Πώς να αντιμετωπίζετε προβλήματα στύσης για τους διαβητικούς

Το πρόβλημα της στύσης είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους άνδρες που πάσχουν από διαβήτη – αλλά είναι θεραπεύσιμο. Εδώ είναι πώς να αντιμετωπίζονται προβλήματα στύσης για τους διαβητικούς. Το πρόβλημα της στύσης ή η στυτική δυσλειτουργία – η αδυναμία λήψης ή διατήρησης μιας στύσης αρκετά σθεναρής για το σεξ – είναι συνηθισμένο σε άνδρες που πάσχουν από διαβήτη, ειδικά σε αυτούς που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Μπορεί να προέρχεται από βλάβες στα νεύρα και τα αιμοφόρα αγγεία που προκαλούνται από τον κακό μακροπρόθεσμο έλεγχο του σακχάρου στο αίμα. Η ύπαρξη προβλημάτων στύσης μπορεί να είναι μια πραγματική πρόκληση. Μπορεί να σας αφήσει εσάς και το σύντροφό σας να αισθάνεστε απογοητευμένοι και αποθαρρυμένοι. Ωστόσο, υπάρχουν βήματα για την αντιμετώπιση προβλημάτων στύσης για τους διαβητικούς – και να ξαναγυρίσουν την σεξουαλική τους ζωή.

Ανησυχίες σχετικά με προβλήματα στύσης για τους διαβητικούς

Όλοι οι άνδρες έχουν προβλήματα με τις στύσεις μερικές φορές, ειδικά καθώς μεγαλώνουν. Αλλά εάν έχετε διαβήτη, έχετε διπλάσιες πιθανότητες να έχετε προβλήματα στύσης και σε νεότερη ηλικία. Έχετε προβλήματα στύσης εάν έχετε πρόβλημα με στύσεις ένα από κάθε τέσσερις φορές. Η βλάβη των νεύρων και των αρτηριών από τον κακό έλεγχο του διαβήτη θα διακόψει τη ροή του αίματος στο πέος σας. Επίσης, έχετε περισσότερες πιθανότητες καρδιακής νόσου λόγω αυτής της βλάβης, η οποία επιβραδύνει τη ροή αίματος στην καρδιά σας. Τα προβλήματα στύσης μπορούν να μειώσουν τη διάθεσή σας. Μπορεί να μειώσει την αυτοεκτίμησή σας, να σας προκαλέσει κατάθλιψη και ανήσυχος στο κρεβάτι και να προκαλέσει άγχος ανάμεσα σε εσάς και τον σύντροφό σας.

Θεραπεία των προβλημάτων στύσης για τους διαβητικούς

Το πρόβλημα της στύσης είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο σε άνδρες με διαβήτη. Η επίπτωση του προβλήματος της στύσης αυξάνεται προοδευτικά με την ηλικία, από 5% στους άνδρες ηλικίας 20 έως 75% στους άνδρες άνω των 65 ετών. Η αιτία των προβλημάτων στύσης σε άνδρες με διαβήτη σχετίζεται συνήθως με μείωση της παροχής αίματος στο πέος καθώς και με τραυματισμό των νεύρων που είναι υπεύθυνα για τον μηχανισμό στύσης. Μια μείωση στην παραγωγή τεστοστερόνης έχει επίσης αναγνωριστεί ως η αιτία σε μερικούς άνδρες με διαβήτη. Από το 1998, όταν το sildenafil κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά, η θεραπεία από το στόμα χρησιμοποιήθηκε επιτυχώς ως θεραπεία προβλημάτων στύσης για τους διαβητικούς. Περίπου το 50% των ανδρών με διαβήτη τύπου 1 που δοκιμάζουν την αναφορά φαρμάκων βελτίωσε τις στύσεις και περίπου το 60% των ανδρών με διαβήτη τύπου 2. Ωστόσο, αυτό αφήνει ένα μεγάλο ποσοστό ατόμων με διαβήτη και προβλήματα στύσης που δεν ανταποκρίνονται στη θεραπεία με το φάρμακο. Έτσι, τι μπορεί να γίνει για τη θεραπεία αυτών των ανδρών που δεν ανταποκρίνονται στην στοματική θεραπεία;

Η πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων στύσης για τους διαβητικούς: αλλαγές στον τρόπο ζωής

Οι αλλαγές στον τρόπο ζωής θα είναι η πραγματική αντιμετώπιση των προβλημάτων στύσης για τους διαβητικούς. Εδώ είναι μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε όχι μόνο για να βοηθήσετε με τη διαχείριση του διαβήτη, αλλά και για τη θεραπεία των προβλημάτων στύσης σας. Μπορείς:

  • Ελέγξτε το σάκχαρο του αίματός σας μέσω της διατροφής σας Τρώγοντας μια δίαιτα φιλική προς το διαβήτη θα σας βοηθήσει να ελέγξετε καλύτερα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας και να μειώσετε την ποσότητα βλάβης στα αιμοφόρα αγγεία και τα νεύρα σας. Μια σωστή διατροφή με στόχο τη διατήρηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα υπό έλεγχο μπορεί επίσης να βελτιώσει τα ενεργειακά επίπεδα και τη διάθεσή σας, τα οποία και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση των προβλημάτων στύσης.
  • Περιορίστε την κατανάλωση αλκοόλ. Η κατανάλωση περισσότερων από δύο ποτών ανά ημέρα μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία σας και να συμβάλει σε προβλήματα στύσης. Το να είσαι ήπια ήρεμα μπορεί επίσης να δυσκολευτεί να επιτύχει μια στύση και να παρεμβαίνει στη σεξουαλική λειτουργία.
  • Σταμάτα το κάπνισμα. Το κάπνισμα περιορίζει τα αιμοφόρα αγγεία και μειώνει τα επίπεδα του μονοξειδίου του αζώτου στο αίμα σας. Αυτό μειώνει τη ροή του αίματος στο πέος, επιδεινώνοντας τα προβλήματα στύσης.
  • Γίνε δραστήριος. Όχι μόνο μπορεί να προσθέσει τακτική άσκηση στη ρουτίνα σας να σας βοηθήσει να ελέγχετε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την κυκλοφορία, να μειώσει τα επίπεδα άγχους και να βελτιώσει τα επίπεδα ενέργειας. Όλα αυτά μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των προβλημάτων στύσης.
  • Απολαύστε περισσότερο ύπνο. Η κόπωση είναι συχνά φταίξιμη για προβλήματα στύσης. Εξασφαλίζοντας ότι έχετε αρκετό ύπνο κάθε βράδυ μπορεί να μειώσει τα προβλήματα στύσης σας.
  • Διατηρήστε το επίπεδο πίεσης κάτω. Το άγχος μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική διέγερση και την ικανότητά σας να πάρετε μια στύση. Η άσκηση, ο διαλογισμός και η παύση του χρόνου για να κάνετε τα πράγματα που απολαμβάνετε μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα επίπεδα πίεσης κάτω και να μειώσετε τα προβλήματα στύσης σας.

Εάν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους για τον έλεγχο του διαβήτη και την αντιμετώπιση προβλημάτων στύσης, κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>