έγκυες ή να φέρουν την εγκυμοσύνη σε ισχύ, ανεξάρτητα από την οικογενειακή κατάσταση (μειωμένη γονιμότητα).

Ποια είναι τα συμπτώματα στειρότητας στις γυναίκες;

Αν έχετε πρόβλημα να μείνετε έγκυος, δεν είστε μόνοι. Περίπου 12 έως 13% των γυναικών στις Ηνωμένες Πολιτείες αντιμετωπίζουν προβλήματα στειρότητας. Εδώ είναι μερικά συμπτώματα στειρότητας στις γυναίκες.

  • Ανεπίσημος κύκλος της εμμήνου ρύσεως: Ένας ακανόνιστος κύκλος, συμπεριλαμβανομένων των περιόδων που λείπουν, μπορεί να συμβάλει στην υπογονιμότητα, καθώς σημαίνει ότι μια γυναίκα μπορεί να μην είναι τακτικά ωορρηξία. Η ωορρηξία είναι όταν η ωοθήκη απελευθερώνει ένα ωάριο. Η μη κανονική ωορρηξία μπορεί να οφείλεται σε πολλά θέματα, όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η παχυσαρκία, το χαμηλό βάρος και τα προβλήματα θυρεοειδούς.
  • Απουσία περιόδων: Το άγχος της προσωρινής ζωής ή η άσκηση μπορεί να σας οδηγήσουν σε περιστασιακή παράλειψη μιας περιόδου. Ωστόσο, εάν δεν είχατε την περίοδο σας σε μήνες, ίσως είναι καλή ιδέα να ζητήσετε ιατρική συμβουλή.
  • Βαρύ ή επώδυνη περίοδο: Οι περισσότερες γυναίκες εμφανίζουν κράμπες με τις περιόδους τους. Αλλά οι επώδυνες περίοδοι που παρεμβαίνουν στην καθημερινή σας ζωή μπορεί να είναι σύμπτωμα ενδομητρίωσης.
  • Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ: Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να αποτελεί ένδειξη υποκείμενου προβλήματος υγείας που μπορεί να επηρεάσει τη γονιμότητα μιας γυναίκας. Παραδείγματα τέτοιων ζητημάτων υγείας περιλαμβάνουν λοιμώξεις, ενδομητρίωση και ινομυώματα.
  • Συμπτώματα ορμονικής ανισορροπίας: Τα αιφνίδια αύξηση του σωματικού βάρους, η απώλεια μαλλιών, η συνεχής κόπωση, το οίδημα, οι πονοκέφαλοι, η έκκριση θηλών, τα μαλλιά του προσώπου ή η σοβαρή ακμή είναι όλα ενδείξεις πιθανών ορμονικών διαταραχών. Αυτές οι συνθήκες, στις οποίες οι ορμόνες του οργανισμού είναι ισορροπημένες, καθιστούν δυσκολότερη τη σύλληψη.
  • Κολπική πληγή ή φαγούρα: Η πόνος ή η κνησμό, ειδικά σε συνδυασμό με την έκκριση, μπορεί να σημαίνει κολπική λοίμωξη. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, λοιμώξεις όπως η γονόρροια και το μυκόπλασμα μπορεί τελικά να οδηγήσουν σε στειρότητα.

Επιλογές θεραπείας για συμπτώματα στειρότητας στις γυναίκες

Τα συμπτώματα υπογονιμότητας στις γυναίκες συχνά αντιμετωπίζονται με:

  • Φάρμακα γονιμότητας και ορμόνες για να βοηθήσουν τη γυναίκα να ωορρηξώσει ή να αποκαταστήσει τα επίπεδα των ορμονών.
  • Χειρουργική επέμβαση για την απομάκρυνση των ιστών που εμποδίζουν τη γονιμότητα (όπως η ενδομητρίωση) ή για το άνοιγμα αποκλεισμένων σαλπίγγων.

Τα συμπτώματα υπογονιμότητας στις γυναίκες μπορούν επίσης να αντιμετωπιστούν με τεχνολογία υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Υπάρχουν διάφοροι τύποι τεχνολογίας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής:

  • Ενδομήτρια σπερματέγχυση: Συλλέγεται το σπέρμα και τοποθετείται απευθείας μέσα στην μήτρα της γυναίκας, ενώ αυτή ωοθυλακώνει.
  • Ιπ vitro γονιμοποίηση: Το σπέρμα και τα αυγά συλλέγονται και συγκεντρώνονται σε εργαστήριο. Το γονιμοποιημένο αυγό μεγαλώνει για 3 έως 5 ημέρες. Στη συνέχεια, το έμβρυο τοποθετείται στη μήτρα της γυναίκας.

Εάν θέλετε πιο φυσικές και ανέξοδες θεραπείες για συμπτώματα στειρότητας στις γυναίκες, τότε θα πρέπει να λάβετε υπόψη την Pregnancy Miracle. Το Pregnancy Miracle είναι ένα επαναστατικό βιβλίο για όλες τις γυναίκες που ονειρεύονται να ξεκινήσουν μια οικογένεια αλλά δεν έχουν καταφέρει να συλλάβουν. Το βιβλίο σας προσφέρει πολλές πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την εγκυμοσύνη και πώς να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να συλλάβετε φυσικά. Περιέχει πληροφορίες σχετικά με τα βήματα εγκυμοσύνης και γέννησης ενός υγιούς παιδιού, καθώς και ειδικές συνθήκες και άλλες διαταραχές που σχετίζονται με τη στειρότητα. Το Pregnancy Miracle είναι χρήσιμο για γυναίκες με πολλά προβλήματα γονιμότητας, όπως σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, ενδομητρίωση, ινομυώματα και άλλα θέματα. Δεν έχει σημασία ακόμη και αν νομίζετε ότι είστε πολύ παλιά για να έχετε ένα μωρό – το Pregnancy Miracle μπορεί να σας βοηθήσει. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να ξεκινήσετε το ταξίδι της εγκυμοσύνης σας με φυσικούς τρόπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>